Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Національні парки Казахстану

  1. Золота дюжина
  2. До співаючим барханах
  3. Перлина Тянь-Шаню
  4. кам'яний зоопарк


Головна ідея створення національних парків у Казахстані , Як і в інших країнах світу, - збереження унікальної дикої природи і можливість побачити її всім, хто цікавиться краєзнавством і природознавством і віддає перевагу активному відпочинку. Перший об'єкт такого типу з'явився на карті країни в 1985 році.

Золота дюжина

До 2015 року в Казахстані було створено дванадцять національних парків і ще три знаходилося в стадії організації. Найцікавішими з них туристи вважають:

  • Ілі-Алатауського. Організований в 1996 році, він зберігає унікальні ландшафти гірської системи Заилийский Алатау.
  • Баянаульского. Найстаріший національний парк Казахстану - це чудові пейзажі однойменного гірського хребта і чотири прісноводних озера, на берегах яких обладнані пляжі і місця для літнього відпочинку.
  • Катон-Карагайского. Найбільший по займаній території парк в країні входить в списки Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
  • Кольсайские озера. Знаменитий різноманітною рослинністю і тваринним світом. Понад 700 видів представників флори і майже 500 - фауни Казахстану охороняються цьому природному резерваті.

До співаючим барханах

Типові казахстанські пейзажі - степи, напівпустелі, скелі і гірські річки зустрічають відвідувачів парку Алтин-Емель. Майже півмільйона гектарів займає цей особливо охороняється на західних відрогах гірського хребта Джунгарський Алатау.
Для гостей парку організовано сафарі, під час якого є шанс зустрітися з кращими представниками місцевої фауни - джейранами і гірськими куріпками. Архар і вовками, куланами і беркутами. Пам'ятка парку - співучі піски, що тягнеться на три кілометри уздовж гори Великий Калкан.
Зупинитися можна в одному з чотирьох готелів або наметовому містечку. При покупці ліцензії можлива організація полювання на гірських кабанів і фазанів.

Перлина Тянь-Шаню

Національний парк Казахстану Кольсайские озера часто порівнюють з безцінним перловим намистом. Кришталевої чистоти гірські водойми оточені хвойними лісами, в яких зустрічаються представники Червоної книги - синій птах, архар, Тяньшанская ведмідь і навіть сніговий барс.
Туристична інфраструктура парку включає в себе кемпінги та гостьові будинки, а найбільшою популярністю у туристів користується 25-кілометрова стежка, що з'єднує всі три Кольсайские озера через перевал Сари-Булак з Іссик-Кулем. Піший маршрут займе три доби, а на кониках відстань можна подолати за день.

кам'яний зоопарк

У Баянаульского національному парку Казахстану є безліч пам'яток, серед яких найвідоміші - камені химерної форми. Верблюда і мамонта, горилу і голуба, навіть динозавра можна зустріти на прогулянці по парку. А ще тут організовані пляжі і зони літнього відпочинку з прокатом катамаранів і човнів.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 03.12.2015


Фотографії національних парків Білорусі

Популярні статті



Новости