Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вчені довели загибель і відродження стародавніх майя

Вчені здивовані відкриттям.

Фото: AFP

Цивілізація майя два рази перебувала на грані зникнення. Відповідне дослідження опубліковане в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, коротко про нього повідомляє Арізонський університет .

Згідно з даними археологів, криза древньої цивілізації наступав в другому і дев'ятому століттях нашої ери. Природа і існування першого перелому, що стався в доклассический період історії майя, раніше були багато в чому не зрозумілі вченими.

Тепер археологам вдалося розробити уточнену модель, що описує хронологію давньої цивілізації. В її основі, на думку вчених, лежать хвилі колапсу, поява яких обумовлена ​​політичною нестабільністю і війнами.

До таких висновків вчені прийшли, провівши високоточний радіовуглецевий аналіз артефактів, виявлених в одному із стародавніх поселень, що знаходиться на території сучасної Гватемали.

Давня мезоамериканські цивілізація майя існувала на території сучасних Мексики, Гватемали і Гондурасу протягом близько 3,5 тисяч років аж до початку колоніального періоду. Приблизно в кінці XVII століття її останній незалежний місто перейшло в підпорядкування іспанців.

Читайте найважливіші новини в Telegram , А також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі .

джерело: Lenta.ru

Новости