Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сокіл

Гора Сокіл розташована на північний захід від Судака, і чим то нагадує величезного сокола з крилами, власне тому їй і дали таку назву

Гора Сокіл розташована на північний захід від Судака, і чим то нагадує величезного сокола з крилами, власне тому їй і дали таку назву. Біля підніжжя розкинулося містечко Новий Світ, що приваблює туристів з усіх регіонів колишнього Союзу.

Гора подібно іншим місцевим скелях в давнину був рифом. По суті, гора Сокіл найбільший кримський доісторичний кораловий риф. Після сильних дощів на схилах тут можна побачити чарівне видовище, коли потоки води утворюють височенні водоспади, що пролітають в своєму падінні сотні метрів. Короткочасні водоспади в два три рази вище, ніж ялтинський Учан Су, висота якого дев'яносто метрів.

Біля підніжжя гори збереглися залишки археологічних пам'яток. Наприклад, в балці Дімітракі можна побачити руїни монастиря імовірно восьмий - тринадцятий століття. Цей самий монастир біля підніжжя Сокола часто згадується в записках мандрівників кінця вісімнадцятого століття.

Великий історичний інтерес також представляє печерний монастир розташований неподалік на обриві стометрової скелі, походження якого датують восьмим століттям. Від нього майже нічого не залишилося, тільки руїни. Добре збереглися тільки вирубані в скелі хрести, розташовані один над одним.

Між горами Сокіл і Соколя є майданчик, заросла ялівцем. Тут можна побачити руїни городища орієнтовно 1 - 5 століття нашої ери, швидше за все тут проживали таври, отравлявшие життя своїм піратством сусіднього Боспорського царства, розташованого на Керченському півострові. Ті правда в боргу теж не залишалися.

Дуже цікаво прогулятися старої Голіцинськой дорогою в напрямку джерела святої Анастасії. Вода дивовижно смачна і прохолодна. Неподалік на галявині в середні століття, орієнтовно в 14 столітті, знаходився храм, від якого, правда нічого не залишилося, і якщо не знати що це руїни храму, то легко пройти повз.

Е слі у вас виникне бажання піднятися на гору Сокіл, то краще це зробити з північного боку . Тут є маса зручних стежок, які доведуть вас прямо до тріангулятор на вершині. Південний схил гори славиться Скелелазна маршрутами різного ступеня складності.

Додати коментар

Новости