Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як оформити візу в Туреччину для росіян в 2019 році: документи, ціни, заповнення заяви

  1. Чи потрібна віза для відвідин Туреччини росіянами в 2018 році
  2. Правила проживання в Туреччині на умовах безвіза
  3. Штрафи за порушення міграційних і митних правил
  4. Запит довгострокової візи до Туреччини
  5. Особливості подачі документів
  6. Поїздка з дітьми
  7. Вартість візи до Туреччини
  8. Термін дії
  9. Термін розгляду паперів

Анталія, Бодрум і Стамбул є улюбленими місцями росіян, що підтверджено кількістю туристів, які щороку прилітають в Міжнародні аеропорти цих міст Анталія, Бодрум і Стамбул є улюбленими місцями росіян, що підтверджено кількістю туристів, які щороку прилітають в Міжнародні аеропорти цих міст. У 2015 році між Турецькою Республікою та Російською Федерацією стався конфлікт в результаті якого був змінений порядок відвідування росіянами цієї держави. Але починаючи з 2016 року ситуація почала змінюватися в кращий бік - знову налагоджено двостороннє авіасполучення, а також значно спростився порядок відвідування країни.

В яких ситуаціях для відвідин Туреччини потрібна віза, яка вартість довгострокового візового дозволу, які вимоги потрібно виконати, щоб перебувати в країні 60 днів без подачі документів до Консульського відділу, чи можна перетнути турецький кордон, маючи закордонний паспорт старого зразка - про всі нюанси в'їзду на територію ТР розповідають фахівці в області міграційного права.

Чи потрібна віза для відвідин Туреччини росіянами в 2018 році

Громадяни Росії мають право на безвізовий в'їзд, якщо планований період перебування в межах турецького кордону не перевищує 2 місяців, а заявленими цілями поїздки повинні бути туристична, гостьова або ділова.

Також росіяни можуть скористатися правом оформлення безкоштовного ПМЖ терміном на 3 місяці, але не більше одного разу кожні півроку.

За інших обставин, громадянам Росії потрібна віза до Туреччини, отримати яку можна в консульствах, розташованих в Казані, Новоросійську та Санкт-Петербурзі.

до змісту ↑

Правила проживання в Туреччині на умовах безвіза

У росіянина немає необхідності переживати про завчасне оформлення візових документів, якщо він планує відвідати країну в якості туриста або їде з приватним візитом або в ділове відрядження.

Для подорожі досить мати при собі закордонний паспорт, який необхідно подати для оформлення в'їзного штампа працівникові паспортного контролю в аеропорту після прильоту.

Додатковим підтвердженням термінів і цілей перебування в країні можуть стати зворотні квитки або бронь готелю на весь термін перебування.

Єдиною зміною, внесеним в минулому році в міграційне турецьке законодавство щодо безвіза для росіян, стало скорочення терміну дії закордонного паспорта Єдиною зміною, внесеним в минулому році в міграційне турецьке законодавство щодо безвіза для росіян, стало скорочення терміну дії закордонного паспорта. Якщо раніше підходив паспорт з терміном дії понад 60 днів на момент перетину турецького кордону, тепер потрібен документ, який діє протягом 120 днів з дати, зазначеної у в'їзному штампі.

Якщо громадянин РФ планує транзитну пересадку в одному їх турецьких аеропортів, йому також не потрібна віза. Під час проходження паспортного контролю він отримає візовий штамп, що дає право легально перебувати в державі протягом 60 діб.

Перебуваючи в Туреччині без візи можна також відвідати деякі грецькі острови без оформлення Шенгену. У 2018 року Єврокомісія прийняла рішення, яке відкриває можливість відвідати Кос, Родос, Лесбос без оформлення попередньої грецької візи, якщо поїздка здійснюється на поромі з Мармаріса або Бодрума. Вартість дозволу, що дає право перебування до 15 днів - 35 євро.

до змісту ↑

ВНЖ - спеціальна форма візового дозволу, запитувана протягом безвізового перебування в Туреччині через відділ у справах іноземців при управлінні Безпеки Турецької Республіки. Оформивши такий дозвіл, росіяни можуть продовжити термін своєї поїздки ще на один місяць.

Загальний порядок оформлення ВНЖ вимагає надання наступних документів:

  • заяву встановленого зразка;
  • паспорт для виїзду за кордон;
  • 4 кольорові фотографії 30х40 мм;
  • чеки про оплату зборів, пов'язаних з процедурою;
  • свідоцтва про наявність місця проживання - укладений договір оренди апартаментів, лист від приймаючої сторони, де міститься твердження прийняти у себе іноземця, або оплачену бронь готелю або хостелу;
  • підтвердження наявності коштів для здійснення поїздки в вигляді довідки з банку про поточний стан рахунку або чеків про проведення валютних операцій.

Подати запит на ВНЖ можна не пізніше ніж за 10 днів до дати закінчення безвізового перебування.

до змісту ↑

Штрафи за порушення міграційних і митних правил

Міграційне законодавство досить лояльно ставитися до перебування громадян Росії. При його порушенні передбачена адміністративна відповідальність.

У разі порушення термінів перебування (понад 60/90 днів) або заняття забороненої діяльністю (навчання, пристрій на постійну роботу) порушнику буде виписаний штраф або заборона на відвідування Турецької Республіки терміном до 5 років.

до змісту ↑

Запит довгострокової візи до Туреччини

Згідно з офіційним сайтом турецької дип. місії, особам, які планують довгострокову поїздку, а також іноземцям, що в'їжджають з цілями, що не підпадають під правила безвізового в'їзду, слід оформити візу, звернувшись в одне з дип. представництв Туреччини.

Запит візової марки обов'язковий при поїздці з наступними цілями:

  • робота на території Республіки;
  • навчання в школі або Інституті, терміном понад 90 днів;
  • намір укласти шлюб з підданим Туреччини;
  • придбання нерухомості;
  • тривалий відпочинок чи візит до родичів.

Visa Turkey оформляється після надання наступного пакету документів:

  • візова анкета, заповнена без помарок, помилок, із зазначенням достовірних даних;
  • два фото 5х6 см;
  • копія сторінки закордонного паспорта з особистими даними заявника;
  • ксерокопія сторінок національного паспорта зі штампом реєстрації.

Додатково для власників нерухомості:

  • довідка про доходи / виписка з поточного рахунку;
  • копія ТАПУ.

Для тривалого приватного візиту:

  • запрошення від приймаючої сторони на ім'я апліканта, завірене у нотаріуса;
  • Довідка про доходи.

Для трудових мігрантів:

  • укладений договір з компанією, зареєстрованою на території Туреччини, в оригіналі;
  • лист від роботодавця із зазначенням імені, прізвища найманого працівника, його посади окладу.

Для учнів і студентів:

  • довідка про відсутність судового рішення по кожній із статей КК;
  • довідка про доходи або документи про наявність депозиту в банку;
  • запрошення з навчального закладу.

Для осіб, що вступили в шлюб з громадянином / підданим Туреччини:

  • оригінал запрошення від партнера по шлюбу з апостилем;
  • копій турецької Айді-карти;
  • копія свідоцтва про укладення шлюбного союзу.

Прохач візи доданими документами повинен підтвердити наявність коштів у розмірі не менше 50 доларів США на кожну добу перебування.

до змісту ↑

Особливості подачі документів

Подавати папери на турецьку візу слід особисто. Виняток робиться лише, якщо один з родичів оформляє візові документи на всю сім'ю, що необхідно підтвердити відповідними свідоцтвами.

Запитувати візу рекомендується заздалегідь, зважаючи на термінів розгляду зданих документів працівниками Консульського відділу.

У разі схвалення випуску візової марки, заявник повинен протягом 5 робочих днів принести закордонний паспорт в місце подачі, для її вклейки.

до змісту ↑

Поїздка з дітьми

Кожному неповнолітньому, що в'їжджає в країну терміном більш 60/90 діб, потрібна окрема віза, яка вклеюється в закордонний паспорт дитини або одного з батьків після надання свідоцтва про народження / паспорта для виїзду за кордон Кожному неповнолітньому, що в'їжджає в країну терміном більш 60/90 діб, потрібна окрема віза, яка вклеюється в закордонний паспорт дитини або одного з батьків після надання свідоцтва про народження / паспорта для виїзду за кордон.

Якщо дитину супроводжує один з батьків або третя особа - слід оформити доручення, що дає право на виїзд неповнолітнього за межі Російської Федерації або надати документи про відсутність другого з батьків або опікуна.

до змісту ↑

Вартість візи до Туреччини

Ціна візової наклейки залежить від термінів перебування і передбачуваних цілей візиту:

  • поїздка по правилам безвіза - консульський збір не стягується;
  • довгострокова віза - 50 USD;
  • робоча віза - 74 USD;
  • ВНЖ - 10 USD + 150

Оплата приймається в американських доларах строго в готівковій формі.

до змісту ↑

Термін дії

Дипломатичні представництва Туреччини випускають візові марки на 6 або 12 місяців. Після закінчення дії таких дозволів, їх можна продовжити подавши необхідний пакет документів заново. до змісту ↑

Термін розгляду паперів

Посольство Туреччини, в порівнянні з оформленням візових наклейок в інші країни, розглядає документи досить довго. В середньому запит обробляється до двох місяців. Іноді віза до Туреччини випускається протягом чотирьох місяців.

Експерти рекомендують запитувати дозвіл на в'їзд мінімум за три місяці до дати початку подорожі.

Туреччина - держава, яка щорічно приймає мільйони росіян, більшість з яких їде з туристичними цілями і користується правом безвізового в'їзду. Якщо ж громадянин РФ планує перебувати в країні довше 90 днів або планує працювати / вчитися / одружитися з підданим Туреччини, йому слід заздалегідь подбати про запит турецької візи, терміни розгляду якої складають 2-4 місяці.

Новости