Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Поїздка до Криму (без моста): з України, для українців, на поромі

  1. В'їзд до Криму для росіян
  2. Пором в Крим
  3. Вартість морських перевезень
  4. Відео: звіт про поїздку на автомобілі до Криму з Москви
  5. В'їзд до Криму через Україну для росіян
  6. спеціальний дозвіл
  7. Відео: про в'їзд до Криму через Україну
  8. Підведемо підсумки
  9. В'їзд до Криму для українців
  10. Відео: про порядок в'їзду в Крим - погляд з України

* Матеріал підготовлений до відкриття кримського моста, але як і раніше багато в чому актуальне з питань транзитного в'їзду через Україну для громадян обох країн.

Зараз, коли Крим увійшов до складу Росії, багато росіян планують літній відпочинок на цьому півострові. У 2017 році ще гостріше, ніж в три попередні роки, постало питання, як дістатися до цього півострова? Проїзд через Україну, зручний в минулому, зараз багатьох лякає через складну політичну ситуацію в цій країні, необхідність отримання закордонного паспорта та інших документів. Великою проблемою стала відсутність залізничного сполучення, що з'єднував в минулому півострів з Україною. Однак, в цілому, складнощів поїздка в Крим не викличе ні для росіян, ні для українців.

В'їзд до Криму для росіян

Громадяни РФ можуть перебувати в Криму без обмеження по термінах проживання. У цьому регіоні діє російське законодавство. З собою на відпочинок слід захопити тільки російський паспорт і документи на машину, якщо планується автопоїздках.

При подорожі до Криму з дитиною на руках необхідно мати його свідоцтво про народження. Нотаріально завірена довіреність при поїздці неповнолітнього тільки з одним батьком не потрібна. Такий документ знадобиться, якщо дитину супроводжує третя особа, так як цій людині доведеться підтверджувати своє право представляти інтереси неповнолітнього в поліклініці, відділенні поліції або іншому державній установі (якщо виникне така необхідність), а також при посадці малюка в літак або на поїзд.

На сьогоднішній момент існує два варіанти в'їзду до Криму: На сьогоднішній момент існує два варіанти в'їзду до Криму:

  • На літаку в аеропорт міста Сімферополь;
  • Поромна переправа (порт «Кавказ» - порт «Крим» або іншими переправами).

Спокійний і швидкий авіапереліт до Криму - найбільш зручний спосіб дістатися до півострова. Єдиним мінусом залишається дорожнеча. І хоча останнім часом вартість авіаквитків для росіян знизили, цей варіант все-таки залишається більш дорогим.

У найближчій перспективі будуть побудований міст через Керченську протоку, який з'єднає Краснодарський край і півострів. Згідно із затвердженим графіком, автомобільна частина мосту буде запущена до літа 2018 року, залізнична частина - в 2019 році.

Пором в Крим

Зупинимося детальніше на поромній переправі, яка в даний момент є найбільш доступною для багатьох росіян і єдино можливою для мандрівників, які вирушають на відпочинок на власному транспорті.

Керченська переправа з'єднує Краснодарський край і Кримський півострів по лінії порт «Кавказ» порт «Крим». На даний момент на переправі функціонують 4 порома, які переправляють як пасажирів на автобусах, так і власників легкових і вантажних автомобілів. В середньому поїздка займає 40 хвилин. Керченська переправа працює цілий рік, 24 години на добу. При несприятливих погодних умовах можлива затримка відправлення.

При несприятливих погодних умовах можлива затримка відправлення

За відгуками туристів, що відвідали Крим у 2014 році, можна зробити висновок, що відпочинок затьмарюється серйозними транспортними труднощами, пов'язаними з переправою через протоку. Головним приводом для незадоволеності росіян, охочих відпочити в Криму, стали багатогодинні черги на паром. І якщо в період з травня по червень час очікування становив кілька годин, то в пік сезону (липень-вересень) спостерігалися гігантські пробки, і відпочиваючі були змушені чекати паром до двох діб.

У 2015-2017 роках ситуація кардинально змінилася. Були зроблені певні кроки, щоб збільшити пропускну здатність переправи, організована сама чергу. З'явилися перехоплюючі парковки як в порту «Кавказ», так і в порту «Крим», де автовласники могли залишити машини і продовжити подорож на автобусах, які першими пропускають на паром.

Влітку 2018 року очікується черговий наплив російських туристів. За попередніми підрахунками Крим відвідають понад 5 млн росіян.

Щоб не чекати своєї черги, знадобиться електронний квиток на пором до Криму, його можна придбати в режимі онлайн на сайті gosparom.ru, зробити це бажано заздалегідь.

При наявності електронних квитків мандрівники потрапляють в чергу, сформовану з таких же клієнтів, які вчинили бронювання квитків на сайті. Багатокілометрові черги, швидше за все, підуть в минуле, і єдине, що зможе збільшити час переправи, - це погодні умови.

Вартість морських перевезень

Вартість квитків на пором становить:

Більш детальна інформація за тарифами представлена ​​за посиланням: gosparom.ru/tariffs/. Оплатити вартість проїзду, тобто придбати електронний квиток, можна безпосередньо на сайті в режимі онлайн.

Відео: звіт про поїздку на автомобілі до Криму з Москви

Єдиний квиток для поїздки в Крим

Для комфортного і швидкого проїзду до курортів Кримського півострова РЖД ввели можливість покупки єдиного квитка. Спочатку мандрівник повинен дістатися до Краснодара або Анапи на поїзді, квиток на який купується окремо, але йде на додаток до єдиним квитком. Далі з ж / д вокзалу відправляється автобус, наступний до порту «Кавказ» на поромну переправу. Уже після приїзду в порт виробляється посадка на пором, який прибуває до Керчі. У кримському порту пасажирів чекають автобуси, на яких можна дістатися до потрібного міста.

Обов'язкова умова покупки єдиного квитка - наявність ж / д квитка до Краснодара або Анапи. Вартість автобусного сегменту з Краснодара залежить від пункту призначення і коливається в межах від 560 рублів (Керч) до 700 рублів (Ялта). Перевезення пасажирів здійснюється з 30 квітня по 30 вересня.

Придбати єдиний квиток можна на сайті РЖД: //pass.rzd.ru/static/public/ru?STRUCTURE_ID=5282

В'їзд до Криму через Україну для росіян

Відправитися в Крим через Україну - для росіян найбільш складний і небезпечний варіант, хоча до недавнього часу, це був і самий короткий і простий шлях для жителів багатьох регіонів Росії. По-перше, це пов'язано з обов'язковим отриманням закордонного паспорта, так як перетнути український кордон тепер можна тільки за цим документом, хоча віза поки не потрібно. Така вимога уряд України ввів ще в 2015 році. По-друге, український кордон не вийде перетнути без нотаріально завіреного запрошення від приватної особи, що проживає в цій країні на легальних підставах. По-третє, для візиту в цю країну на кордоні росіяни повинні підтвердити наявність грошових коштів. Але і це ще не все.

спеціальний дозвіл

спеціальний дозвіл

На думку українського уряду, Крим - це тимчасово окупована територія, і всі іноземці, які бажають відвідати півострів повинні в обов'язковому порядку мати спеціальний дозвіл, і при його відсутності пройти українське КПП не вийде.

Спеціальний дозвіл видається міграційною службою України, але далеко не всім бажаючим. У мандрівника повинні бути підстави для візиту в цей регіон:

  1. Іноземець має українське ВНЖ з пропискою в Криму або нерухоме майно;
  2. На півострові проживають члени сім'ї іноземця;
  3. У Криму помер хтось із близьких родичів або є його поховання;
  4. Іноземець відвідує Крим з метою захисту національних інтересів України або відправляється в поїзду для здійснення дипломатичних функцій;
  5. Іноземець є працівником залізничної служби і проводить планову перевірку.

Кожне з цих підстав повинні мати документальне підтвердження. Таким чином, нескладно зрозуміти, що дозвіл не видається туристам або росіянам, котрі збираються в гості до друзів.

Документи для поїздки в Крим (отримання спецдозволу):

  • Закордонний паспорт, що діє протягом усієї подорожі.
  • Підтвердження підстави для візиту на півострів.
  • Копія ВНЖ України (якщо є).
  • Банківська довідка, що підтверджує, що іноземець своєму розпорядженні грошові кошти, достатні для проживання на півострові.
  • Кольорові фотографії розміром 3,5х4,5 см (3 шт.).

Відео: про в'їзд до Криму через Україну

Штрафні санкції

Варто мати на увазі один важливий момент Варто мати на увазі один важливий момент. Не можна приїхати з боку Росії, а виїхати через українську митницю. Перетин кордону Криму і України в цьому випадку українською владою буде розцінено як незаконне проникнення на територію країни з усіма витікаючими з цього наслідками: штрафами, депортацією і т.п., аж до порушення кримінальної справи (практикується в особливих випадках).

За українськими законами, за несанкціоновану поїздку можна отримати навіть до 8 років тюремного ув'язнення. Таке суворе покарання передбачено за відвідування Криму з метою заподіяння шкоди державі (ст. 331-1 КК України). На практиці кримінальні справи за цією статтею порушуються тільки проти ряду політичних діячів, звичайним туристам в цьому плані боятися нема чого. Проте, в кримінальному кодексі України така стаття є, і це слід знати.

Підведемо підсумки

В цілому, з огляду на труднощі із в'їздом на Україну, небезпечну обстановку і нестабільну політику, кількість російських туристів, охочих відправитися в Крим транзитом через цю країну, в 2018 році, як і в наступних сильно зменшиться або скоротиться майже повністю. А враховуючи, що Україна підписала угоду про асоціацію з ЄС, не виключено, що незабаром ця країна приєднається до Шенгенської правилами, а значить в'їхати сюди росіяни зможуть тільки при наявності діючої візи.

Потрапити до Криму через Україну на сьогоднішній росіянам момент практично неможливо. Потрібен закордонний паспорт, нотаріально завірене запрошення і спеціальний дозвіл - занадто багато складнощів для транзиту по нестабільній країні.

В'їзд до Криму для українців

Потрапити на острів громадяни України зможуть за національним паспортом або закордонним паспортом, інших документів не вимагається. Спосіб в'їзду - будь-який, як через материкову територію РФ (літак, паром), так і через КПП на кордоні Криму з Україною. Перешкод до поїздки з російської сторони немає ніяких.

Однак для українців, як і інших іноземців, діє ряд правил:

Крім того, громадяни України повинні виконати і вимоги українського міграційного законодавства:

  1. Мати довіреність на дитину, якщо його супроводжує тільки один батько або треті особи;
  2. Без супроводу дорослих покинути Україну можуть тільки діти старше 14 років;
  3. Діти молодше 16 років виїжджають за паспортом батьків, власним закордонним паспортом або проїзним документом дитини.

Відео: про порядок в'їзду в Крим - погляд з України

Транспортний збір?

Існує міф, що під час морського перевезення на поромі водії повинні оплачувати транспортний збір і купувати талони, наявність яких в подальшому перевіряє ГИБДД Криму. За відсутність таких талонів береться штраф. За інформацією, розміщеною на деяких неблагонадійних сайтах, вартість талона становить 8000 рублів на рік. Насправді, ця інформація не відповідає дійсності. Єдине, що потрібно оплатити мандрівникам - вартість перевезення автомобіля на поромі і не більше того.

Однак, якщо іноземці планують поїздку до Криму на машині, то вони повинні подбати про придбання діючого на території РФ поліса обов'язкового страхування на випадок аварії.

Що стосується безпосередньо місцевих жителів - резидентів Криму, то з 2015 року вони в загальноукраїнському порядку оплачують транспортний податок. Калькуляцією збору, розсилкою повідомлень і контролем оплат займається регіональна податкова інспекція.

також рекомендуємо:

У 2017 році ще гостріше, ніж в три попередні роки, постало питання, як дістатися до цього півострова?
Ru/static/public/ru?

Новости