Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Природні пам'ятки Китаю

  1. Чжанцзяцзе (Національний лісовий парк)
  2. Ущелина стрибає Тигра
  3. Ставок Чорного дракона
  4. Геопарк Чжан'е Данься
  5. Печера Очеретяної Флейти

Автор: Бобчинський

Чудова природа Китаю змушує мільйони туристів відвідувати цю чудову країну щороку. І не даремно, адже дійсно тут можна побачити такі краєвиди, після яких ще довго будеш нудьгувати за «піднебесних просторах» царством. Ось вам невеликий опис деяких природних пам'яток Китаю.

Чжанцзяцзе (Національний лісовий парк)

Парк, що знаходиться в міському окрузі Чжанцзяцзе, відомий на весь світ. Він занесений в список об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Парк складається більш ніж з трьох тисяч гірських піків, а найвища точка - 1890 метрів над рівнем моря. Це місце надихало своєю красою безліч великих людей. Тут знімалися такі відомі фільми як «Аватар» і «Полювання на монстра». Також тут знаходиться найвищий зовнішній ліфт в світі, він піднімається на висоту 360 метрів, а своєї черги, щоб сісти в нього, можна очікувати більш трьох годин.

Ущелина стрибає Тигра

Ще одне місце незвичайного Китаю. Ущелина стрибає Тигра - це великий каньйон в горах на річці Янцзи. Тут повною мірою можна відчути силу водної стихії. Назва ущелини пов'язано з давньою легендою. У ній розповідається про тигра, який, тікаючи від мисливців, перестрибнув ущелині. Відстань між берегами в найвужчому місці становить 30 метрів. Через великий глибини і численних каскадів сюди з'їжджається величезна кількість любителів рафтингу щороку. У цьому місці можна побачити справжню міць і масштабність природи.

Ставок Чорного дракона

Ставок знаходиться недалеко від китайської провінції Куньмін. Його назва також пов'язане з давньою легендою, в якій розповідається, що саме в цьому місці жив Чорний дракон. У красивому китайському парку, що оточує ставок, є величезна кількість різних будівель і споруд. Найвідоміші з них - це Храм Лунцюань ( «Драконів джерело») і Палац чорного дракона. У Лунцюань навіть є власний монах-робот. (Читайте докладніше тут ). Ось такий незвичайний Китай.

Геопарк Чжан'е Данься

Цей національний геопарк прославився на весь світ своїми різнокольоровими і строкатими скелями. Як і більшість подібних місць в Китаї, це також занесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Місце вважається одним з найкрасивіших і незвичайних у всьому Китаї, на думку одного авторитетного видавництва. І не дарма, адже таке геологічне диво зустрічається далеко не часто. На сьогоднішній день це одне з найпопулярніших місць серед туристів у всьому Китаї.

Печера Очеретяної Флейти

На схилі однієї гори, яка знаходиться в місті Гуйлінь, є унікальне у своєму роді місце. Дивно красива печера зі сталагмітами і сталактитами. Печера розділена на зали. В одному з них - найкрасивіше підземне озеро. Вся печера прикрашена підсвічуванням, що робить її ще більш казковою та містичної. Якщо ви як-небудь туди потрапите, це місце обов'язково залишить відбиток у вашому серці на все життя.

У Китаї ще існує величезна кількість цікавих і незвичайних місць, про деякі з них, також читайте в цієї статті .

схоже

Новости