Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Моя перша поїздка за кордон!

Ксенія Кольчуганова розповідає нам про свій відпочинок в індійському штаті Гоа!

За кордон я поїхала в перший раз, відпустка у мене в листопаді, хотілося сонця, моря, тепла, але не хотілося обмежуватися пляжним відпочинком, тому як кінцеву точку маршруту була обрана Індія, а конкретніше - Гоа.
Я довго читала в інтернеті відгуки про готелі, пляжах, плюси і мінуси, і в результаті у мене вже було таке відчуття, ніби я тільки що звідти))) Так само пошуки в інтернеті привели мене до агентству «Алий Парус».

Летіли ми 7 годин, це досить виснажливо, потім знову митниця, розповзання по автобусах, очікування опоздавшіхі ось нарешті ми їдемо в готель. Готель у мене був чудовим - я його хвалила вище - чисто, акуратно, заселили нас відразу ж, хоча ми приїхали в 7 ранку, а заселення було з обіду. А під вікном у мене зростало таке чудово дерево 🙂

А під вікном у мене зростало таке чудово дерево 🙂

Коли я їхала, я дуже переживала, що їду одна, можу ні з ким не познайомитися і нудно провести час. Як же я помилялася 🙂 Я познайомилася з величезним числом цікавих і різних людей як з різних куточків Росії так і з інших країн. З багатьма з них ми листуємося і спілкуємося. А вже як я помилялася, думаючи що я буду сумувати ...

Взагалі, я багато не встигла зробити. Я не встигла сходити в знамениті нічні клуби, не побачила гігантську статую Шиви, не бачила Хампі, не спробувала всі види масажів з ароматичними маслами. Тому туди я обов'язково повернуся, і може бути і не один раз. Многін приїжджають туди з року в рік, і я їх чудово розумію.
Взагалі, по приїзду Індія трохи шокує - там буде рости шикарна пальмовий гай, в ній стояти шалено красивий храм або палац, а тут же поруч туляться халупи або якісь крамнички. На дорозі пекельне рух, але по середині дороги буде важливо і повільно йти корова, і все її будуть спокійно об'їжджати. Але потім до всього звикаєш і починаєш насолоджуватися життям і відпочинком.

Кажуть, що на пляжах Гоа, а особливо в Калангуте, де я жила, досить багатолюдно, але той, хто це каже, явно не відпочивав в Архипо-Йосипівка :))) Людей небагато, пляжі чисті, на воді завжди невеликі хвилі, тепле море
Кажуть, що на пляжах Гоа, а особливо в Калангуте, де я жила, досить багатолюдно, але той, хто це каже, явно не відпочивав в Архипо-Йосипівка :))) Людей небагато, пляжі чисті, на воді завжди невеликі хвилі, тепле море.
Їжа там просто відмінна. Скрізь лякають, що там можна сильно і страшно заразитися будь-якої шлункової інфекцією, але якщо виконувати самі звичайні вимоги гігієни - наприклад мити овочі і фрукти і не є у вуличних торговців, то все буде нормально. Як виявилося, у них дуже багато страв готуватися в тандирі - риба, м'ясо, запікають навіть сир. А які там коржі, мммм, з маслом, сиром, часником. Взагалі неможливо відірватися. Все дуже смачне, єдине, варто просити, щоб не сипали багато спецій, якщо звичайно ви не любите гарячіше, тому що спецій там ніколи не шкодують. В Індії шалено смачні і дешеві ананаси і банани, взагалі фрукти там коштують дешево.

Обов'язково потрібно відвідати денний і нічний щотижневі ринки
Обов'язково потрібно відвідати денний і нічний щотижневі ринки. На денному можна затаритися сувенірами - хустки, дрібнички з дерева, прикраси, сарі, посуд. Єдине, що мене здивувало - магніти там дуже страшні. Вони в більшості випадків досить грубо зроблені і зовсім не вражають. а ось на нічний ринок потрібно йти тусуватися. ціни там дорожче, хоча якщо ти вмієш торгуватися, то і звідти ти підеш обвішаний пакетами витративши мінімум грошей. Але головне там - атмосфера. Грають музиканти, люди танцюють, спілкуються, хтось просто п'є пиво 🙂 там можна зустріти хіпі, екстравагантний літніх дам в божевільних капелюхах, в загальному відвідати нічний ринок потрібно.
Гріх повернутися з Індії НЕ накупивши косметики) Багато везуть звідти косметику фірми «Хімалайя». я, послухавши ради дівчата, часто їздить до Індії, купила собі і на подарунки косметику «Lotus» і хочу сказати - вона просто класссная. Я ось шкодую, що взяла там мало. Треба було купувати за все і побільше)))
Дуже багато цікавих екскурсій. Я була на плантації спецій, їздила дивитися на індійські і католицькі храми, відвідала природний заповідник. І це взагалі крапля в морі з того, що там можна побачити. Ще я, як фармацевт, не змогла пройти повз найбільшої в штаті Гоа аптеки, яка торгує аюрведою і гомеопатією, і навіть прикупила собі чаванпраш. Але можу сказати точно - наші аптеки краще)

Їхати страшно не хотілося - з тепла відлітати в листопадовий краснодар дуже сумно
Їхати страшно не хотілося - з тепла відлітати в листопадовий краснодар дуже сумно. втішала себе тим, що 2м дівчатам з Сибіру було гірше - вони їхали в свої -30градусов.
Загалом, обов'язково відвідайте Гоа - ви точно не пошкодуєте.

Загалом, обов'язково відвідайте Гоа - ви точно не пошкодуєте

Новости