Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Економний відпочинок за кордоном - поради для туристів, що бажають заощадити

Коли ви в останній раз їздили відпочивати? Добре, якщо у вас виходить щороку виїжджати за кордон для того, щоб розвіятися, відпочити від звичного способу життя і отримати масу незабутніх вражень. Звичайно, хотілося б отримувати таку розвантаження якомога частіше, але іноді, як співав Буйнов, наші «фінанси співають романси». Однак вихід з такої ситуації є. Чи знаєте ви про те, що можна поїхати відпочивати за кордон і при цьому витратити не так багато грошей? Якщо немає, то вам напевно буде цікаво познайомитися з можливими способами економії під час відпочинку.

Економний відпочинок за кордоном рада 1: економія починається вдома

Економний відпочинок за кордоном рада 1: економія починається вдома

Ви можете заощадити, зайнявшись підготовкою поїздки самостійно

Ніхто не сперечається з тим, що вирушати в подорож по путівках, які пропонують туристичні агентства, простіше. Не потрібно переживати, де зупинитися і як туди дістатися. Проте, за подібний комфорт треба платити. А вірніше переплачувати. Тут утворена ціла піраміда:

• оператор, формуючи тур, заробляє на цьому;
• турагентства теж повинні годуватися, тому на додачу до вартості туру вони додають свої відсотки.

Можна зробити висновок: хочете заощадити близько 10% на поїздку, то не звертайтеся за послугами в турагентство. Також варто відзначити, що можна зменшити витрати, якщо зробити собі візу самостійно. Допомога посередника варто в два рази більше, ніж консульський збір. Не думайте, що занадто складно цим займатися самому. Зайдіть на сайт МЗС або посольства і дізнайтеся, які документи треба подавати і як їх правильно оформляти.

Економний відпочинок за кордоном 2: економимо на авіаквитках

Економний відпочинок за кордоном 2: економимо на авіаквитках

Авіаквитки можна забронювати через Інтернет

Отже, вирішено: ви їдете самостійно. Така подорож буде захоплюючим і незабутнім. Вам доведеться розраховувати тільки на себе, на свої можливості і здібності. Але колись потрібно долетіти до обраної вами країни. Тому плавно переходимо до питання: як заощадити при покупці квитка? Тут є одна важлива рекомендація: хочете не переплачувати за квитки, тоді купуйте їх заздалегідь. Варто визначитися з місцем для відпочинку за пару місяців. І бажано вирушати в подорож в міжсезоння. Квитки не користуються великим попитом, немає масового ажіотажу. Часом в таку пору року можна заощадити свої розтрати майже на чверть.

Якщо Ви купуєте квиток звертайте увагу на акції. Вони теж стануть гарною підмогою в зменшенні витрат. Якщо у вас є знайомі за кордоном, то попросіть їх купити квиток в закордонному компанії і відправити його вам рекомендованим листом. Часто буває, що ті ціни разюче відрізняються від наших.

Економний відпочинок за граніцей3: економимо на житло
Плата за оренду житла може сильно ударяти по кишені. Є негласне, але багатьом відоме правило: якщо хочете недорого заплатити за кімнату в готелі, то вибирайте стандартні номери. Ті, хто хочуть милуватися видом на море з вікна, повинні доплатити за це задоволення. Природно, що орендувавши кімнату подешевше, будеш дивитися на сусідню будівлю або у внутрішній двір. Але ж ви приїхали відпочивати, а не розглядати краєвиди з вікна.

У стандартному номері є все необхідне

Що ще потрібно знати при виборі житла, щоб заощадити свої гроші? Готелі курортних зон розташовуються на декількох лініях. Тобто готелі першої лінії будуть найближче до моря. І природно, що номери в них значно дорожче, ніж в тих готелях, що йдуть слідом. Але, по суті, це не так далеко від пляжу. Наприклад, третя лінія готельних комплексів в середньому розташовується в десяти хвилинах від моря.

Готелі на березі - найдорожчі

Якщо ви поїдете в європейські країни з метою подивитися визначні пам'ятки, то необов'язково в'їжджати в готель. У багатьох місцях можна швидко і дешево зняти квартиру. Рівень комфорту майже рівнозначний готельному. При цьому ціна за ніч на квартиру в центрі буде менше, ніж за один номер в готелі, що на околиці. Хтось же зупиняється в хостелах. Таке проживання відноситься до найдешевшому з усього житла, яке можна знайти за кордоном.

У хостелі часто є можливість готувати

По суті, це основні поради, які можуть допомогти вам заощадити значну частину грошей. Самостійне подорож може спочатку лякати, але спробувавши відпочити так один раз, ви потім звикнете до подібних маршрутах. Згодом на своєму власному досвіді можна дізнатися і про інші можливі способи економити матеріальні засоби. Головне, це проявляти спостережливість і кмітливість.

Ви можете добре відпочити і заощадити

Сподобалася стаття? Підтримай АвіаСовет.ру, натисни:

Коли ви в останній раз їздили відпочивати?
Чи знаєте ви про те, що можна поїхати відпочивати за кордон і при цьому витратити не так багато грошей?
Тому плавно переходимо до питання: як заощадити при покупці квитка?

Новости