Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Поїздка в Болгарію на машині через Румунію

  1. Що потрібно для поїздки в Болгарію на машині
  2. Яка віза потрібна в Болгарію
  3. Як дістатися до Болгарії на авто з України
  4. День 1: Київ - Житомир - Чуднів - Любар - Старокостянтинів - Хмельницький - Кам'янець-Подільський -...
  5. Перед кордоном з Румунією
  6. Проходження кордону
  7. Пошук готелю
  8. День 2: Сучава - Роман - Бакеу - Онешті - Брашов - Сіная
  9. Брашов - що подивитися
  10. День 3: Синая - Бухарест - Русе - обєднання
  11. Кордон Румунія - Болгарія
  12. віньєтка Болгарія
  13. Від кордону на ночівлю в обедіненіе
  14. День 4: Велико Тирново - Бургас - Сонячний берег

Привіт, шановні читачі!

Хочу поділитися маршрутом Київ Україна - Сонячний берег Болгарія Хочу поділитися маршрутом Київ Україна - Сонячний берег Болгарія. Відкрив для себе цей напрямок зовсім недавно і відразу став його шанувальником. Ні для кого не секрет, що 3 роки тому в Україні відбувся обвал гривні, який змусив людей шукати нові варіанти морського бюджетного відпочинку, так як Туреччина і Єгипет стали недоступні за ціновими міркувань. У той час і я зі своєю сім'єю вирішив розглянути Чорноморське узбережжя Болгарії.

Після недовгої розвідки з'ясувалося, що переліт на літаку вийде в ті ж гроші, що і поїздка до Туреччини. Тут ми задумалися, чи варто їхати в Болгарію? Виявилося, що стоїть, але треба їхати в Болгарію на авто.

Вибрали для себе курорт Сонячний берег, так як там можна без проблем знайти житло на будь-який гаманець і є хороший вибір розваг для дітей і дорослих. Детальніше почитати про цей курорт Ви можете в нашій статті «Сонячний Берег - відпочинок в Болгарії влітку» .

Якщо Ви вирішили відправитися на відпочинок в Болгарії з Києва, можете взяти цей маршрут за основу. Також він підійде для мандрівників з безлічі інших міст.

Що потрібно для поїздки в Болгарію на машині

Для поїздки в Болгарію на авто необхідна невелика підготовка машини, адже відстань від Києва до Болгарії понад 1000 км, з цього не варто відмовлятися від позапланового техогляду.

Вимоги до автомобіля для подорожі в Болгарію не мають яких-небудь характерних особливостей, вони такі ж, як і для більшості Європейських країн. Детальну інформацію про те, як підготувати свою машину для подорожі в Європу, Ви знайдете в статті про підготовці авто для подорожі в Європу .

Яка віза потрібна в Болгарію

Для перетину кордону Болгарії і Румунії українцям знадобиться біометричний паспорт, якщо такого немає - треба оформити Болгарську візу для всієї родини. Віза видається на 90 днів з коридором виїзду 180дней. Це означає, що віза діє 180 днів з дня відкриття, але в Болгарії ви можете перебувати строго 90 днів і не більше. Також ця віза дає право на відвідування Хорватії, Румунії та Кіпру, з цього під настрій можна не обмежуватися Болгарією. Таким чином ми в'їхали в Румунію по Болгарської візі.

Для перетину кордону необхідні медичні страховки для всіх пасажирів. Вибір страховок великий, залежить від суми покриття медичних послуг, вибір залишається за вами. Для перетину кордону зійде будь-яка медична страховка. Так як ми вирушали на відпочинок до Болгарії з дитиною, страховками ми приділили багато уваги. Дитині оформили повний страховий поліс на всі випадки життя, себе брали найдешевші. Благо морський клімат Болгарії не сприяє розвитку ГРВІ, на яку так ласі діти, але в Сонячному березі активний кишковий вірус, з цього знаючи себе і свою дитину, виберіть правильне страхування.

Як дістатися до Болгарії на авто з України

Є два варіанти доїхати до Болгарії на машині з Києва:

  1. Рухатися в напрямку Одеси, далі через Молдову, Румунію
  2. Їхати в напрямку Чернівців і далі через Румунію

Перший варіант маршруту коротше приблизно на 200км, але ми жодного разу не вибрали цей маршрут для себе, хоча їздили на машині до Болгарії вже тричі. Дороги на цьому маршруті гірше, на шляху короткий відрізок руху по Молдові, який дає нам проходження двох кордонів. З чуток, на цих кордонах часто бувають довгі перевірки. Також на маршруті мало цікавих пам'яток. З цього ми для себе обрали маршрут через Румунію.

Виїзд ми зазвичай плануємо на 6 ранку, але в цей раз були обставини, які змусили нас виїхати о 3 годині дня. З цього цей варіант маршруту підійде, якщо у вас немає можливості виїхати з самого ранку, але я дуже рекомендую виїжджати не пізніш 12-ї години дня.

Стрічка маршруту з Києва: Житомир - Чуднів - Любар - Старокостянтинів - Хмельницький - Кам'янець-Подільський - Хотин - Сірет - Сучава - Бакеу - Брашов - Синая - Бухарест - Русе - Велико Тирново - Бургас - Сонячний берег.

Маршрут розрахований на 4 дні. Плюсами цього маршруту є красива якісна гірська дорога через Трансільванію і велику кількість туристичних об'єктів по шляху. За боргу не перебуваєте за кермом, що важливо якщо в машині з вами подорожує дитина. Малюкові важливо вселити, що ми непросто їдемо на море і нам треба пережити дорогу в машині, а залучити його на етапі планування маршруту, показувати на фото місця, які ми побачимо в дорозі і навчити дитину досягати поставлених цілей. У цьому випадку ваш шлях буде цікавим, без нервів і питань «а коли ми вже приїдемо?».

День 1: Київ - Житомир - Чуднів - Любар - Старокостянтинів - Хмельницький - Кам'янець-Подільський - Хотин - Сірет - Сучава

Маршрут по Україні

Наша поїздка в Болгарію на машині через Румунію почалася відразу після обіду.

Виїхали з Києва в напрямку Житомира о 15.00 - житомирське шосе це комфортний автобан, так що пасажири можуть подрімати, а ви налаштовані на далеку дорогу, цю ділянку дороги зазвичай проходить швидко. По Житомиру їдемо через місто по центральній Київській вулиці до площі Соборної. Далі від площі беремо напрямок через Чуднов та Любар на Старокостянтинів. У Старокостянтинові знаходиться замок Острозьких - якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом приділіть замку не більше години, щоб це не позначилося на подальший маршрут. Але, якщо говорити про наших поїздках, то в перший день подорожі під час руху по території України ми ніколи не відвідуємо ніяких пам'яток. Завданням першого дня завжди стоїть подолання максимальної відстані, екскурсії ж починаються, як правило, на територіях інших країн. Відвідування українських пам'яток ми завжди залишаємо на зворотний шлях, і ця практика себе виправдовує.

У Старокостянтинові є прекрасне озеро зі скульптурами в воді. Ви його точно не пропустіть, так як Ваш шлях буде проходити повз нього. На набережній озера можна перекусити бутербродами і насолодитися мальовничим видом. Також у дороги буде кілька непоганих ресторанчиків - ми одного разу вечеряли в ресторані «Транзит». Або можна поїхати далі і поїсти в Хмельницькому. На виїзді з Хмельницького є прекрасний ресторан «Південна брама» - гідне заклад, завжди смачно і недорого, середній рахунок на трьох 250-300грн. Але оскільки пообідали ми перед виїздом, то вечеряти вирішили вже перед кордоном, попутно перебивши бутербродами. Беремо напрямок на Кам'янець-Подільський і Хотин. Тут розташовані найкрасивіші фортеці України, на зворотному шляху обов'язково відвідайте їх, якщо ще не бували.

Перед кордоном з Румунією

Беремо напрямок на Чернівці, налаштовуємося на проходження кордону Беремо напрямок на Чернівці, налаштовуємося на проходження кордону. Не доїжджаючи до Чернівців повертаємо на Сірет - це і є потрібна нам межа. За кілька кілометрів до нього є село Грушівка, а в ньому прекрасний ресторан «Кварта» - відмінний варіант поїсти і відпочити перед проходженням кордону. Адже невідомо скільки часу доведеться провести на кордоні. Ми одного разу простояли 5 годин (наш анти рекорд). Ви повинні бути ситі і готові до будь-якого розкладу на кордоні.

Уточню, що ресторан працює приблизно до 22.00 - 23.00, тому якщо ви будете під'їжджати до кордону пізніше, єдиним місцем для вечері залишається село Тарашани ресторан «Козацький хутір» - до нього потрібно кілька кілометрів згорнути з траси. Оскільки стартували з Києва ми пізно, до кордону дісталися приблизно о 23.00 і поїхали вечеряти в «Козацький хутір», основний ресторан був вже закритий, але працювала кухня в кальян-барі, там ми злегка повечеряли і близько 12 години ночі попрямували проходити кордон.

Проходження кордону

Якщо Ви не маєте багатого досвіду перетину кордонів на автомобілі, в статті про перетині кордонів Ви можете знайти детальну інформацію про це.

Отже: спочатку проходимо паспортний і митний контроль на Українському кордоні, коли митниця дає добро - їдемо на Румунську й проходимо паспортний і митний контроль там. Після того як пройшли і Вам дозволяють їхати далі - не їдемо з кордону (це важливо), а зупиняємося на парковочке з правого боку, або трохи далі, якщо на парковці все зайнято і водій з техпаспортом йде оформляти віньєтку.

Віньєтка - це оплата за користування Румунськими дорогами, в Румунії називається Ровіньета. Купити її можна прямо на Румунської кордоні, шукайте віконце з написом «Rovinieta». Оплата за користування дорогами в Румунії стягується на певний термін, мінімальний термін - 1 тиждень. Тижневої віньєтки цілком достатньо для транзитного перетину Румунії або для нетривалого туру по цій країні. Варто тижнева віньєтка 3 євро, або 4 долари, або 14 румунських лей. Платити можна в будь-який перерахованої валюті, найвигідніше виходить в євро або леях, в доларах переплачуєте.

За цим посиланням можна уточнити актуальні ціни платних доріг Румунії .

Оскільки лей у нас при в'їзді в Румунію, як правило, немає (як і у більшості мандрівників), ми спеціально беремо з собою 10-20 євро розміняти монетками номіналом 1 і 2 євро. При оплаті за віньєтку в євро або доларами здачі може не виявитися, а леями здачу не дають, тому щоб не переплачувати або не бігати по кордоні в пошуках розміну євро, краще заздалегідь наміняти дрібних евриков або доларів і заплатити без здачі. Євроценти в Румунії не приймають, мінімальний номінал - 1 євро, майте це на увазі.

Отже, ми заплатили 3 євро і надали техпаспорт на авто, і нам видали чек, який є підтвердженням оплати віньєтки. На чеку потрібно перевірити правильність номерного знака автомобіля і зберігати впродовж всієї подорожі по території Румунії. Ніяких наклейок на лобове скло клеїти не потрібно - дані про автомобіль вносяться в базу даних, і ми можемо спокійно роз'їжджати по Румунії протягом тижня.

Пошук готелю

Приїхавши на кордон близько 12 ночі ми планували швиденько її пройти, але тут нас чекав справжній колапс - був встановлений наш анти рекорд проходження кордону - 5 годин !!! Пройшовши кордон близько 5 години ранку ми поїхали на ночівлю до Сучави - це місто знаходиться приблизно в 50 км від кордону і там у нас був заброньований номер на букінгу.

Я настійно рекомендую номера бронювати заздалегідь на букінгу якому іншому відомому Вам сервісі. Починаючи наші перші подорожі на машині, ми дотримувалися думки що номера варто знімати за місцем - куди доїхали - там і шукаємо нічліг. На практиці це виявилося дуже складно і проблематично, особливо якщо бюджет ночівлі обмежений.

Приїжджаючи в незнайомий Вам місто, особливо якщо за вікном вже темно, не дуже просто розібратися в русі по місту в принципі, не кажучи вже про те щоб відшукати готель. А крім цього може не бути вільних місць, не підійти ціна і т. П. Даю реальні непреувеліченние цифри: на пошук ночівлі в незнайомому місті у нас в середньому іде 2 години !!! Не кажучи вже про те що можливості вибрати краще і дешевше не буде - зупинялися в першій же готелі яка більш-менш підходила за ціною. Тому зараз завжди бронюємо готель заздалегідь, крім тих рідкісних випадків коли ну зовсім неможливо розрахувати куди зможемо доїхати. Так що якщо вирішили шукати нічліг на місці - закладайте для І тому 2 години часу.

Якщо ж готель заброньована на букінгу, то по-перше Ви можете вибрати готель за відповідними Вам ціною і якістю, по-друге Вас там точно будуть чекати, по-третє у Вас буде точна адреса готелю, який Вам достатньо ввести в GPS-навігатор і їхати без зайвих поневірянь прямо за адресою. Єдиний мінус бронювання готелю - Вам потрібно чітко розрахувати свій маршрут і доїхати до запланованого пункту призначення. Інакше з вас можуть взяти оплату за проживання незважаючи на Вашу неявку. Так що оціните свої сили і плануйте маршрути.

У випадку з Румунією я особливо рекомендую бронювати заздалегідь, оскільки румунська мова зовсім несхожий на мови слов'янської групи і якщо в таких країнах як Польща, Чехія, Словаччина, Болгарія і т. П. Мова схожа і багато слова зрозумілі, то у румунів навести довідки про готелях для ночівлі буде проблематично, англійською ж в Румунії володіють дуже небагато. В найближчому майбутньому я планую написати статтю про особливості бронювання готелю на букінгу, сподіваюся вона буде Вам цікава.

Особисто я дотримуюся думки, що для зупинки на нічліг транзитом не потрібна шикарний готель або апартаменти. Все що потрібно по суті - це ліжко, душ і туалет. Це звичайно не означає що потрібно зупинятися в номері з тарганами - але в Європі я подібних номерів не зустрічав, номери часто скромні, але чисті і акуратні, мабуть існують якісь норми. Тому ми для транзитних ночівель ми вибираємо найдешевші варіанти, але тут кожен нехай дивиться по своєму гаманцю. У Сучаві ми зупинилися в дуже недорогому готелі «Orizont», вона була у нас заброньована. Адреса знайшли без проблем, приїхали о пів на шосту ранку - нас чекали, чому ми дуже зраділи і дуже сильно втомлені лягли спати.

День 2: Сучава - Роман - Бакеу - Онешті - Брашов - Сіная

Заснувши в 6 ранку проспали ми до 11 Заснувши в 6 ранку проспали ми до 11.30, поснідали в номері кашкою в пакетиках (зручна штука для дороги, дуже економить час, але потрібно брати з собою в дорогу електрочайник), випили кави в найближчій кав'ярні і вирушили в дорогу з серйозним відставанням від графіка. Екскурсійна програма у нас повинна була початися в містечку Синая, де ми хотіли відвідати палац Пелеш. Тому в Синаї у нас Була заброньована наступна готель - планували прокинувшись в Синаї відразу відправиться до палацу. Залишилося тільки дістатися до Синаї.

З Сучави ми поїхали за маршрутом Роман - Бакеу - Онешті - Брашов . Відстань по карті невелике, всього 330 км, але воно дуже оманливе. Швидкісний режим руху по Румунії: 50 км / год в населеному пункті, 100км / ч поза населеним пунктом, але на цій ділянці шляху дуже багато сіл і міст, тому в середньому темп руху по Румунії невисокий. До того ж велика частина шляху проходить по гірських дорогах Трансільванії, тут багато серпантинів і сильно теж не розженешся. І ми вирішили їхати до Брашова з мінімальною кількістю зупинок.

Брашов - що подивитися

У гірській частині Румунії - Трансильванії, дороги дуже мальовничі, є прекрасна можливість насолодитися шикарними пейзажами не виходячи зі свого авто У гірській частині Румунії - Трансильванії, дороги дуже мальовничі, є прекрасна можливість насолодитися шикарними пейзажами не виходячи зі свого авто. До вечора годині о 6-ти ми приїхали в Брашов і вирушили гуляти по історичному центру міста! У цьому місті ми вже бували, але його центр і панує там атмосфера так нам сподобалися, що ми приїхали погуляти по центру повторно. Думаю що і в третій раз заїдемо обов'язково. Пройдіться по вузьких вуличках гірського міста, спробуйте румунський калач, картопляний хліб і місцеву настоянку.

У 30-ти кілометрах від Брашова є містечко Бран, в якому знаходиться відомий замок Дракули , Офіційна назва на румунському Castello Bran. Замок відкритий для відвідування до 17.00, якщо Ви плануєте відвідати його - потрібно врахувати два моменти:

  1. Виїхати з Сучави потрібно якомога раніше, бажано в 8 ранку, крайній термін в 9 ранку. Щоб виїхати так рано - приїхати до Сучави на ночівлю потрібно не так як ми в 6 ранку.
  2. Потрібно їхати відразу в Бран, не зупиняючись на огляд будь-яких пам'яток по дорозі, а в центр Брашова повернутися на зворотному шляху з замку Дракули. У Брашові погуляти приємно в будь-який час - і вдень, і ввечері при світлі ліхтарів, а замок Дракули закриється о 17.00.

Насолодившись прогулянкою по Брашову, коли вже стемніло, ми взяли напрямок на Синаю. Для ночівлі вибирали готель через букінг в діапазоні 20-25 євро. Попався відмінний варіант - готель «Транзит», з усіх боків оточений горами, меблі нова, зручне ліжко, а що ще треба мандрівникам?))

День 3: Синая - Бухарест - Русе - обєднання

З ранку, насолодившись кави і горами, які тут всюди рухаємося на екскурсію в   замок Пелеш і замок Пелешор З ранку, насолодившись кави і горами, які тут всюди рухаємося на екскурсію в замок Пелеш і замок Пелешор . Це палаци румунських королів, відвідайте їх обов'язково! Найпопулярнішою пам'яткою Румунії вважається замок Дракули, але я побував в місцях найбільш відвідуваних туристами, однозначно віддав би перше місце Синайським палацам. Вони величні і безумовно варті уваги будь-якого туриста. Навколо красивий ліс і гори. Працюють палаци до 17.00, з цього екскурсію бажано планувати на першу половину дня. Можна потрапити в середину палаців, квитки продаються в касах, на російській екскурсії нечасто, ми пішли на екскурсію англійською.

Від Сінаї їдемо через Бухарест на кордон з Болгарією Від Сінаї їдемо через Бухарест на кордон з Болгарією. Дорога від Сінаї до Бухареста піде швідше. На більшій части шляху широка швідкісна траса, а Ближче до столице и зовсім Автомагістраль. В Бухарест ми заїхалі випити кави, місто ми Вже відвідувалі в попередніх наших дорожче. Альо Ностальгія затягла - як виявило даремно - много годині простояли в пробках. Якщо не плануєте відвідуваті місто, краще об'їхати его по окружній. Бухарест - місто велике и величне, на его огляд треба закладаті цілий день. Тому, если плануєте екскурсію по Бухаресту - відразу продумайте ще одну ночівлю и плюс один день. Але оскільки цей маршрут і так дуже насичений, краще запланувати відвідування Бухареста на зворотному шляху. Вибирати Вам.

Кордон Румунія - Болгарія

Кордон з Болгарією знаходиться в містечку Джурджу з Румунською боку, Русе з Болгарської, між двома державами протікає річка Дунай. Кордон проходить посередині моста через Дунай. Проходження кордону з Румунською боку фактично зводиться до оплати проїзду через міст (всі мости через Дунай в Румунії платні). Варто проїзд 3 євро, 4 долари або 14 лей, в євро і доларах бажано давати без здачі, якщо у Вас залишаться леї - найкраще заплатити ними. У нас, як правило, на цьому етапі завжди залишається невелика сума в леях, оскільки назад повертаємося теж через Румунію.

Сплативши переїзд, проїжджаємо по мосту і потрапляємо в Болгарію, де проходимо паспортний контроль. Митного контролю не буде, можна їздити по Болгарії.

віньєтка Болгарія

Дороги в Болгарії платні, для їх оплати потрібно придбати наклейку - віньєтку, і наклеїти з внутрішньої сторони праворуч на лобове скло машини. Віньєтка буває тижнева, місячна і річна, вартість відповідно 15, 30 і 97 лев (8, 15 і 49 євро). За цим посиланням можна перевірити актуальні ціни на віньєтки в Болгарії .

Наявність віньєтки перевіряється спеціальними камерами, так що з цим краще не жартувати, щоб не отримати штраф. Продаються на заправках і поштових відділеннях, а так само на трасі трапляються спеціальні ларьки, що продають віньєтки.

На який термін брати віньєтку - визначайте виходячи з часу перебування в Болгарії. Віньєтка потрібна тільки для проїзду по дорогах між населеними пунктами, всередині міста можна їздити без неї. Тобто, якщо Ви наприклад захотіли поїхати до Варни на 3 місяці і переміщується на машині тільки по Варні не добираючи за місто - то вам достатньо однієї тижневої віньєтки на дорогу до Варни, і однією на зворотний шлях, тому що камери, які фіксують наявність віньєтки, стоять тільки на міжміських трасах. Купувати віньєтку на 3 місяці необов'язково.

На заправці віньєтку можна купити тільки за готівку леви (валюта Болгарії, 1 євро приблизно дорівнює 1.90 лева), тому нам знадобиться банкомат або обмінник. Від'їхавши від кордону дуже скоро буде круговий рух, на світі існує заправка і магазинчик з банкоматом і обміном валют, цілком відповідне місце купити віньєтку.

Від кордону на ночівлю в обедіненіе

Від Русе вирушаємо в напрямку Велико Тирново . Обрали для ночівлі село Обеденіеніе. По дорозі дуже захотіли повечеряти, але місць де можна поїсти на трасі в цьому напрямку вкрай мало. В результаті поїли в сумнівного вигляду забігайлівці, не рекомендую повторювати наш досвід - надалі (не в цій подорожі) мали неприємний досвід обіду в забігайлівці біля дороги, тому в Болгарії краще їжте в перевірених місцях. Ну а якщо Ви в дорозі - вибирайте закладу більш-менш презентабельні.

Якщо чесно, село обєднання, де ми зупинилися на нічліг - досить глухе місце в стороні від траси. Знайти заброньований на букінгу гостьовий будинок в цьому селі було складно, але ночівля коштувала 15 євро (дешевше цін в Європі поки не знаходив). Господар дуже привітний, пригостив нас кукурудзою. Атмосфера - будиночок в селі, дуже красиво і акуратно, доглянутий двір з різним начинням, дитині було цікаво. Півні співають - в загальному романтика. Називається заклад «старатися Коштом», знаходиться в 40 км від Великого Тирново, в самому Тирново житло істотно дорожче. Якщо бюджет не підтискає - зручніше буде знайти нічліг в самому Тирново, з огляду на ранкову екскурсію по древньому місту.

День 4: Велико Тирново - Бургас - Сонячний берег

Переночувавши, ми вирушили по не дуже хорошій дорозі до   Велико Тирново   , Дивитися фортеця на пагорбі Царевец, Стародавнє місто 10 століття, який був столицею Болгарського царства Переночувавши, ми вирушили по не дуже хорошій дорозі до Велико Тирново , Дивитися фортеця на пагорбі Царевец, Стародавнє місто 10 століття, який був столицею Болгарського царства. Місце досить гарне, саме місто мальовничий і я б сказав - колоритний. Вхід на територію платний, не дуже дорого, квитки в касах. На огляд фортеці (територія не маленька та й ми з дитиною) у нас пішло години три. День був жаркий і враховуючи що це був уже четвертий день в дорозі, втома взяла своє і ми вирішили по місту далі вже не гуляти. Рельєф місцевості в Тирново дуже горбистий і піші прогулянки досить стомлюючі, а головну пам'ятку ми оглянули від і до. Так що пообідавши в ресторанчику з видом на фортецю (назва не запам'ятали на жаль, але думаю ви його помітите) сіли в машину і з вітерцем поїхали в Бургас.

Є кілька варіантів маршруту від Велико Тирново до Бургаса. Це популярний напрям і проблем з повідомленням тут немає, вибирайте маршрут, який Вам більше до душі. Ми їхали через Слівен і Карнобат. Близько 19.00 ми були в Бургасі, і ще хвилин через сорок дісталися до Сонячного Берега, де нас чекав прекрасний морський відпочинок. Про Сонячному Березі читайте в статті «Сонячний Берег - відпочинок в Болгарії влітку» .

Ось такий чотириденний маршрут ми пройшли, друзі! На мій погляд він досить насичений і подарує Вам масу вражень по дорозі до морського узбережжя Болгарії.

Якщо Ви запланували подорож до Болгарії і у Вас виникли питання - задавайте їх у коментарях до статті, ми з радістю відповімо всім.

Подорож разом з нами!

Тут ми задумалися, чи варто їхати в Болгарію?
У цьому випадку ваш шлях буде цікавим, без нервів і питань «а коли ми вже приїдемо?
Попався відмінний варіант - готель «Транзит», з усіх боків оточений горами, меблі нова, зручне ліжко, а що ще треба мандрівникам?

Новости