Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Welt: Польща побоюється, що трудові мігранти з України покинуть країну

Польські роботодавці всерйоз побоюються, що трудові мігранти з України почнуть масово переїжджати на заробітки до Німеччини. Справа в тому, що з 2020 року Берлін має намір значно спростити процедуру працевлаштування для іноземців. Польські роботодавці всерйоз побоюються, що трудові мігранти з України почнуть масово переїжджати на заробітки до Німеччини

Про це пише німецьке видання Welt.

Нововведення в німецькому законодавстві, впевнені в Польщі, всерйоз вдарить по економіці країни. За найскромнішими підрахунками, нарікають польські роботодавці, близько півмільйона громадян України можуть покинути територію сучасної Польщі і виїхати заробляти гроші в більш гостинну і багату Німеччину.

Варшава, до речі, відзначають автори матеріалу в німецькому виданні Welt, останнім часом може похвалитися значним зростанням своєї економіки. Не останню роль, впевнені німецькі журналісти, в цьому відіграють трудові мігранти.

Відзначимо, що Берлін має намір спростити процедуру працевлаштування для громадян тих країн, які не є членами Європейського союзу.

Раніше «Правда.Ру» писала про те, що український уряд озвучило реальне число громадян країни, трудящих за кордоном. Так, виявилося, що переважна більшість українських трудових мігрантів їдуть на заробітки до Польщі. Примітно, що половина з них працюють там без офіційного працевлаштування, звичайнісінькими нелегалами.

Читайте також:

Розбіжності України і Польщі по історичної питання

Новости