Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Чехії та Польщі випав перший сніг

Чехія в снігу. фото utro.cz

У Чехії та Польщі випав перший сніг https://cdn.segodnya.ua/img/article/2118/23_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/2118/23_tn.jpg 2010-09-01T09 : 41: 53 + 03: 00 Світ У Чехії 31 серпня температура впала до 0 і випав перший сніг. У Польщі гори також вкрилися свіжим сніжним покровом.

У Чехії випав перший сніг. Тонкий пухнастий килим покрив в останній літній день вершини Рудних гір і гір Крконоше на заході і півночі республіки.

Ртутний стовпчик термометра опустився там до нуля градусів. На більшій частині чеській території температура повітря коливається сьогодні від чотирьох до чотирнадцяти градусів.

У Чехії минуле літо, як підкреслюють метеорологи, було "нестандартним для місцевого клімату". Спека, коли температура піднімалася в тіні до позначки вище 35 градусів, змінилася зливами, що викликали руйнівні повені, а тепер випав ранній сніг.

Природні катаклізми продовжують дивувати і жителів Польщі. В останній день літа в польських Татрах, на вершині Каспровий верх, несподівано випав сніг, а температура повітря опустилася до нульової позначки.

Місцеві жителі відзначають, що рання зима не є чимось незвичайним на висоті 1987 м, де сніг може лежати до кінця червня. Однак, як правило, зміна сезону відбувається тут не раніше кінця вересня.

В цей час в інших регіонах країни йдуть проливні дощі, знову створюють загрозу повеней. У ряді областей у південних воєводствах республіки вже оголошено паводкові попередження.

Інститут метеорології і водного господарства Польщі на минулому у вівторок, 31 серпня, прес-конференції попередив про високу ймовірність розливу річок.

"Там, де кількість опадів перевищить 100 літрів протягом доби або 36 годин, річки, безумовно, вийдуть з берегів", - зазначив глава відомства Мечислав Остойскій.

Він додав, що такий інтенсивний дощ очікується у верхніх притоках Вісли і Одри.

Як повідомляють сьогодні місцеві ЗМІ, в деяких гмінах Шленського, Малопольського, Свєнтокшиського воєводств дійшло до локальних підтоплень. Спеціальні служби ведуть моніторинг ситуації, заготовлені мішки для піску, розчищені рови і канави. Згідно з даними синоптиків, дощі триватимуть до вихідних.

На початку серпня на південному заході Польщі в результаті проливних дощів різко збільшився рівень води в невеликій річці Медзянка. Під водою в лічені хвилини виявилася велика частина міста Богатиня з 18-тисячним населенням. Жертвами стихії стали чотири людини, а місто тепер доводиться відновлювати практично заново.

У травні і червні через територію республіки пройшли дві потужні хвилі паводку. В результаті розгулу стихії загинули 24 людини, 11 тисяч будівель були зруйновані, 31 тисяча людей евакуйовані. Постраждали 666 гмін в 14 воєводствах.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Новости