Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Путівник по містах і країнах: фотографії міст і країн, розповіді про поїздки, поради туристам, фото мандрівників, пам'ятки з усього світу.

Збірники місць Rutraveller

Збірок місць 540 Місць в збірниках 5 891 Лайко 3 353 Країн зі збірниками 125
  • Мені подобається! 7

    Гори Абхазії - скелясті вершини і лісисті схили кавказьких хребтів, в яких водиться чимало цікавих легенд про казкових племенах, які населяли колись ці території. А на додаток до всього - захоплюючі види, запаморочливі висоти і широкі простори. Від RuTraveller - підбірка кращих гір Абхазії ....

  • 0 коментарів

Гори Абхазії - скелясті вершини і лісисті схили кавказьких хребтів, в яких водиться чимало цікавих легенд про казкових племенах, які населяли колись ці території. А на додаток до всього - захоплюючі види, запаморочливі висоти і широкі простори. Від RuTraveller - підбірка кращих гір Абхазії.

Іверська гора знаходиться в Новому Афоні і на ній розташована Анакопійская крепость.Под'ем на Іверську гору, являє собою захоплююче кінне подорож, яке прикрасить відпочинок будь-якого туриста. Зійти на гору можна і пішки, але кінна прогулянка набагато цікавіше. Підйом на гору на коні не важкий, доступний навіть початківцям наїзникам.
Анакопійская фортеця - одна з найбільш збережених фортець Абхазії. У давні часи, Анакопія стала столицею стародавнього Абхазького царства. Багато великі торгові шляхи йшли через місто, що робило його каменем спотикання інтересів великих цивілізацій VIII-IX століть - Візантії, Риму, Туреччини. Представляли інтерес і арабські загарбники. Саме тому, на вершині гори була зведена неприступна фортеця, що служила місту надійним захистом. Найцікавішою для огляду є західна башта, яка охороняла головні ворота Анакопія. Бійниці цієї вежі дозволяли вести обстріл по ворогу в усіх напрямках.

Гора Мамзишха (Мамзишка) розташована в 6 кілометрах від міста Гагра. Висота піка - 1876 метрів над рівнем моря. Гора вся покрита непрохідним зеленим масивом, за винятком самої вершини. Через сильні вітри на вершині гори росте тільки трава. Вершина Мамдзишхі знаходиться в зоні альпійських лугів.
Вісім місяців в році Мамзишка покрита снігом. Решту часу на Мамзишку організовуються кінні та автомобільні екскурсії. На початку XX століття до вершини Мамзишкі була прокладена спроектована І. Маруашвілі Фаетон дорога - звивистий серпантин довжиною 30 кілометрів, який за радянської влади майже весь покрили асфальтом. На вершині планувалося відкрити гірськолижний курорт з канатною дорогою і готелями. З тих пір уздовж дороги на різних висотах обладнані оглядові майданчики.
У ясну погоду з висоти пташиного польоту відкривається чудова панорама на міста Гагри і Піцунда, а також на селище Алахадзи. Мамзишха є однією з найцікавіших пам'яток Абхазії.

Гора Агепста піддається підкоренню тільки альпіністів-професіоналів, новачків та любителів ця гора не дуже жалує, адже Агепста є найвищою точкою Гагрського хребта, висота якої складає більше 3000 метрів.
Піднімаючись на вершину Агепста, ви пройдете по широколистяним і хвойним лісам, потім опинитеся на альпійських луках, і протягом усього підйому вам будуть відкриватися дивовижні за своєю красою краєвиди, річки Тиха і Довга, льодовики і, звичайно, безліч вапняків, власне з яких і складається Агепста. Схили із зеленою травою і снігом - це одні з найбільш поширених фотокадрів зроблені тими, хто тут побував. Адже зима і літо гармонійно існували на одній горі, одночасно вражають погляд навіть найзавзятіших мандрівників.
Примітно, що схили однієї гори належать одночасно двом країнам, так як знаходиться Агепста на кордоні Росії з Абхазією, тому північ належить Росії, Південь Абхазії. Внаслідок чого необхідно при сходженні на цю гору взяти з собою пропуск прикордонної служби Росії. Якщо з боку Абхазії, то ніяких дозволів не треба.

Перевал хімса розташований на Бзибський хребті в Абхазії. Це нескладний перевал, через який місцеві жителі переганяють худобу. Цією дорогою в 1942-1943 роках проходило забезпечення захисників перевалів Наур, Кізгич, Марухскій.
Якщо дивитися на перевал з гребеня, то буде видно, що Бзибський хребет увінчаний дворогим масивом гори хімса. І правіше буде лежать перевал у вигляді седловіни.Через перевал хімса з давніх часів проходить стежка, по якій пастухи переганяють худобу на високогірні пасовища. Також вона пов'язує альпійські луки з поселеннями Сухумського района.А лівіше від перевалу розташований льодовик хімса розмірів 3 кілометри. Він може здатися незвичайним явищем, оскільки навколо дуже мало снігів через субтропічного клімату і сонячної радіації.
Недалеко від перевалу можна знайти місце для відпочинку. Тут ростуть високі чагарники малини з великими ягодами, суниця і гриби.

Перевал Гудаутський знаходиться в Абхазії, на відрогу Бзибський хребта. Його висота 1500 метрів, довжина 70 кілометрів. Перевал з'єднує дві річки - Бзибь і Аапста. Поверхня перевалу вкрита густим лісом, заростями рододендрона.
По краях перевалу стоїть густий ліс, поблизу ніде немає води. На самому перевалі по краях стежки розташовані зарості рододендрона, а з боку моря - туман. Тут можна відчути себе як у казці, дерева оповиті білим туманом і навколо тішіна.Немного далі росте безліч грибів, переважно грузді. Також багато лисичок і опеньків.
Під час Великої Вітчизняної війни на перевал йшли бої з німцями. Їх вдалося зупинити біля перевалу Доу.

Перевал Доу знаходиться в Абхазії на Бзибський хребті. Він розділяє долини річок Західна Гуміста і Бзибь. Через цей перевал в Сухумі доставляли мед, рабів, шкури. Також назад вивозили з собою потрібні товари. Через перевал Доу переходили Санчарскіе війська, які звільнили селище Псху і перевал Санчарскій.
Перевал Доу використовувався купцями як дорога з Зеленчука в Сухумі і назад. Вони перевозили мед, шкури, рабів. А назад везли тканину, сіль, зброю, посуду.Висота перевалу становить 1390 метрів і тут були знайдені сліди стародавніх стоянок у перевальних седловіни.В 1942 році на підступах до перевалу були зупинені німецько-фашистські захватчікі.Через нього перейшли Санчарскіе війська, які звільнили перевал Санчарскій і селище Псху.На самої сідловині перевалу археологи виявили оброблені кремені неолітичного періоду, також скам'янілі раковини прадавніх молюсків - амонітів.

  • Мені подобається! 7

    Гори Абхазії - скелясті вершини і лісисті схили кавказьких хребтів, в яких водиться чимало цікавих легенд про казкових племенах, які населяли колись ці території. А на додаток до всього - захоплюючі види, запаморочливі висоти і широкі простори. Від RuTraveller - підбірка кращих гір Абхазії ....

  • 0 коментарів

Інші збірники місць - 540

Новости