Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

священна гора Кайлас - Найцікавіше в блогах


Любовь_здоровье_красота Вівторок, 09 Июля 2019 р 19:49 ( посилання )


Кайлас - гора висотою близько 6700 метрів, від якої беруть початок чотири головні річки Тибету, Індії та Непалу (Інд, Сатледж, Брахмапутра та Карнали) - до сих пір все ще вважається нескореної.





Читати далі

Щаслива родина П'ятниця, 17 Мая 2019 р 19:46 ( посилання )


Кайлас - гора висотою близько 6700 метрів, від якої беруть початок чотири головні річки Тибету, Індії та Непалу (Інд, Сатледж, Брахмапутра та Карнали) - до сих пір все ще вважається нескореної.





Читати далі

lipa_fv Вівторок, 19 Марта 2019 р 12:30 ( посилання )


ора Кайлас розташована у високогірній долині Тибету на південному заході Китаю. Ця священна земля сповнена загадок і містицизму. Саме сюди приїжджають паломники зі всього світу для здійснення кори - ритуального обходу навколо Кайласа.

До сих пір вчені сперечаються про історію виникнення цієї дивовижної гори. Кайлас штучно створена піраміда або гора природного походження? На сьогодні немає достовірних відомостей про це, як і те, скільки років тому зародився Кайлас і чому він має форму піраміди, межі якої точно вказують на частини світу. Дивно і незрозуміло ще й те, що висота гори становить 6666 м, відстань від Кайласа до монумента Стоунхендж - 6666 км, і стільки ж до Північного полюса, а до Південного - 13 332 км (6666 * 2).

Кайлас - це місця, оповиті тисячами таємниць і легенд. І до сих пір вершина священної гори ніким не була підкорена. Кайлас не пускає простих смертних на вершину, де за переказами живуть боги. Багато хто намагався всупереч усьому піднятися туди. Але ніхто так і не зміг подолати невидиму стіну, яка, як запевняють горе-мандрівники, виникала на їхньому шляху, заважаючи слідувати до священної вершині. Кайлас ніби відштовхує їх, дозволяючи лише тим, хто дуже вірить - здійснювати ритуальні кори.

З Кайласа беруть початок 4 найбільші річки Азії, що володіють потужними енергіями. Вважається, що коли людина робить обхід навколо Кайласа, він входить в зіткнення з цим могутністю. Кайлас є дуже потужним центром сили. Він несе в собі енергію розчинення всього старого. Здійснює кору наповнюється енергією і життєвою силою, щоб допомагати людям.

Обхід навколо Кайласа - це звичай. Звичай віри, що містить в собі величезну силу. На Кайлас кажуть, що той, хто проходить кору з вірою і почуттям єднання з богом - знаходить тут особливу божественну силу.

Сіяніе_Рози_Жізні Четвер, 07 Мая 2015 р 16:01 ( посилання )


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________




Кайлас - гора висотою близько 6700 метрів, від якої беруть початок чотири головні річки Тибету, Індії та Непалу (Інд, Сатледж, Брахмапутра та Карнали) - до сих пір все ще вважається нескореної.




Звичайно, однією з проблем такого сходження є те, що Кайлас знаходиться у віддаленій і важкодоступній місцевості Західного Тибету. Але є ще дві причини, які такого сходження не сприяють. перша -


Читати далі " sergeikaz Середа, 22 Января 2014 р 18:59 ( посилання )




Священна гора Кайлас - одне з найзагадковіших місць на нашій планеті. Гора відома під багатьма іменами: у європейців - Кайлас, у китайців - Гандісишань або Ганженьбоці, на санскриті Кайлас - Кайлаша - "резиденція бога Шиви", в древніх текстах тибетською мовою її називають Канг Римпоче - «Дорогоцінна сніжна гора» або «Велика сніжна ».
Розташована гора Кайлас у віддаленій важкодоступній місцевості на півдні Тибетського нагір'я, поблизу від витоків трьох головних річок Південної Азії: Інду, Брахмапутри і Гангу і вважається найвищою горою в своєму районі. Широко поширене твердження, що висота Кайласа становить - 6666 метрів (за іншими даними від 6638 до 6714 метрів). Відстань від гори Кайлас до монумента Стоунхендж (Англія) становить - 6666 км. І від північного полюса до гори Кайлас також - 6666 км.
За формою Кайлас це чотиригранна піраміда, зі сніжною шапкою і гранями, орієнтованими майже точно по сторонах світу. Гора складена з тринадцяти горизонтальних східчастих шарів, що чимось нагадує мексиканські піраміди (звідси витоки несерйозних припущень, що гора ця - рукотворна). А найдивніше те, що на південній стороні гори Кайлас розташована вертикальна тріщина, яка приблизно по центру пересічена горизонтальній і особливо у вечірні години з допомогою тіні від виступів скелі утворює собою величезне зображення нагадує свастику (хрест). Кайлас іноді так і називають «Горою Свастики».
Гора Кайлас, є священною майже для мільярда представників чотирьох релігій людства, які пов'язують з Кайлас безліч міфів і легенд. Віруючі цих чотирьох релігій - індуїсти, буддисти, джайни і прихильники бон - вважають цю гору «серцем світу», «віссю землі».
Індуїсти вірять, що Кайлас є космічним центром світобудови, і саме там живе могутній бог Шива, а розташовані поруч священні озера Манасарова (прісне, озеро життя) і Ракшастал (солонувате, озеро смерті) створені богом Брамою. Так само в індуїстської традиції, існує міфічна гора Міру (космічна гора в центрі Всесвіту), відповідна Кайлас.
Джайни шанують Кайлас як місце, де їх перший святий досяг звільнення.
В історії Бон-а, перший майстер Тонгпа Шенраба зійшов з небес саме на горі Кайлас.
В буддизмі, вважається, що на Кайлаш живе Демчок, гнівна форма Будди Шак'ямуні (аналогія з Шивою).
Що цікаво, в багатьох релігійних текстах буддизму та індуїзму про Кайлас говориться наступне: «Ніхто з смертних не сміє зійти на гору, де живуть боги, той, хто побачить лики богів, повинен померти». За легендою, Кайлас скидає будь-якого, хто посміє піднятися на нього, а у тих, хто доторкнувся до гори, виникають виразки, не загоюються кілька тижнів.
І как не странно гора Кайлас дійсно досі все ще залишається нескореної. І на те є кілька причин:
Головною причиною цього, є накладене на сходження на Кайлас табу від китайської влади.
Але навіть, коли, в 1985 році знаменитий альпініст Райнхольд Месснер отримав від китайської влади дозвіл на сходження, справа до сходження так і не дійшла, тому що Райнхольд в останній момент з неясної причини від нього відмовився.
Вважається, що всі, хто вчинили спробу підкорити гору Кайлас, або гинули на шляху до її вершині, або поверталися, не досягнувши своєї мети, але вже «рушивши розумом». Кажуть, що за радянських часів на підступах до гори безслідно зникли дві експедиції НКВД.
Другою причиною є - то, що мільйони віруючих в усьому світі, висловлюють свій протест підкорення Кайласа, цей протест підтримує ООН. У 2000 році іспанська експедиція набула дозвіл на підкорення Кайласа у китайської влади. Піднятися вище базового табору біля підніжжя гори іспанцям не вдалося - тисячі паломників перегородили шлях експедиції.
Віруючі здійснюють паломництво до гори Кайлас з метою здійснення кори (ритуального обходу).
Вважається, що навіть одноразовий обхід навколо Кайласа позбавляє від всіх життєвих гріхів. А 108-ми разовий, забезпечує перехід в Нірвану в цьому житті. Сприятливими також вважаються 3 і 13 обходів.
І якщо після проходження кори за певним маршрутом (зовнішня кора), і відпущення всіх гріхів в наступних життях 13 раз - не потрапиш в Пекло протягом п'ятисот наступних перероджень, то отримуєш право обійти Кайлас за іншим маршрутом (внутрішня кора). Зробивши це 108 раз, вирвешся з кола перероджень і досягнеш просвітлення Будди. Маленький, але дуже важливий нюанс: якщо ти робиш все це для задоволення власних амбіцій - толку не буде і гора тобі помститься. Метою кори, перш за все, має бути духовне очищення і переродження.
Ритуальний обряд (вчинення кори) проходить наступним чином. Відстань в 53 км. що становить "Шлях навколо Кайласа" багато паломників з Індії, Непалу і Тибету долають за один день, з раннього ранку до пізнього вечора. У наших (і західних) туристів прагнення до Нірвані, як правило, не настільки високо, тому один обхід зазвичай робиться в більш розміреному темпі, за 2-4 дня. Кайлас оточений долинами, тому кора не вимагає особливої ​​підготовки або спорядження. Мало того навколо гори розташовано безліч локальних пам'яток і красивих видів, тому неспішне і вдумливе просування цілком виправдано, хоча якщо вірити нашим біологічним годинником, то неспішність є, тільки зовнішньої. Як показали спостереження, біля гори Кайлас люди швидше старіють (12 годин йде приблизно за 2 тижні), про це свідчить зростання волосся і нігтів.
Дзеркала Тибету
Незвичайність Кайласа, ще полягає в тому, що в районі гори, знаходяться численні «дзеркала», головне з яких - «Головне Дзеркало Часу». Сучасна наука стверджує, що «дзеркала» - це скельні освіти, які зазнали вивітрювання. «Дзеркала» Тибету величезні - наприклад, так званий «Будинок Щасливого Каменя» має висоту близько 800 метрів. З півночі до цього дзеркала примикає ще одне, висотою 350 метрів, а південна сторона «Будинки Щасливого Каменя» - висотою 700 метрів. Кам'яні дзеркала Кайласа, є найбільшими в природі.
Всі ці незвичайні факти про горе Кайлас, тільки підтверджують думку, що священна гора зберігає безліч таємниць і загадок, недоступних для простих людей.


Кайлас штучно створена піраміда або гора природного походження?

Новости