Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Унікальна середньовічна мініатюра буде виставлена ​​в Кутній Горі

Придбану Центрально-чеським краєм мініатюру порівнюють з фрагментом «Хроніки Далимила», найдавнішого свідоцтва чеської історії, який в 2005 році придбала Національна бібліотека.

Фото: ЧТК   «Ця мініатюра нагадує про величезне значення міста Кутна Гора, перші згадки про який відносяться до другої половини XIII століття Фото: ЧТК «Ця мініатюра нагадує про величезне значення міста Кутна Гора, перші згадки про який відносяться до другої половини XIII століття. Саме тоді одночасно з грошовою реформою Вацлава II почалася і славна ера цього міста, що знаходиться в Центрально-чеському краї. Тоді Кутна Гора не знаходить «в тіні» Праги, як сьогодні », - коментує мистецтвознавець Їржі Файт.

На середньовічної мініатюрі, створеної в найзнаменитішої в середні століття в чеських землях майстерні, зображені гірники, які добували срібло, що стало запорукою розширення Праги і будівництва замку Карлштейн в період правління Карела IV. Ілюстрація також зображує побут гірників і карбування монет у влашской дворі Кутній Гори.

Чеські мистецтвознавці знали про існування даного твору давно, так як існувала чорно-біла репродукція 1929 року, видана в Чеські мистецтвознавці знали про існування даного твору давно, так як існувала чорно-біла репродукція 1929 року, видана в   Фото: ЧТК   Німеччині, але оригінал ніхто не бачив Фото: ЧТК Німеччині, але оригінал ніхто не бачив. Передбачається, що він не виставлявся з доби середньовіччя. Відомо, що на початку XX століття мініатюра перебувала в приватній колекції у Відні.

За унікальний витвір мистецтв Центрально-чеський край заплатив більше 17 мільйонів крон (680 тисяч євро). Воно повинно стати одним з головних експонатів нині створюваної в Кутній Горі Галереї Центрально-чеського краю. У приміщенні колишнього Єзуїтського гуртожитку середньовічна мініатюра буде виставлена ​​27 грудня, але лише на один день.

Необхідно усвідомити, що це пергамент, створений в XV столітті. Його можна виставляти лише іноді. Ми його виставимо 27 грудня з 11 до 16 годин. На тривалий термін це буде єдина виставка, так мініатюру повинні ретельно досліджувати фахівці », - говорить директор Штепан Тиллер, директор Галереї Центрально-чеського краю. В майбутньому також передбачається створення точної копії даної мініатюри для постійної виставки.

Новости