Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зима у Франції: що робити і куди поїхати взимку у Франції

  1. Зимові фестивалі і свята
  2. Заходи взимку у Франції:
  3. Поїздки по Франції
  4. Взимку варто уникати:
  5. Взимку варто подивитися:
  6. АЛЕ !!!
  7. Поринути в зиму
  8. Чи варто їхати взимку в Париж ?

Вам здається, що взимку у Франції - холодно, жахливо, темно і похмуро

Вам здається, що взимку у Франції - холодно, жахливо, темно і похмуро? Буває, але далеко не завжди. Дійсно, багато замки взагалі закриваються на зимовий сезон, на вулицях холодно, але не настільки, щоб було неможливо гуляти (більшу частину зими на більшій території Франції варто плюсова температура, а на півдні взагалі може до + 20 бути. Гольфстрім робить клімат Франції помітно м'якше). Зате різдвяний декор вулиць, аромат смажених каштанів і глінтвейн помітно перетворюють атмосферу міст.

Зима у Франції - абсолютно чудовий час, з чарівним світлом і казково-прекрасними містами, прикрашеними до різдва численними гірляндами. Ну і звичайно сезон зимових розпродажів у Франції додає поїздкам особливу красу. Думаєте, чим зайнятися у Франції взимку і куди поїхати? Є кілька варіантів.

Є кілька варіантів

Різдво - абсолютно казкова пора, коли в багатьох містах Франції проводяться різдвяні ринки , А самі вулиці світяться безліч вогнів від всіляких гірлянд та інсталяцій на різдвяну тематику. Починається вся ця краса з кінця листопада (прикраси встановлюють потихеньку з середини листопада, але початок роботи різдвяних ринків починається приблизно з 24 - 27 листопада, в залежності від року) і триває до різдва. 24 грудня - короткий робочий день, і, нарешті, 25 грудня - свято , Коли все закрито, а в церквах проходять різдвяні служби.

зустріти Новий рік у Франції ? Чому б і ні! Насолоджуючись прекрасним французьким шампанським з видом на Ейфелеву вежу в якомусь гурманським ресторані Парижа . Самі французи вважають за краще святкувати Новий рік, який тут називають на честь св. Сильвестра la Saint-Sylvestre, в галасливій та веселій компанії друзів. Можна зустрічати новий рік на вулиці, з крижаним шампанським і бенгальськими вогнями, радіючи разом з натовпом. А опівночі небо Парижа розцвічується барвистими вогнями салюту.

А опівночі небо   Парижа   розцвічується барвистими вогнями салюту

Перед великим постом у багатьох містах Франції проводяться карнавали. 4 найбільших карнавалу проводяться в Ніцці ( блакитний берег ), В Парижі , В Ліму (Лангедок-Русійон ) І Дюнкерку регіоні Нор - Па-де-Кале на півночі Франції). Самий видовищний карнавал, без сумніву, проводиться в Ніцці. Традиція його проведення йде корінням в 13 століття!

Одним з найприємніших бонусів до не приємною погоді можна вважати зимові розпродажі. У Франції вони традиційно тривають 5 тижнів і починаються по всій країні в один день. І на превеликий жаль багатьох, ні з різдва і навіть не з нового року. У 2014 році зимові розпродажі у Франції розпочнуться лише 8 січня.

Майте на увазі, що і в аутлетах проводяться розпродажі. Саме в цей час є реальний шанс купити речі зі знижками до 70%, а не зі звичайними для аутлетов 30%.

Взимку одним з найпопулярніших місць у Франції стають гірськолижні курорти . Два основних місця притягують любителів гірських видів спорту: південно-західний регіон Франції (регіони Аквітанія , міді Піренеї і Лангедок-Русійон ), А також Французькі Альпи ( Прованс , Рона-Альпи ).

Одним з найпопулярніших гірськолижних курортів є Шамоні , Який знаходиться в гірського масиву Мон Блан у Французьких Альпах, поруч зі Швейцарією. Летіти туди, правда, найкраще через аеропорт Женеви . Ціна на гірськолижний відпочинок сильно варіюються в залежності від розкрученості місця. Ясна річ, зашкалівающе дорого в Куршевелі. Дешевше на Піренеях. До речі, любителі незвичайного відпочинку можуть відправитися на Корсику : Цей гористий острів, хоч і відомий насамперед своїми пляжами і природою, також має свої гірськолижні курорти.

Зимові фестивалі і свята

Крім загальних відомих свят, типу Різдва і Нового року , У Франції можна знайти регіональні свята, які проводяться саме взимку.

7 - 9 грудня в Південній Корсиці Вас чекає свято «Каштанова лихоманка«. Це свято, спочатку створений для відродження традицій вирощування каштанів, користується великою популярністю серед туристів. Каштани є невід'ємною частиною корсиканскої культури. Головною подією свята стає конкурс на кращу випічку з каштановою борошна. Тут можна спробувати безліч продуктів з каштанів, в тому числі каштанові лікери.

З 17 по 24 грудня в Екс-ан-Провансі проводиться свято «13 десертів«: вас чекають безкоштовні гастрономічні шоу, присвячені випічці і десертів. На ньому ви можете спробувати 20 000 різних солодощів!

З 16 лютого по 5 березня в   Ментоне   під гаслом «Отримайте весняний заряд вінтаміна С» проводиться знаменитий Лимонний фестиваль З 16 лютого по 5 березня в Ментоне під гаслом «Отримайте весняний заряд вінтаміна С» проводиться знаменитий Лимонний фестиваль. У вихідні в цьому період проводиться веселий карнавал. Головний сімвпол фестивалю - цитрусові фрукти - прикрашають місто і величезні карнавальні платформи. Подивитися на це яскраве видовище приїжджають десятки тисяч туристів.

У другій половині лютого в   Ніцці   проходить «Свято квітів« У другій половині лютого в Ніцці проходить «Свято квітів«. Протягом цього часу тут проходять маскаради, костюмовані бали, вуличні бої. Величезні платформи уквітчуються, а одним з головних подій стає Битва Квітів.

Заходи взимку у Франції:

Грудень:

  • Critérium International de la Première Neige (початок грудня), Val d'Isère. Перше змагання сезону.
  • Fête des Lumières (8-11 грудня) о Ліоні

січень:

  • Формула 1 в Монте Карло (Зазвичай середина січня).
  • Limoux Carnival (до березня). Вуличний фестиваль, який проводиться з Середньовіччя.
  • Модні покази. Літні колекції, в Парижі .
  • Festival du Cirque (кінець лютого), Монако . Міжнародний фестиваль.
  • Festival de la Bande Dessinée (останні вихідні). Міжнародний мультиплікаційний фестиваль, Angoulême.

Лютий:

  • Лимонний фестиваль (сер. Лютого - березня), Menton
  • Карнавал в Ніцці і Битва Квітів (кінець лютого - початок березня) - Ніцца .
  • Paris Carnaval, (дні змінюються), Quartier St-Fargeau.
  • Fête de Mimosa, (3-тя неділя), фестиваль мімози - Bormes-les-Mimosas.

Офіційні свята:

  • 1 січня (закриті практично всі музеї)

Поїздки по Франції

Основне питання, яке виникає у мандрівників взимку, це куди б так податися, щоб не потрапити на погану погоду. На жаль, через вплив Атлантики, погода взимку у Франції в багатьох місцях досить нестабільна. Так що залежить від випадку, застанете ви тепле сонце або холодні дощів. А може навіть сніг в Парижі.

Взимку варто уникати:

варто уникати Бретані і Нормандії : Там і влітку то погода мінлива, дощова і часто вогка. А вже взимку ... Але, правда, туристів буде зовсім мало, так що в Мон-Сен-Мішель можна з'їздити, якщо туристи поруч дратують вас більше, ніж негода. Але в тій же Бретані і влітку народу не так багато, а милуватися узбережжям крізь щільну водяну серпанок і штормовий вітер - сумнівне задоволення.

Взимку варто подивитися:

Взагалі, чим гірше погода, тим більше уваги варто приділити чогось критого. Тому поїздка по замках Луари може бути непоганою альтернативою. Але прекрасні зразки паркового мистецтва і фонтани взимку будуть швидше за все не доступні (фонтани вимкнені, парки якщо не закриті, то зовсім не настільки гарні і зелені).

Зима - прекрасна пора для того, щоб проїхати по містах Провансу , Лазурного берега і Лангедок-Русійон . Тут немає виснажливої ​​літньої спеки і набагато більше сонячних днів. В результаті навіть взимку можна насолоджуватися 15 градусами тепла. Це ідеальна погода для відвідування старовинних кам'яних містечок: внесених в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Авіньйона і Арля , Німа , Горда , Екс-ан-Провансу , кам'янистого Карпентра , Русійон з його знаменитими охристими кар'єрами , І безлічі інших, більших і маленьких.

АЛЕ !!!

Якщо не пощастить, можна застати дуже сильні вітри. Наприклад, знаменитий Містраль в Провансі, коли температура за день може впасти на 20 градусів, а пронизливий крижаний вітер буде такої сили, що мало не збиває з ніг. Так, один день може світити сонце і бути +20 градусів, а потім відразу ось такий холод. Чи не надовго, але поїздку може зіпсувати. Так що щільна ветронепродуваемая куртка, светр і шарф - стануть в нагоді.

Взагалі приготуйтеся до того, що в прибережних районах будуть досить сильні вітри. Вплив моря, нікуди не дінешся.

Різдвяні гірлянди на вулицях Екс-ан-Провансу Різдвяні гірлянди на вулицях Екс-ан-Провансу

Можна заїхати в Аквитанию і Бордо з Сент-емільон : Для дегустації знаменитих бордосськіх вин сонце і літо не обов'язково, а це порівняно тепле місце у Франції взимку.

Можна відправитися на Корсику - там теж тепло і в середньому +15. Плюс низький сезон, а значить низькі ціни на готелі. Можна навіть не бронювати заздалегідь, а просто їздити на машині і шукати готелі вже на місці. Природа Корсики прекрасна і взимку, але, правда, може бути кілька вітряно. Особливо під час круїзів по островам.

Поринути в зиму

Найхолодніші місця взимку у Франції - це регіони Франш-Конте і Рона-Альпи . Ну і Ельзас до них можна віднести з Бургундією . Буде холодно і може навіть сніжно. З іншого боку, пропустити Ельзас з його казковими містечками і кращими різдвяними ярмарками в грудні - це блюзнірство.

Різдвяний ринок у Ельзасі Різдвяний ринок у Ельзасі

Чи варто їхати взимку в Париж ?

Так, варто, але може бути як відносно добре і навіть не холодно, так і вогко і вітряно. З плюсів - менше туристів. Але на різдво і новий рік все одно будуть натовпу, цього не уникнути.

З іншого боку, чарівність Парижа, прикрашеного гірляндами, пропахлого ароматом смажених каштанів, з атмосферою свята - приємний варіант. І зустріти сам Новий рік в Парижі в якомусь гурманським ресторані .

Але тільки пам'ятайте, що в різдво, 25 грудня, закритий навіть Версаль . Так що варто уважно перевірити розклад усіх запланованих місць.

І в світлі останньої ситуації з терактами, тим, хто боязкий, краще на свята покинути Париж - ймовірність подій в такому великому і мультинаціональному місті істотно вище, тим більше з огляду на величезні скупчення народу. Авантюристів і романтиків це не зупинить, а любителям спокою краще тоді відправитися в казковий і милий Ельзас .

Різдвяні гірлянди на вулицях Парижа Різдвяні гірлянди на вулицях Парижа

Посилання по темі:

Думаєте, чим зайнятися у Франції взимку і куди поїхати?

Новости