Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

гори Аппалачі

  1. Коментарі

Мар 02

Північні райони гірського ланцюга Аппалачів досягають сходу Квебека і Приморських провінцій, вони також доходять і до Ньюфаундленду. На більшій частині Аппалачів простягаються складчасті гори, роз'їдені льодовиками, колись вкривало їх, Уздовж долин річок і узбережжя також зустрічаються і низовини.
Гори і нагір'я в більшості своїй мають округлу форму, досягаючи у висоту понад 1200 метрів на півострові Гас-пе. В Ньюфаундленді їх висота приблизно дорівнює 762 метра, а на острові Кейп-Бретон - тільки 533 метра.

Головною відмінною рисою регіону є затока Св. Лаврентія. Раніше шлях, що з'єднує віддалені один від одного поселення, пролягав швидше по морю, ніж по суші. До недавнього часу економіка регіону залежала лише від моря і більшість населення харчувалося цим. Розширення берегової обмілини, так звана Велика Ньюфаундлендская банку - найбагатше місце для рибальства, одне з найбільших в світі. Тут добре окреслена лінія узбережжя, а також в море є як холодні, так і теплі течії. Хоча тріски вже немає, тут водяться різноманітні представники морської фауни, серед яких є і деякі види китів. Одним з найважливіших ресурсів регіону є берегова нафту.

Дивіться також добірку найкращих матеріалів про пам'ятки Копенгагена .

Коментарі

Ви повинні Увійти для коментування.

Новости