Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У швейцарських Альпах розбився літак: 20 загиблих

14977 переглядів

До 20 осіб могли стати жертвами авіакатастрофи невеликого літака в швейцарських Альпах.

Про це повідомляє Reuters .

Влада надала мало інформації про кількість осіб на борту літака JU-Air, який розбився на західній стороні гори Піц Зегнас в кантоні Граубюнден в суботу.

Місцеві ЗМІ і авіаційні сайти повідомили, що літак, який здатний розмістити 17 пасажирів, двох пілотів і бортпровідника, розбився повністю і ніхто не вижив. За даними ЗМІ, всі місця в літаку були заброньовані.

Уламки літака знайшли на висоті 2450 метрів над рівнем моря, в місці, оточеному з усіх боків списами.

Уламки літака знайшли на висоті 2450 метрів над рівнем моря, в місці, оточеному з усіх боків списами

Причину аварії встановлює слідство. Повітряний простір над місцем катастрофи закрито, доступ до популярних туристичних маршрутів в околицях - заблокований.

Поліція підтвердила, що розбитий JU-52 HB-HOT був літаком компанії JU-Air, він летів з Локарно, неподалік південного кордону Швейцарії, на базу авіакомпанії в Дюбендорфі, Цюріх.

Пізніше поліція Швейцарії підтвердила загибель 20 осіб в результаті падіння літака Junkers Ju-52.

Як повідомили представники поліції кантону Граубюнден, ніхто з 17 пасажирів і три члени екіпажу не вижив, передає Blick .

Серед загиблих - 11 чоловіків і 9 жінок. Люди походили з чотирьох швейцарських кантонів. Також на борту були чоловік, дружина і син з Австрії.

За даними поліції, літак вдарився об землю на великій швидкості. Ознак зовнішнього втручання, зіткнення або пошкоджень перед аварією немає.

Авіакомпанія JU-Air була створена в 1982 році і пропонує екскурсії та чартерні рейси трьома літаками Junkers Ju-52. Вони побудовані в середині минулого століття і були виведені з експлуатації швейцарських ВПС. Літаки відомі своїм неофіційним прізвиськом "Тітонька Ю". Компанія поки призупинила польоти.

Авіакатастрофа сталася всього через кілька годин після того, як в Альпах розбився невеликий літак з чотирма членами однієї сім'ї, всі загинули.

Європейська правда

Новости