Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Яка температура в багажному відділенні літака в польоті

  1. Температура на борту і в багажному відсіку
  2. Якщо потрібно перевезти тварину
  3. курйозний випадок
  4. Інший випадок серйозніше

Навіть ті, хто жодного разу в житті не літав, знають, що на борту літака комфортна температура. А ось яка температура в багажному відсіку літака замислюються тільки тоді, коли потрібно щось перевозити при певній температурі. Наприклад, такі питання виникають при перевезенні ліків, тварин, продуктів. У нашій статті ми хочемо трохи прояснити це питання для людей не пов'язаних з авіацією, т. Е. Простих пасажирів.

Простих пасажирів

Температура на борту і в багажному відсіку

Пасажирські лайнери літають на великій висоті і все знають, що температура там сильно відрізняється від тієї, що на поверхні землі. Наприклад, якщо внизу температура +20 градусів за Цельсієм, то на висоті 10 км вона може опускатися до мінус сорока. У кожним кілометром температура опускається на шість градусів. Тому і виникають такі питання:

  • а що якщо мені потрібно взяти з собою собаку, адже її доведеться здати в багажне відділення і вона там замерзне?
  • потрібно перевезти ліки, чи можна його здати в багаж?
  • якщо здати продукти в багаж вони там замерзнуть?

Ці питання виникають тому, що мало хто знає яка температура в багажному відділенні літака в польоті. Давно немає тих старих літаків, де не опалювалися багажні відділення. Зараз на борту всіх пасажирських лайнерах в багажних відділеннях підтримують плюсову температуру. Щоб не говорити абстрактно наведемо деякі цифри:

  • Airbus - підтримується температура плюс 20-26 градусів за Цельсієм в багажному відділенні.
  • Boing - від 15 до 20 градусів за Цельсієм.

У багажних відділеннях вітчизняних лайнерів також є опалювальні системи і там підтримується температура:

  • Іл-96 - плюс 12 - 15 градусів за Цельсієм;
  • Іл-86 - плюс 15 градусів;
  • Ту-154 - плюс 12-15 градусів;
  • Ту-134 - плюс 15 градусів вище нуля.

Системи опалення відсутнє в вантажних літаках, а іноді зустрічається у дуже старих моделей пасажирських. Тому якщо вам доведеться перевозити вантажі на таких лайнерах, і критичні умови по температурі, то заздалегідь уточніть, чи є система опалення в багажному відділенні. Можливо, краще взяти вантаж до себе в салон.

Якщо потрібно перевезти тварину

Багато страхів виникає у людей, якщо має бути в політ взяти свою улюблену тварину. Звичайно, якщо воно маленьке, наприклад папужка в клітці, то його можна взяти з собою в салон. Слід тільки врахувати, що клітку потрібно прикрити чорною ганчіркою, потім її можна поставити під сидіння. Тільки майте на увазі, що з тваринами можна займати місця біля запасних виходів.

Тепер ви знаєте, яка температура буває в багажних відсіках
Тепер ви знаєте, яка температура буває в багажних відсіках. Варто ще додати, що вона рідко опускається нижче, ніж на два градуси температури в салоні літака. Багато лайнери мають можливість ручного регулювання температури.

Правила перельотів зобов'язують пасажирів здавати тварин вагою більше восьми кілограмів в багажний відсік в контейнері.

Придбайте його заздалегідь, бажано з якісного міцного матеріалу, з хорошою засувкою, щоб тварина не могла сама звідти вибратися. Дивіться, щоб вашому улюбленцю було там вільно не тільки лежати, але і стояти і повертатися.

курйозний випадок

Такий стався з вантажником авіакомпанії Alaska Air, який виявився замкненим в багажному відділенні літака.

Літак марки Boeing 737 вилетів з Сіетла, але через 15 хвилин йому довелося повернутися. Виявилося, що в багажному відсіку замкнений людина, це був вантажник, який заснув і прогавив виліт.

За всіх новин тоді передали, що багажне відділення герметично закривається і в ньому підтримується плюсова температура, людині нічого не загрожувало. Після приземлення вантажник відчував себе добре, але його все ж відправили до лікарні. Там працівника авіакомпанії обстежили, включаючи тест на вміст алкоголю і наркотиків, і відпустили додому.

Інший випадок серйозніше

Людина забрався в гондолу шасі особистого літака шейха ОАЕ і перелетів з Австрії до Великобританії. Як пояснив «заєць» (це був громадянин Румунії), йому не потрібна була віза, але він хотів швидше потрапити в Лондон і знайти там роботу. Ніяких санкцій на нього не наклали, відпустили з миром, попередивши яку небезпеку він піддавав своє життя:

  • Якби він вибрав неправильне місце в гондолі, то його б розчавило.
  • Була погана погода і літак летів нижче звичайного. В іншому випадку людина б не вижив при температурі мінус 40 градусів.
  • На великій висоті розріджене повітря, і він міг просто втратити свідомість.

На щастя, все закінчилося благополучно, молодій людині було на той момент 20 років, і цим все сказано.

Потрібно перевезти ліки, чи можна його здати в багаж?
Кщо здати продукти в багаж вони там замерзнуть?

Новости