Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як зробити брагу з компоту

  1. Класичний рецепт браги з зіпсувалося компоту
  2. Компотна брага з пивом
  3. Рецепт браги з яблучного компоту

Шкода викидати зіпсовані зимові заготовки, в які було вкладено чимало праці. Вихід? переробити їх, перетворити в інший продукт. Наприклад, з заграв компоту зробити брагу і далі вигнати самогон. Процес абсолютно не трудомісткий, варіацій на тему? Брага з фруктового (ягідного) компоту? безліч, самогон з такого нестандартного сировини виходить не гірше, ніж з сусла, приготованого традиційним методом.

Як правильно поставити компотний брагу? Які додаткові інгредієнти використовувати в рецепті? Як вигнати якісний самогон з продукту вторинної переробки? Про все по порядку.

Класичний рецепт браги з зіпсувалося компоту

В якості основи майбутнього сусла можна використовувати абсолютно будь-який компот. Неважливо чи це зварений недавно напій або ж скислий з яких-небудь причин консервований компот з ягід. З яких саме ягід або фруктів був приготований напій, не має значення. Єдине? Але ?, ставити брагу на узварі (компот із сухофруктів і трав) небажано. Крім того, не можна вдруге перерабат В якості основи майбутнього сусла можна використовувати абсолютно будь-який компот вать запліснілий компот.

Щоб зробити сусло, знадобляться такі інгредієнти:

  • Будь-компот (без цвілі!)? 5 л.
  • Вода очищена? 2 л.
  • Дріжджі? 60 г порошкових, 300 г живих пресованих.

Цукор? окрема тема. Хтось любить дуже солодкі компоти, хтось взагалі не підсолоджує ягідно-фруктові напої. Тому скільки потрібно буде внести в сусло цукру, в кожному конкретному випадку визначають за смаком. Головне, щоб сусло не було занадто солодким. Правильні пропорції? 1 кг цукру (з урахуванням вже наявного в компоті) на 4 л рідини (вода + напій).

Рецепт приготування:

  • Розвести в теплій воді дріжджі по інструкції на упаковці.
  • Компот перелити в ємність для бродіння, відцідити ягідну (фруктову) масу через марлю (дрібне сито).
  • Додати воду, цукор (при необхідності). Ввести дріжджі. Перемішати.
  • Шийка бродильної ємності герметично закрити, встановити водяний затвор або надіти медичну рукавичку з дірочкою на пальці.
  • Перенести в темне тепле приміщення (t? 20-25? С). Залишити в спокої на 2 доби. Якщо протягом 48 годин бродіння не почнеться, потрібно трохи підсолодити сусло або, навпаки, додати води.

Дозріває сусло протягом 5-8 днів. Визначити готовність продукту до подальшої переробки можна за такими ознаками: з гідрозатвори перестав виходити вуглекислий газ (рукавичка здулася), брага стала прозорою і посветлела, дріжджі осіли на дно ємності, смак сусла став кисло-гірким, зовсім не солодким, з'явився характерний спиртовий запах.

Готовий продукт фільтрують, виливають в перегінний куб. Дистилюють, розділяючи вихід на фракції. Закінчують перегонку, коли фортеця дистиляту впаде до 38 градусів.

Для отримання дійсно якісного самогону необхідно зробити другу перегонку Для отримання дійсно якісного самогону необхідно зробити другу перегонку. Перед цим дистилят потрібно піддати сортуванню, т. Е. Розбавити наполовину чистою водою. Перед вживанням бажано витримати готовий самогон 2-3 дня в прохолодному місці. Це значно покращить смак і запах напою.

Компотна брага з пивом

Оригінальний рецепт браги на компоті з додаванням темного пива можна використовувати як для отримання домашнього самогону, так і для виготовлення слабоалкогольного напою. Компот для цього рецепта краще брати густий, з яскраво вираженим смаком. Підійде вишневий, яблучний, смородиновий, сливовий напій.

Необхідні інгредієнти:

  • Компот? 5,5 л.
  • Цукор? 250 м
  • Ячмінне пиво (темне)? 1 ст.

Компот відфільтровують, трохи підігрівають (30-35?), Переливають в бродильно ємність. Туди ж вливають пиво. Перемішують.

Банку накривають марлею, переносять в тепле темне приміщення. Бродіння триває приблизно 10 днів. Якщо напій не призначається для подальшої переробки, пити його можна буде вже через тиждень. Перед вживанням напій потрібно буде злити з осаду і профільтрувати через кілька шарів марлі.

Перш ніж почати перегонку, перебродила компотний брагу зливають з осаду, проціджують через марлю. Дистилюють двічі, відокремлюючи головні і хвостові фракції. Перед другою перегонкою самогон обов'язково сортують.

Рецепт браги з яблучного компоту

Якщо в першому рецепті для запуску процесу бродіння використовувалися дріжджі, а в другому ячмінне пиво, то зробити брагу з яблучного компоту пропонується за допомогою родзинок. На 3 л напою знадобиться кілька родзинок. Цукор в сусло додають в пропорціях, зазначених в першому рецепті.

Переганяти в самогон не потрібно Переганяти в самогон не потрібно. З неї виходить прекрасний ігристе вино, схоже на сидр.

Яблучний компот перед заливкою в бродильно ємність водою не розбавляють. Всі компоненти з'єднують, ретельно перемішують, розчин виливають в посуд для бродіння. На шийку надівають кришку з гідрозатворів чи натягують медичну рукавичку.

Ємність залишають в темному теплому приміщенні на кілька тижнів. Коли бродіння припиниться (рукавичка здметься, з гідрозатвори перестане виходити вуглекислий газ), брагу проціджують через кілька шарів марлі.

Готове вино розливають по чистим пляшках, закривають щільними пробками і переносять в прохолодне місце (підвал, погріб). У такому вигляді вино потрібно витримати 2-3 місяці. Після можна відкривати пляшки і насолоджуватися легким алкогольним напоєм.

Вихід?
Процес абсолютно не трудомісткий, варіацій на тему?
Брага з фруктового (ягідного) компоту?
Як правильно поставити компотний брагу?
Які додаткові інгредієнти використовувати в рецепті?
Як вигнати якісний самогон з продукту вторинної переробки?
Єдине?
Але ?
Вода очищена?
Дріжджі?

Новости