Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в лютому місяці: пляжні, гірськолижні, екзотичні курорти світу

  1. Відпочинок в лютому: кращі пропозиції по вікенд
  2. Екскурсійні тури в лютому
  3. Свята та фестивалі в лютому
  4. Гірськолижний відпочинок: куди поїхати в лютому любителям лиж
  5. Де тепло на море в лютому
  6. Відпочинок з дітьми за кордоном: куди поїхати в лютому
  7. Куди полетіти в лютому любителям екзотики
  8. Відпочинок без віз: вибираємо країну для відпочинку в лютому
  9. Куди не слід їхати на відпочинок в лютому

Відпочивати в лютому за кордоном дуже комфортно, адже лютий - це один з вдалих місяців для подорожей. Коли весна ще не настала, а ви вже порядком втомилися від зимових холодів, відпочинок за кордоном в лютому буде чудовою ідеєю: є безліч місць, куди можна поїхати. У цьому місяці відпочинок може бути найрізноманітнішим - пляжі, карнавали, екскурсії і, що важливо, куди б ви не поїхали, чи не буде всюдисущих натовпів туристів. У цій статті ми розповімо, де найкраще відпочивати в лютому за кордоном.

Відпочинок в лютому: кращі пропозиції по вікенд

Поїхати відпочивати в уїк-енд можна з найрізноманітніших причин. Це може бути сімейний виїзд з усією родиною, з колегами по роботі або в компанії друзів, романтичну подорож з коханою людиною або безтурботний відпочинок на пляжі.

Це може бути сімейний виїзд з усією родиною, з колегами по роботі або в компанії друзів, романтичну подорож з коханою людиною або безтурботний відпочинок на пляжі

Відпочинок в лютому

Для уикендов найкраще віддавати перевагу великим містам і столицям, наприклад, Амстердам, Париж, Прага, Венеція, Лондон, Рим, Мілан, Мюнхен, Берлін та інші. Перевага великих міст полягає в тому, що там величезний вибір розваг для різноманітного відпочинку. Велика кількість магазинів і ресторанів здатні задовольнити найвибагливішого відпочивальника. Театри, музеї, нічні клуби, виставки, концерти або прогулянка старими вуличками міста - вибирайте те, що вам до душі. Хорошим пропозицією для проведення вікенду будуть також і комбіновані тури, наприклад Лондон-Париж або Амстердам-Париж. На сьогодні є величезна кількість різноманітних варіантів такого відпочинку. Буквально за пару днів ви зможете відвідати дві країни, в яких мріяли побувати.

Якщо ви прихильник спокійного і тихого відпочинку, то вам варто відвідати європейські містечка, такі як Страсбург і Долина Луари у Франції, Любляна в Словенії, Гаагу і Алкмар в Голландії. У маленьких містах умови відпочинку нічим не поступаються столицям, є комфортабельні готелі, бари, музеї, ресторани, парки. Однак такі маленькі старовинні міста дихають історією, життя там проходить в усталеному століттями неспішному ритмі.

Для сімейного відпочинку в вікенд відмінним варіантом буде поїздка в Діснейленд у Франції, Леголенд в Данії або Сирена в Фінляндії. У парках є комфортні готелі, тому ви не будете витрачати гроші і час на поїздку з міста. У такому парку ваша дитина буде щасливий, а вам не доведеться переживати про пропуски в школі.

Діснейленд у Франції

Ще дуже популярні оздоровчі курорти на вікенд. Хоча підлікуватися за вихідні у вас навряд чи вийде, проте насолодитися термальним басейном, професійним масажем, ванною з лікувальними травами точно вдасться. На сьогодні готелі пропонують релаксаційні або оздоровчі пакети на різні терміни. Кращим варіантом для такого відпочинку буде французький Евіан, словенський Блед, чеські Карлові Вари.

Вибираючи місце, куди можна з'їздити в лютому на вікенд, в першу чергу вам варто визначитися з метою поїздки.

Екскурсійні тури в лютому

Екскурсійні тури в лютому - це не найвдаліший час, але хорошу погоду можна застати в південних регіонах Іспанії і Італії, де, безсумнівно, є що подивитися. В кінці лютого можна застати сприятливу погоду для екскурсійних поїздок в жаркі країни, наприклад в Туреччину, Єгипет, Йорданію. Тур на вікенд повинен бути не стомлюючим, а максимально комфортним і сприяти повноцінному відпочинку.

Свята та фестивалі в лютому

Куди можна поїхати в лютому любителям фестивалів і свят? По-перше, у всьому світі лютого називають місяцем любові, ж уже 14 лютого святкують День святого Валентина в усіх країнах.

Під час правління імператора Клавдія, що володів жорстокою вдачею, він заборонив одружуватися і обручається військовим. Тому солдати разом зі своїми коханими знаходили розуміння у священика на ім'я Валентин, який і вінчав закоханих таємно від усіх. Коли імператор довідався, що робив Валентин, він наказав його заарештувати і заточив у в'язницю. А 14 лютого священик Валентин був страчений. Через деякий час його зарахували до лику святих. І до цього дня весь світ відзначає свято любові, а Валентин вважається покровителем закоханих.

А тим часом в Бельгії святкують Масляну. У зв'язку з цим в місті Бінш прохід грандіозний день масляної карнавал, який триває пару днів. Парад карнавальних костюмів проходить в перший день, за ним проходять кулінарні та молодіжні дні, коли можна спробувати найсмачніші і незвичайні страви прямо на вулиці міста. В останній день все переодягаються в казкових героїв і проходять по місту, в той час як роззяви закидають їх апельсинами.

В останній день все переодягаються в казкових героїв і проходять по місту, в той час як роззяви закидають їх апельсинами

Карнавал Бінш, Бельгія

Найбільш розрекламований і популярний карнавал світу проходить в Бразилії. Щорічно в лютому тут збираються близько 400 тис. Туристів. Видовище захоплює кожного: люди, як і саме місто, ніби божеволіють, вино ллється рікою, усюди пісні, запальна самба. І ніхто нікого не засудить, будь то танці на тротуарах або поцілунки серед натовпу.
В кінці лютого в Німеччині, в місті Кельн, святкують свято жінок. У всіх чоловіків, яких зустріли по дорозі до міської ратуші, войовничі жінки відрізають краватки.

В Італії, а саме в Венеції, в кінці лютого починається венеціанський карнавал, куди приїжджає велика кількість туристів. Перш за все, в місті проводять традиційний конкурс краси серед венеціанських дівчат. Карнавал відкривають на головній площі міста, перед собором Святого Марка, церемонія включає парад карнавальних костюмів і масок. На наступний день, о 12 годині, в тому ж самому місці в небо пускають карнавального голуба. Механічна птах буде здійснювати свій політ по натягнутому канату, даючи знак, що треба вирушати на регату, де на Гранд-каналі ошатні гондольєри чекають глядачів. Під час свята кожен день наповнений чудовими заходами, костюмованими уявленнями, феєрверками.

В кінці лютого на Кубі проводять щорічний фестиваль сигар, в якому беруть участь споживачі, продавці, колекціонери і виробники сигар з усіх куточків світу. Під час фестивалю проводяться конкурси, аукціони, екскурсії на тютюнові плантації, призи. Вишукування кубинського фестивалю визнаний найкращим на планеті.

Фестиваль сигар на Кубі

На початку лютого в Японії проходить Свято наготи - це незвичайне шоу, яке має тисячолітню традицію і знаменує початок нового місячного року. Японці святкують це свято оголені, прикриті лише пов'язкою на стегнах. Важлива частина святкування - це лотерея, переможець якої проголошується Божественним Чоловіком. І після цього починається неймовірна метушня, оскільки японці вважають, що дотик до Божественного приносить щастя, і кожен хоче доторкнутися щасливчика. Так як на святі збирається велика кількість людей, то можна уявити, що з цього виходить.

На кінець лютого в Японії припадає фестиваль орхідей - колосальне квіткове шоу. Мільйони орхідей прикрашають Токіо. Беручи участь у фестивалі можна виграти значну суму грошей.
Для тих, хто вже був на карнавалі у Венеції, рекомендується також відвідати і Швейцарію, а саме місто Люцерн, в якому проводять один з найстаріших карнавалів світу. З 15 століття його святкують з великим розмахом. Це свято фарб, веселощів, музики і яскравих костюмів. Влаштовується велике торжество під відкритим небом з танцями, концертами, ходами і феєрверками.

Єдина відмінність від подібних карнавалів - це Парад Монстрів. Він скоріше нагадує святкування з нагоди Хеллоуїна.

Карнавал в Люцерні завершує хід з музикою, ліхтарями, палаючими смолоскипами. Під час святкування міські ресторани і бари пропонують розважальні програми, а в деяких проводять костюмовані бали.
У Гонконзі святкують Китайський Новий рік. Дата Нового року щорічно змінюється, але зазвичай випадає на дні з 21 січня до 21 лютого. У Гонконзі свято відзначають широко. За 14 днів до святкування все вітрини магазинів прикрашені золотими і червоними іграшками, а в кафе подають локшину і млинчики. У перший день Нового року всі жителі збираються на проспекті Цім Ша Цуй, для того що подивитися Новорічний парад. Закінчення свята відзначають не менш масштабно - проходить Фестиваль китайських ліхтариків.

Гірськолижний відпочинок: куди поїхати в лютому любителям лиж

Лютий - це прекрасний час для гірськолижного відпочинку і величезна кількість місць, куди можна поїхати відпочивати. Вибрати можна місце на будь-який смак і гаманець. Це може бути традиційна Австрія, елітний Куршевель або бюджетна Болгарія. Що б не вибрали любителі лиж, будь то Словенія, Франція, Андорра, Туреччина чи Румунія, - прекрасний відпочинок і незабутні враження забезпечені. В Українських Карпатах розташований курорт Буковель, в якому, крім широких можливостей гірськолижного відпочинку, непогано обладнані і спа-комплекси. На гірськолижний курорт можна поїхати і в Росію, наприклад, на Ельбрус, в Домбай, Абзаково.

На гірськолижний курорт можна поїхати і в Росію, наприклад, на Ельбрус, в Домбай, Абзаково

Гірськолижний відпочинок в Куршавелі

Де тепло на море в лютому

Майже кожна людина з нетерпінням чекає літа, щоб можна було поїхати на море. Але навіщо ж себе мучити довгими очікуваннями, коли можна відправитися на море навіть взимку. Далі ми розповімо, де тепло в лютому на море, щоб вам було легше визначитися:

1. Найпоширенішим відпочинком на морі вважається Єгипет. Туди їдуть все без винятку, оскільки можна підібрати відпочинок на будь-який гаманець. Це те місце, куди можна недорого поїхати в лютому і при цьому добре відпочити. Ціни на відпочинок варіюються від 600 до 900 USD. Однак в лютому на Червоному морі дмуть вітри, хоч і при температурі повітря +28 - +35 ° C на загар це ніяк не вплине. У лютому вночі температура знижується до +15 ° C, тому обов'язково візьміть з собою в поїздку теплі речі.

2. Серед місць, де можна відпочити в лютому, почесне місце займає Таїланд. У цей час якраз закінчуються холоду, а холодний сезон для тайців - це коли температура повітря не вище +30 ° C. Дощі в Таїланді випадають не на узбережжі, а далеко від нього. У цьому місяці відпочиваючих туристів досить мало, але і ціни на тури невисокі. Найпопулярніші курорти Таїланду - це Паттайя, Пхукет і Самуї.

3. Якщо для відпочинку ви виберете В'єтнам, то, без сумніву, варто врахувати один мінус - це каламутне море, а також можливі вітер і дощі. Вартість туру до В'єтнаму починається від 850 USD. Температура повітря прогрівається до +32 ° C, а море до +25 ° C. Для тих, хто захоплюється серфінгом і дайвінгом, добре підійдуть курорти Фу-Куок і Фантхиет.

4. Серед місць, куди летіти в лютому відпочивати на море, хорошим вибором будуть Об'єднані Арабські Емірати. Температура повітря прогрівається до +24 ° C, що істотно знижує ризик опіку, при цьому вода біля +22 ° C. В ОАЕ нерідко випадають невеликі дощі, проте в сонячну і спекотну погоду це принесе тільки свіжість. Арабські Емірати - це досить швидко розвивається курортна зона, тому на туристичному ринку часто з'являються нові пропозиції. Найчастіше відпочиваючі туристи вибирають курорт в Дубаї, але варто також розглянути такі міста, як Фуджейра, Шарджа і Абу-Дабі. Ці курорти дуже зелені, з піщаними пляжами і затишними бульварами, а вартість путівок на порядок нижче, ніж в Дубай.

Ці курорти дуже зелені, з піщаними пляжами і затишними бульварами, а вартість путівок на порядок нижче, ніж в Дубай

Об'єднані Арабські Емірати

5. Пляжний відпочинок на Мальдівах - це тропічний рай, який створює прекрасні умови для відпочинку, навіть якщо на календарі лютий. Температура повітря прогрівається до +30 ° C, тихе, ласкаве море, прекрасна природа, коралові пляжі, і, найголовніше, - тиша. На Мальдівах немає міського шуму, їх ще називають краєм світла. Поїздка та відпочинок там - недешеве задоволення, приблизно 2000 USD, але воно того варте.

6. Індія, а саме Гоа - улюблене місце багатьох туристів. За подорож в країну древньої культури, буддистських монастирів та екзотичної культури, потрібно заплатити відносно невелику суму. Поїхати можна як в південну частину Гоа, так і в північну. Перший варіант підійде для тих, хто любить спокій і комфорт на відпочинку, а другий - для любителів тусовок.

7. Тенеріфе - це острів вічної весни, на цьому острові практично в будь-який сезон прекрасна погода. Туристів приваблює прекрасна природа, маса розваг, блакитна вода океану. У лютому температура повітря трохи вище +20 ° C, тому пляжний відпочинок буде без опіків. Однак вартість такого відпочинку обійдеться вам від 1500 до 2000 USD.

8. Якщо серед місць, куди можна полетіти в лютому, ви вибрали Кубу, то велика ймовірність, що буде "сухий" сезон, проте не виключено, що будуть короткочасні дощі. Температура повітря прогрівається до +26 ° C, а море - до +24 ° C. В Кубі ви побачите колорит латиноамериканських пристрастей і багату культуру. Вартість такого курорту буде в межах 1000 USD.
9. Домінікана - це тропіки, узбережжі і сонце. Вважається, що найкращий відпочинок на курортах Домініканської республіки саме в лютому. Сюди досить часто приїжджають всією сім'єю, адже дітей розважають аніматори, а дорослі можуть насолодитися підводним світом за допомогою дайвінгу або зайнятися серфінгом. У лютому температура повітря піднімається до +35 ° C, а море прогрівається до +27 ° C.

У лютому температура повітря піднімається до +35 ° C, а море прогрівається до +27 ° C

Готелі Домінікани

10. Пляжі Мексики вважаються найкращими в світі. Колір води переливається з ультрамарину на горизонті до бірюзового біля берегів, а в поєднанні з зеленню біля берега це виглядає неймовірно. Це те місце, де в лютому дійсно жарко - температура повітря досягає +36 ° C, а вода прогрівається до +24 ° C. У більшості готелів стіни скляні, тому можна милуватися природою не виходячи з номера. Пісок на пляжі складається з подрібненого черепашнику, тому навіть в самий жаркий день ходити по ньому буде приємно, він залишається прохолодним і ніжним.

11. Якщо ви були всюди, або практично скрізь, і не знаєте, куди летіти в лютому на пляжний відпочинок, спробуйте Камбоджу. Відпочинок в цій країні відкриє вам екологічно чистий куточок з історичною спадщиною. У країні досить велику увагу приділяють розвитку туристичного бізнесу, тому з кожним роком курорти Камбоджі набирають все більше популярності. Тут немає натовпів людей, що димлять фабричних труб, дорожніх пробок - тільки прозора вода, чистий відпочинок і білосніжні пляжі. У лютому температура повітря досягає +35 ° C, море спокійне і тепле. Нерідко може пройти легкий дощ, але він тільки принесе легку прохолоду в спекотні дні і освіжить повітря.

Відпочинок з дітьми за кордоном: куди поїхати в лютому

У лютому на відпочинок з дітьми можна відправитися на пляжні курорти, наприклад, в Таїланд або Кубу. Однак якщо дитині складно перенести довгий переліт, то можна відправитися в ОАЕ. Там розташовано безліч розважальних центрів і аквапарків, тому ваші діти не будуть нудьгувати.
Якщо ж ви і ваша сім'я більше любите екскурсійний відпочинок, то можна вибрати Швецію, Фінляндію, Данію або Норвегію. Наприклад, в шведському Стокгольмі є різноманітні музеї, які розраховані на найменших відвідувачів. У Юнібакене відтворені твори казкового світу Туве Янссон і Астрід Ліндгрен, там же можна відвідати справжній будиночок мумі-тролів.

У Юнібакене відтворені твори казкового світу Туве Янссон і Астрід Ліндгрен, там же можна відвідати справжній будиночок мумі-тролів

У лютому на відпочинок з дітьми можна відправитися на пляжні курорти

Для шопінгу можна відправитися практично в будь-яку країну, так як відпочивати любителі шопінг-туризму можуть в будь-який час, хоч в лютому. Відправившись в Італію, а конкретно в Мілан, ви потрапите на батьківщину справжньою моди і популярних брендів. У перервах між шопінгом можна помандрувати по найголовнішим містах Італії, наприклад, по Флоренції, Риму, Венеції. Ввічливі продавці-консультанти в аутлетах, шопах і бутиках з радістю вас зустрінуть і завжди допоможуть підібрати те, що ви шукаєте. Також більшість продавців знають багато мов, в тому числі і російська, тому ви зможете без праці пояснити їм, що вам потрібно. Після того як ви зробите покупку, обов'язково заберіть чек, в іншому випадку продавця і вас можуть оштрафувати. В Італії існує спеціальний патруль, який за цим стежить, тому він може вас зупинити і зажадати чек на покупку.

Для шопінг-туризму відмінно підійде США. І це зовсім не дивно, адже речі в Америці якісні та практичні, а ціни при цьому невеликі. Здійснюючи шопінг в США, вам не потрібно турбуватися, що можете придбати погану річ або підробку. Америка є першою країною, де можна було придбати електронну техніку. У нашій країні найчастіше продукція з'являється як мінімум через півроку після старту продажів в Америці, а ціни збільшують в 2-3 рази. У Сполучених Штатах можна придбати дешеві нетбуки, ноутбуки або комп'ютери від відомим у всьому світі виробників. Тому купувати електроніку в Америці дуже вигідно. Купуючи одяг у США, практично в кожному магазині будуть пропонуватися великі знижки, це пов'язано з конкуренцією в країні.

Купуючи одяг у США, практично в кожному магазині будуть пропонуватися великі знижки, це пов'язано з конкуренцією в країні

Шопінг в США

При поїздці на шопінг в Іспанію можна досить вигідно купити прикраси, одяг, смачний сир і іспанське вино. Особливо уваги потребує аутлет La Roca Village outlet. У магазині великий вибір непоганий одягу відомих брендів.

В Об'єднаних Арабських Еміратах можна придбати прикраси, одяг, побутову техніку, національну їжу, ліки і розкішні хутряні вироби. Оскільки в країні дуже добре розвинений шопінг-туризм, то ціни здадуться вам трохи нижче, ніж у виробників. В ОАЕ з продавцями можна торгуватися, при особливому везіння можна знизити ціну в 2 рази.

Туреччина славиться своїми традиціями і гостинністю. Магазини, які знаходяться в Стамбулі, наближені до європейських. Ціни середні, але щоб вони були для вас більш привабливими, потрібно обов'язково торгуватися. Продавці знають цю істину, тому завжди йдуть на поступки. Туреччина також славиться своїми базарами, на яких можна купити все, що вам потрібно за низькими цінами.

Китай залучає всіх туристів своїми виробами з шовку, великою кількістю статуеток, сувенірів. Люди приїжджають з різних країн на шопінг, щоб придбати одяг з розкішного матеріалу - шовку. Якщо ви хочете придбати варту річ на довгу пам'ять, то зверніть увагу на вироби з вишивкою. На Шовковому ринку можна купити дуже якісні речі. Бутіки з популярними брендами розташовані в центрі великих міст. Ціни там звичайні, не завищені. Якщо на китайському ринку ви побачите брендову річ, то вона, безсумнівно, буде підробкою.

Франція буквально створена для шопінгу, адже це країна стилю, моди і елегантності. У Парижі знаходяться сучасні шоуруми і бутіки. Два рази на рік у Франції проводять розпродажі, тому ви зможете заощадити до 60% ваших коштів.
У Швеції можна купити молодіжну брендовий одяг за низькими цінами. У Стокгольмі знаходиться велика кількість бутиків, шопів, аутлетов.

Куди полетіти в лютому любителям екзотики

Ті, хто хочуть не просто відпочити, а й побалувати себе екзотикою, можуть не знати, куди з'їздити в лютому відпочити. Пляжний курорт можна поєднати з екзотичною відпочинком, наприклад, на Кубі. На Острові Свободи в середньому температура повітря тримається близько +26 ° С круглий рік, а температура води - не нижче +24 ° С. На Кубі в лютому сухий сезон, але також можливі сильні тропічні зливи. Пляжний відпочинок на Кубі можливий не тільки на Варадеро, але і на інших курортах.

Пляжний відпочинок на Кубі можливий не тільки на Варадеро, але і на інших курортах

Камбоджа

Камбоджа привертає туристів історичною спадщиною і широкими можливостями екотуризму. У розвиток туристичної інфраструктури вкладають чималі кошти. Найзнаменитіші туристичні місця з екзотикою - це морський курорт Сіануквіль і храмовий комплекс Ангкор.
У зоні субекваторіального клімату, на півдні В'єтнаму, в лютому температура повітря опускається до +26 ° С, а вологість близько 80%. В цей час на півночі країни досить прохолодно. Тепла і комфортна температура, відсутність дощів роблять відпочинок на півдні В'єтнаму приємним.

Відпочинок без віз: вибираємо країну для відпочинку в лютому

У лютому, після новорічних свят, нескінченні черги в консульствах закінчуються, і можна спокійно отримати візу для поїздки. Однак якщо на відпочинок ви зібралися в останній момент, то можна вибрати країну, в яку не потрібно віза. Серед пляжних країн це: Таїланд, В'єтнам, Куба, Камбоджа, Єгипет, Туреччина, Домінікана, Шрі-Ланка. Летіти до Йорданії ви можете без візи, її видають по прильоту в країну, вартість її становить 15 USD. Однак якщо ви летите компанією з 6 чоловік, то візу вам видадуть безкоштовно.

Куди не слід їхати на відпочинок в лютому

Де найкраще відпочивати в лютому, ми розібралися, а тепер давайте розглянемо, в які країни бажаючим відпочити в цьому місяці їхати не варто. У країнах, які знаходяться близько до екватора, спостерігається не один, а цілих два сезони дощів. Якщо рухатися від цієї межі вниз або вгору, то можна помітити скорочення розриву між сезонами, а також їх з'єднання в один дощовий сезон, який досить часто доводиться на зимові місяці. Наприклад, на Балі з листопада і до квітня практично постійно йде дощ, вода в морі стає каламутною, купатися досить проблематично. При цьому на інших островах Індонезії може бути протилежна ситуація.
Ісландію називають країною темряви і льоду. З грудня до початку лютого тривалість світлового дня всього 4-5 годин.

Більшість туристів приїжджають туди через північного сяйва, проте жодна турфірма не може гарантувати, що ви його побачите.

Більшість ґрунтових доріг засипані снігом, тому дістатися до гір і долин буде дуже складно. Вже у вересні більше половини готелів закриваються, а транспорт ходить все рідше. Крім Ісландії, за північним полярним колом виявилися Аляска в США, Гренландія в Данії, Скандинавські гори і Північна Канада. Тим, хто любить сонячні дні взимку, напевно не сподобається в цих країнах. Наприклад, в столиці Гренландії Нуук сонце в грудні сходить о 10:00, а заходить вже о 14:30. А ось в норвезькому північному місті Тромсе в кінці листопада сонце і зовсім пропадає на два місяці, і починається полярна ніч.

Новости