Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

"Уктус" наблизить Єкатеринбург до столиць світового спорту: репортаж з оновлених схилів комплексу

Гірськолижний комплекс "Уктус" перетворився до чергового сезону і вже зустрічає екатеринбуржцев новими схилами.

Відкриття сезону на Уктус екатерінбуржци завжди чекають з нетерпінням. Це найближча гора, на якій можна кататися цілими днями і відпочивати всією сім'єю, не виїжджаючи за місто.

Цього року спортивний комплекс на Зимовій, 27 помітно оновився. Мало того, що тут облаштували додаткові схили, які наблизять Єкатеринбург до гірськолижної майданчику світового рівня, сам сервіс "Уктуса" змінився глобально. Щоб оцінити все, що тут зроблено до початку чергового сезону, сюди треба просто приїхати.

Поділитися інформацією про цей оновленому комплексі погодилися директор СК "Уктус" Сергій Зінін і керівник PR-відділу Вероніка Бреус. Почали за традицією з екіпіровки.

Спортивне екіпірування та обладнання class = "_">

Сьогодні зовсім необов'язково купувати дороге обладнання, особливо якщо кататися виходить не щодня. Прокат лиж, бордів та іншого спорядження на Уктус завжди користувався попитом.

Іван демонструє новенькі борди для майбутніх спортсменів. З таким позитивним інструктором вже хочеться екіпіруватися і встати на перший кант. Іван демонструє новенькі борди для майбутніх спортсменів А це нові лижі для самих маленьких - на вік 3-5 років.

- Цього року ми відкриваємо дитячий навчальний парк, спеціально закупили нові лижі, так що тепер навіть малюки можуть долучатися до спорту комфортно і у всеозброєнні, - розповідає Вероніка Бреус. - Вся навчальна програма проходить в ігровій формі на окремому схилі. Задіємо в тренуваннях м'які іграшки, м'ячі та навчальне обладнання з Європи, щоб дітям було цікаво. Кожен інструктор пройшов тренінг "Як поставити дитину на лижі або сноуборд".

Якщо раніше інструктора можна було взяти на разове заняття, то зараз на Уктус вже діють пакетні пропозиції на курс, наприклад, на 8 занять.

- У найближчі дні ми підпишемо угоду з Міністерством соціальної політики про те, щоб діти з дитячих будинків могли безкоштовно займатися з нашими інструкторами, - говорить Сергій Зінін. - Уже закупили для дітей спорядження. Хотілося б, щоб вони долучались до спорту. Заняття будуть проходити 3 рази на тиждень. Напевно вийде виявити обдарованих хлопців і виростити нових спортсменів.

До речі, в СК "Уктус" оновився і прокатний асортимент сноубордів і лиж для дорослих, а ще закуплені нові снігокати і бублики. Вже працює центр лижного сервісу, де можна парафін лижі, консервувати їх на весну-літо, точити канти і отримувати інші послуги.

Нові схили і активності class = "_">

З розваг і варіантів спортивного відпочинку в СК "Уктус" представлені: 4 гірськолижні схили, сноупарк, парк атракціонів, цілорічний тенісний корт, бампербол, боротьба сумоїстів, лазертаг, пейнтбол, арчертаг, мотузковий парк, квадроцикли, снігоходи та Питбайк, аеротрубе і багато чого ще.

З розваг і варіантів спортивного відпочинку в СК Уктус представлені: 4 гірськолижні схили, сноупарк, парк атракціонів, цілорічний тенісний корт, бампербол, боротьба сумоїстів, лазертаг, пейнтбол, арчертаг, мотузковий парк, квадроцикли, снігоходи та Питбайк, аеротрубе і багато чого ще

Парк дитячих атракціонів "Уктуса" поповнився новими каруселями, паровозиком "Червоні вітрила" і гойдалками. Парк дитячих атракціонів Уктуса поповнився новими каруселями, паровозиком Червоні вітрила і гойдалками Вероніка і Сергій показали знакові для комплексу спортивні зони, які з'явилися або глобально оновилися в цьому році.

Першим вирішили подивитися оновлений тенісний корт. Поки піднімалися до нього, зупинилися біля великого котловану, який всім знаком як колишній трамплін спуск. Уже в наступному році тут почнеться будівництво аквазони під відкритим небом: з'являться басейни, гірки, альтанки для літнього відпочинку.

А напівзруйнована суддівська вишка - навпаки недавно змонтованої аеротрубе - перетвориться на великий бар з приголомшливими панорамними видами на місто.

Оновлений тенісний корт зустрів яскравим світлом софітів. Як і раніше працюють 5 тенісних майданчиків для одночасних тренувань з новим покриттям підлоги Терафлекс.

Тренерський склад - діючі або колишні спортсмени, їхні вихованці займаються тенісом з 4 років. Старші хлопці успішно беруть участь в турнірах. Тренерський склад - діючі або колишні спортсмени, їхні вихованці займаються тенісом з 4 років У будівлі, що примикає до корту, в грудні відкриється готельний комплекс, де можна зупинитися на кілька днів або провести відпустку в горах.

На майданчику корту з'явився Семен Малишкін, глава регіонального відділення "Федерації сноуборду Росії".

- Спорткомплекс "Уктус" сьогодні знаходить нове життя, - каже Семен. - Ми перепрофілювали 2 схилу під стандарти Кубка Європи і Кубка Росії: скі-крос, сноуборд-крос, фристайл, бігейр. Уже в грудні на Уктус пройдуть перші змагання Кубка Росії з дисципліни "бігейр" для сноубордистів. Ми вдячні керівництву комплексу за проявлений інтерес до лижних видів спорту, без їх участі, і Сергія Зинина зокрема, нічого б цього не вийшло. Такий об'єкт підніме Єкатеринбург до спортмайданчики світового рівня.

Такий об'єкт підніме Єкатеринбург до спортмайданчики світового рівня

Семен Малишкін показав нові схили для бордер-кросу (850 м) і слоупстайл з елементами бігейр (450 м). Семен Малишкін показав нові схили для бордер-кросу (850 м) і слоупстайл з елементами бігейр (450 м) - Схил для спортсменів-сноубордистів ми підготували поруч з аматорським. Вже на цьому тижні нові траси покриються снігом, - говорить Сергій Зінін.

Оновлений общепит class = "_">

Кафе FamilyHouse не раз зігрівало відпочиваючих гарячою кавою, імбирним чаєм і теплими пиріжками. А що ще потрібно для перекусу між підйомами? В цьому році оновився його інтер'єр: тут перестелили підлогу, пофарбували балки, в центрі залу - традиційна фотогалерея з заходів, які проходили на Уктус, і атмосферна експозиція зі старих лиж, включаючи радянські раритети.

В цьому році оновився його інтер'єр: тут перестелили підлогу, пофарбували балки, в центрі залу - традиційна фотогалерея з заходів, які проходили на Уктус, і атмосферна експозиція зі старих лиж, включаючи радянські раритети

Меню FamilyHouse поповниться фаст-фудом: улюбленими багатьом городянам бургерами, піцою декількох видів і іншою смакотою. Меню FamilyHouse поповниться фаст-фудом: улюбленими багатьом городянам бургерами, піцою декількох видів і іншою смакотою Вже на наступному тижні з'явиться європейська кухня з замовленнями по меню і дитячі страви: супчики, кашки, парові котлетки і багато чого ще. У комплексі встановили альтанку-шале з прозорим тентовим покриттям: тут можна випити чашку кави, поїсти плов, поки діти освоюють лижні маневри.

На малому схилі в кінці листопада відкриється кафе-фургончик з нетривіальною назвою "Між булочок", в якому відпочиваючим запропонують хот-доги і гарячі напої. На фініші двох нових трас, біля підніжжя Лисої гори, також встановлено нове кафе. Словом, голодними гості комплексу точно не залишаться.

Високий рівень сервіс class = "_">

Сьогодні можна забути і про черги в каси "Уктуса". На території комплексу встановили 5 терміналів самообслуговування, де можна купити і поповнити бонусну карту "ЗСЖ".

Це і скі-пас (електронний пропуск), і карта оплати з накопичувальною системою бонусів, і знижкова карта в магазинах партнерів.

Управляти картою "ЗСЖ" можна через мобільний додаток. Бонус в розмірі 5% з витраченої суми можна використовувати на активності комплексу або на обід в кафе.

У тому ж кафе FamilyHouse вже з'явився універсальний термінал для зарядки мобільних пристроїв - відмінний сервіс, коли кататися належить весь день.

Сьогоднішній "Уктус" дійсно не впізнати: поступово популярне місце сімейного відпочинку екатеринбуржцев перетворюється на справжній гірськолижний курорт, де спортсмени-любителі можуть зустрітися з професіоналами, де кілька занять з інструктором допоможуть впевнено встати на лижі, де можна просто смачно поїсти і побути на свіжому повітрі . Головне, що їхати з міста навіть не доведеться.

17 листопада в 12:00 відбудеться відкриття схилу "Новий" - саме час своїми очима оцінити перетворення СК "Уктус"! class = "_">

class = _>

Режим роботи СК "Уктус": понеділок - п'ятниця: 10: 00-22: 00, субота - неділя: 10: 00-23: 00

Телефон: +7 (343) 3-422-422
сайт: ural.ski
Instagram: uktus_ernec
VK: sk_uktus .

А що ще потрібно для перекусу між підйомами?

Новости