Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

5 країн без державних боргів

53 трлн. доларів - саме таку суму державного боргу накопичили на сьогоднішній день всі країни світу. 33% від цієї суми, що в грошовому співвідношенні становить 17,5 трлн. доларів припадає на держборг США . Відповідно до даних ООН число незалежних держав в світі - 195, крім того існує ряд територій, що мають особливий статус, що дозволяє самостійно вести економічну політику. Але з цієї кількості державних утворень, на сьогоднішній день всього лише п'ять п'ять країн обходяться без залучення кредитів, тобто без боргів. Яким же країнам вдається так успішно вести економічну діяльність, що вони можуть обходиться без державних боргів?

1. Макао

Економіка Макао «тримається» більшою мірою завдяки туризму і азартних ігор, виробництві феєрверків і текстилю Економіка Макао «тримається» більшою мірою завдяки туризму і азартних ігор, виробництві феєрверків і текстилю. Уряд автономії доклало чимало зусиль для диверсифікації економіки, результатом яких стало розвиток таких галузей, як електронне машинобудування, виробництво штучних квітів та іграшок. 25% ВВП Макао належить туристичному сектору, а «левова частка» ВВП - 40% дісталася гральному бізнесу, який дуже процвітає в цьому районі. За обсягом виручки отриманої з грального бізнесу Макао - автономія у складі КНР, вже давно обійшла Лас-Вегас. Тільки в 2013 році країна отримала дохід від казино, азартних закладів та нічних клубів в сумі $ 45 млрд, продемонструвавши і в цьому році чималий приріст в розмірі 19%. Макао є портом вільної торгівлі. Економіка району багато в чому залежить від імпорту - експорту. Велику частину імпорту в автономію поставляють основні зовнішньоторговельні партнери Макао - Гонконг і Японія. Основа експорту - одяг, текстиль, іграшки, феєрверки, китайські вина і електроніка. Сільське господарство в цьому районі, як і тваринництво, розвинені слабко, продовольство в Макао поставляє материковий Китай. Але це ніяким чином не впливає на загальну ситуацію. Адже не дарма Макао знаходиться на другому місці в світі за тривалістю життя, середній рівень якої становить 84,43 року.

Вам буде цікаво: ТОП-5 країн, де кожен може відчувати себе мільйонером

2. Британські Віргінські острови

Економікою острова керують самостійно, не дивлячись на те, що знаходяться в складі Сполученого Королівства Економікою острова керують самостійно, не дивлячись на те, що знаходяться в складі Сполученого Королівства. У всьому Карибському регіоні економіка Британських Віргінських островів найбільш стабільна і процвітаюча. Основна сфера економічної діяльності островів - туризм. Згідно даних статистики, відвідуваність острова - 800 тис. Осіб на рік. Але є ще один важливий показник, який допомагає Британських Віргінських островів жити без кредитів - на території островів зареєстровано майже 40% всіх офшорних компаній світу. Фінансові активи, які проходять через компанії цього держави, на світовому ринку непропорційно високі. Британські острови отримує практично найбільший в світі обсяг ПІІ (прямих іноземних інвестицій). Таку популярність в сфері офшорних послуг БВО придбали завдяки Закону про офшорні корпораціях, завдяки якому на островах сама низькі витрати на реєстрацію і зміст юридичної компанії, немає ніяких вимог щодо резидентності керівника, та й вимоги до мінімуму статутного капіталу формальні. Компанію на БВО можна зареєструвати лише за один день. Але головний привабливий момент - абсолютна конфіденційність: на островах немає єдиного реєстру одержувачів і інформація про власника компанії відома лише певним особам. Головна валюта країни - американський долар, що безумовно вигідно, особливо з урахуванням географічного положення островів. Ще один важливий момент - для поїздки на острови не потрібна віза, що також сприятливо впливає на ведення бізнесу.

Вам буде цікаво: ТОП-5 найбагатших людей планети в 2014 році за версією журналу Forbes

3. Бруней

Основа економіки Брунею - видобуток нафти і газу Основа економіки Брунею - видобуток нафти і газу. Близько 90% ВВП забезпечують надходження від цієї галузі. На газових родовищах Брунею працює практично все населення країни. У всій Південно-Східній Азії Бруней - одне з найбільш благополучних держав, з показником $ 48 тис. ВВП на душу населення. До того ж брунейці не платять прибутковий податок, користуються безкоштовною освітою і охороною здоров'я, а також безпроцентними позиками. Дивлячись на такий високий рівень життя, не дивно, що найсуворіше покарання для громадянина Брунею - позбавлення громадянства. Закони в Брунеї досить жорсткі, тому іноземці відвідують країну неохоче. Але, як видно, поширюється дисципліна і на питання бюджету, тому і живе Бруней без кредитів і боргів.

Вам буде цікаво: Найбідніші країни світу

4. Ліхтенштейн

Економічна структура Ліхтенштейну вельми різноманітна з великим акцентом на промислове виробництво Економічна структура Ліхтенштейну вельми різноманітна з великим акцентом на промислове виробництво. В цілому виробництво і промисловість приносять країні 40% ВВП. Більше 3 000 приватних підприємств здійснюють свою діяльність в князівстві, а це значить, що на 11 жителів Ліхтенштейн доводиться одне підприємство, відповідно мови про безробіття в князівстві йти не може. Та й рівень життя в державі з показником ВВП $ 100 тис на душу населення природно знаходиться на досить високому рівні. Такі високі показники стали можливі не тільки завдяки виробництву чи промисловості. Значну частину доходу країні приносять іноземні компанії, яких завдяки низькій ставці податків (3% від чистого прибутку) і офшорній зоні, зареєстровано в Ліхтенштейні більше 70 тисяч. Відбилася ця цифра і на такій сфері діяльності, як туризм, яка також приносить Ліхтенштейну чималу частку прибутку.

Вам буде цікаво: Найдорожча валюта в світі

5. Палау

Ось вже в дійсності цікавий приклад країни, яка живе без боргів Ось вже в дійсності цікавий приклад країни, яка живе без боргів. Справа в тому, що економіка цієї держави не так вже й розвинена, і ВВП на душу населення становить лише $ 8,1 тис. У цій країні населення годує сама себе. Основні галузі, які розвинені в Палау - сільське господарство, рибна ловля і трохи - туризм. Але, тим не менш, рівень життя в країні знаходиться на гідному рівні, в чому не дає сумніватися факт входження Палау в п'ятірку країн живуть без боргів.

Вам буде цікаво: ТОП - 10 найбільших угод на фінансових ринках всіх часів

Вам буде цікаво:   ТОП - 10 найбільших угод на фінансових ринках всіх часів

Яким же країнам вдається так успішно вести економічну діяльність, що вони можуть обходиться без державних боргів?

Новости