Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 міфів, які заважають російським подорожувати за кордоном

  1. Міф №1 - подорожувати - це дорого Телебачення встигло нав'язати більшості росіян, що поїздка за кордон...
  2. 3. Місцеві завжди обманюють російських туристів
  3. 4. Авіаперельоти і зміна клімату шкодять здоров'ю
  4. 5. "Там повна антисанітарія!"
  5. 6. Незнайома їжа викликає розлади
  6. 7. Без знання мови подорожувати не можна
  7. 8. За кордоном легко заблукати і прірву
  8. 9. З готелів все крадуть
  9. 10. За кордоном не люблять росіян

Міф №1 - подорожувати - це дорого

Телебачення встигло нав'язати більшості росіян, що поїздка за кордон - в будь-якому випадку дуже дорога справа. На власні очі бачив передачу, де спокійно заявлялося, що два тижні на морі в Таїланді обійдуться людині мінімум в 3 тисячі євро! Вигадка, що видається за правду!

Вигадка, що видається за правду

На фото: російських переконали, що поїздка за кордон - це дуже дорого

З особистого досвіду: подорожувати можна з різними бюджетами. Особливо в Азії, особливо в Таїланді, де житло, транспорт і харчування можна легко знаходити на будь-який гаманець, - житло коштує від 15 $ в день, їжа від 3 $ за порцію, а перельоти авіакомпанією AirAsia всередині країни від 20 $. Все залежить від ваших планів і запитів.

Нормальна російська людина може запросто самостійно подорожувати по Таїланду , Що не перетинаючись з гламуром, фешенебельних і дорожнечею.

2. По телевізору кажуть, що за кордоном небезпечно

По телевізору кажуть, що за кордоном небезпечно

На фото: демонстрація "червоних" в Бангкоку

Російські ЗМІ з задоволенням лякають людей, рясно показуючи падаючі автобуси, акул-вбивць, маніяків, які вбивають російських туристів, злісних демонстрантів і іншу лабуду.

З особистого досвіду: в світі не буває ВСЕ гладко, однак для безпечного подорожі за кордоном, російським цілком достатньо буде НЕ стрибати з балконів в басейни, НЕ лізти з пляшкою на барикади, НЕ підмальовувати вуса на портретах місцевого короля та ін. Я особисто був у Бангкоку, коли по телеку показували "страшні вуличні бої". Чи не заперечую, в якихось районах тайці влаштовували свої розборки, проте я як мандрівник туди не ліз, і навіть отримував від ситуації бонуси, - в готелях Бангкока в той час були неймовірні знижки :)
За кордоном набагато більше треба боятися банального отруєння, застуди або перелому. Чи не небезпечніше, ніж удома, тільки вартість лікування буде в рази дорожче. Тому завжди беріть з собою в подорож страховку .

3. Місцеві завжди обманюють російських туристів

Місцеві завжди обманюють російських туристів

На фото: продавці в Індонезії раді обслужити туристів

Російські звикли до постійних обманів на своїй батьківщині, тому схильні очікувати подібне і в подорожах. Їм здається, що все буквально тільки і думають як би їм нашкодити. Мабуть, це самий шкідливий міф про подорожі.

З особистого досвіду: зазвичай туристам скрізь раді, вести з туристами чесний бізнес місцевим вигідніше. Як не смішно, росіян за кордоном обманюють в основному росіяни. Часто бачив, наприклад, що екскурсії, пропоновані нашими туроператорами, в рази дорожче тих, що пропонують місцеві.
Перестаньте бути довірливим Туристом, стаєте думаючим Мандрівником: заздалегідь готуйтеся до поїздок, вивчайте відгуки мандрівників, порівнюйте ціни, навчитеся торгуватися на ринках, - для цього і існує наш клуб "Їздили-Знаємо", щоб допомагати один одному, - щоб завжди бути в курсі, приєднуйтесь в Facebook або Vkontakte або Однокласники

4. Авіаперельоти і зміна клімату шкодять здоров'ю

Авіаперельоти і зміна клімату шкодять здоров'ю

На фото: справжні мандрівники нічого не бояться

Улюблена виправдання тих, хто не дозволяє собі подорожувати. Чомусь росіяни впевнені, що авіаперельоти викликають "смертельні" перепади тиску, а вологість і спека негайно вбивають вже на виході з аеропорту.

За відгуками мандрівників: російська людина легко адаптується до тропічного і субтропічного клімату, на це йде день-два. Головне, не забувати про сонцезахисний крем, пити більше рідини і не перестаратися із засмагою. Крім того, адже завжди можна подорожувати в країни з близьким кліматом в Європу або Китай наприклад.

5. "Там повна антисанітарія!"

На фото: кафе в Таїланді

Стійкий стереотип про "країнах третього світу". Прийнято вважати, що російський турист негайно вийшовши з літака, виявляється в стічних канавах з бактеріями, в оточенні натовпів немитих тубільців ... Цілковита дурість.

З особистого досвіду: в світі повно як брудних і так і найкрасивіших і приємних місць . Навчіться правильно вибирати маршрути, дотримуватися правил гігієни, пити бутильовану воду і не зациклюватися на смітниках і все буде ОК. В Азії, наприклад, дуже багато смачної вуличної їжі, і при цьому ніхто не вмирає. Так що, за кордоном потрібно просто навчитися ніяк не перетинатися з антисанітарією.

6. Незнайома їжа викликає розлади

Незнайома їжа викликає розлади

На фото: вулична їжа, яку з задоволенням їдять туристи і місцеві жителі

Російські туристи завжди з побоюванням ставляться до екзотичної їжі, проте завжди рішуче налаштовані все перепробувати, - особливо морепродукти.

З відгуків мандрівників в Таїланді: розлади виходять від раптових змін, бездумного змішування всілякої їжі і напоїв і від немитих рук. Чи не накидається відразу на все незнайоме, їжте на перших порах звичні страви або тайську їжу в адаптованих для туристів кафе. Пийте бутильовану воду, уникайте божевільних алкогольних коктейлів і напоїв з льодом і все буде ОК.

7. Без знання мови подорожувати не можна

Без знання мови подорожувати не можна

На фото: не обов'язково знати мову, можна пояснити і жестами

Зазвичай росіяни в поїздках кажуть в основному російською мовою. І трохи дивуються коли місцеві їх не розуміють. Саме тому наші сильно "прив'язані" до "своїм" туроператорам, гідам і ін.

З особистого досвіду: краще, звичайно, вивчити хоча б пару десятків фраз, - англійська мова зараз знають майже всюди. Якщо їдете в Іспанію - вивчіть кілька найкорисніших іспанських фраз .

Однак завжди можна порозумітися жестами або на худий кінець що-небудь намалювати або показувати картинки, - цього цілком вистачає для коротких поїздок. Ну, а щоб бронювати готелі і перельоти, для цього зараз вже зовсім мова не потрібна, - все робиться через інтернет, роздруковується і показується.
До речі, недавно дізнався про цікавий сервісі - можна замовити незвичайні екскурсії у російськомовних, які живуть за кордоном. Цікавіше типових екскурсій, а хто боїться перший раз опинитися за кордоном - так можуть і зустріти в аеропорту і проводити, і все показати. Дуже зручно. Розповідав про це тут .

8. За кордоном легко заблукати і прірву

На фото: карта, навігатор і гугл завжди виручать мандрівника. Туристи в аеропорту Сінгапуру

У більшості країн місцеві жителі просто не дадуть пропасти заблукав російському мандрівникові, адже для них це і атракціон і справа честі. Використовуйте всілякі платні і безкоштовні карти, навігатори в смартфонах, корисні посилання для мандрівників , Завжди носите візитку вашого готелю на місцевій мові, використовуйте деякі спеціальні гаджети для подорожей , І ви ніколи не заблукаєте.

Крім цього, за кордоном у великих містах завжди є спеціальні інформаційні туристичні агентства, призначені для підтримки самостійних мандрівників.

9. З готелів все крадуть

З готелів все крадуть

Росіяни по закордонах спочатку налаштовані пильнувати щодо персоналу готелів і свого багажу. Наші типові совкові стереотипи кажуть, що все нажите непосильною працею рано чи пізно буде кимось вкрадено ...

З особистого досвіду: за багато років самостійних подорожей ніколи не стикався з подібним, навіть зупиняючись в самих бюджетних готелях, де немає сейфів. Допускаю, що всяке трапляється, тому елементарні правила безпеки треба дотримуватися. Замовляйте готелі або за відгуками знайомих або в інтернеті, або подалі від туристичних місць, куди селять "пікетники" (тих, хто їде по туру). Чи не возите з собою багато готівки - у всіх туристичних містах є банкомати, а в розвинених країнах майже всюди приймають картки. Документи і цінності не забувайте прибирати в сейф - в більшості готелів, пансіонатів і гестхаусов він є.

10. За кордоном не люблять росіян

За кордоном не люблять росіян

На фото: іноземці не люблять росіян? По телевізору кажуть саме так ...

Відкрию вам секрет, коли ви подорожуєте, всім абсолютно наплювати, російська ви або гондурасець. Іноді ніхто і не розуміє, де це така Росія. Вас будуть сприймати абстрактно, незалежно від ваших "минулих" заслуг або статусів. Саме цим і приємно подорож. Все залежить від вашого персонального настрою, дружелюбності і комунікабельності. Посміхайтеся!

Всі ці міфи і стереотипи про подорожі, які нам нав'язують по телевізору абсолютно безглузді і повинні бути відкинуті. Світ навколо нас величезний і цікавий, тому бажаю всім своїм співвітчизникам скоріше забути про всі побоюваннях і страхах і почати самостійно його освоювати і насолоджуватися цим! Бути більш відкритими, поважати один одного, ділитися корисними порадами.

Удачі в подорожах!

Друзі, приєднуйтеся до нас в Друзі, приєднуйтеся до нас в   -   Facebook   або   Vkontakte   або   Однокласники   - обмінюємося досвідом, видаємо Лайфхак, розповідаємо про поточні знижки - Facebook або Vkontakte або Однокласники - обмінюємося досвідом, видаємо Лайфхак, розповідаємо про поточні знижки! А також фотки і поради мандрівникам в Інстаграм і Telegram .
← Жми «Подобається» і читай нас у Фейсбуці

Новости