Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Криму з'явився "Карадазький монстр"

"Карадазький монстр" здавна лякає місцевих жителів і мандрівників. Фото: taxi-in-crimea.ru

У Криму з'явився "Карадазький монстр" Вікторія Яковлєва https://cdn.segodnya.ua/img/article/4742/89_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/4742/89_tn.jpg 2013-11 -11T12: 49: 00 + 02: 00 Крим Неопізнане тварина побачив мандрівник Сергій Гордієнко

Відомий дніпропетровський мандрівник Сергій Гордієнко зараз знаходиться в Криму. За повідомленням його помічника, Дев'ятого листопада мандрівник побачив незрозумілі явища на воді. В цей час Гордієнко знаходився на безпечній відстані на скелі. Він побачив, як тварина початок скручуватися в півкільце, а його голова постійно перебувала над водою. Маневри тривали близько 15 хвилин.

"Місцеві кажуть, що ця тварюка з'являється часто, знищує дельфінів, іноді зникають люди і знаходять розірвані намети", - говорить Гордінко.

Про "Карадагском монстра" давно ходять легенди, місцеві жителі звинувачують монстра в масової загибелі дельфінів і зникнення людей. Так, в 2011 році на узбережжі між Феодосією і Керчю було виявлено близько 30 мертвих особин дельфінів. За легендою, монстр схожий на величезного змія з головою близько 50 см в діаметрі. Ще в 90-х роках говорили, що у багатьох загиблих дельфінів були викушен ребра і залишилися сліди від 16 зубів. Перше нагадування про монстра датується XVI століттям, але тоді змій був сухопутним, він нападав на овець і висмоктував з них кров. Правда, вчені часто заперечують існування чудовиська, називаючи це легендами.

"У Криму, на жаль, часто гинуть дельфіни, переважно, від гвинтів катерів, але люди давно списують їх загибель на загадкове чудовисько", - заявили в краєзнавчому музеї Криму.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Новости