Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Еверест: п'ятеро людей загинули і сотні ще працюють на горі

Близько 400 осіб, згідно з поданими заявками на пермі, намагаються в цьому сезоні піднятися на Еверест
Близько 400 осіб, згідно з поданими заявками на пермі, намагаються в цьому сезоні піднятися на Еверест. У багатьох це вийшло. У той же час з 11 травня на Евересті зафіксовано понад 30 випадків серйозних обморожень, а п'ятеро не змогли пережити сходження.
Ang Tshering Sherpa президент Федерації альпінізму Непалу заявив: «Останні два катастрофи на Евересті були викликані природою, але не ця», цитує непальського чиновника Rock and Ice .
Він вважає, що перевантаженість маршрутів і погана організація провокують затори у вузьких місцях маршруту підйому і змушують альпіністів чекати своєї черги. У 2011 році 11 альпіністів загинуло під безхмарним небом просто тому, що їм довелося годинами чекати можливості спуститися з гори.
П'ять загиблих на Евересті
На Ризик вже писали про смерті Еріка Арнольда (39 років, Нідерланди) і Марії Стрідом (34 роки, Австралія).
Ерік помер в наметі табору IV на південному сідлі Евересту в п'ятницю, 20 травня. Імовірно смерть наступила через серцевий напад. Це була четверта спроба Арнольда. У 2012-му році його зупинила погода. У 2014-му він став свідком сходу крижаної шапки , Яка вбила шістнадцять шерп під табором II. У 2015-му Арнольд був в базовому таборі, коли почалося землетрус .
Марія була в одній експедиції в Еріком. За словами свідків, в день сходження відчувала себе добре, поки не дійшла «Балкон». Її чоловікові разом з одним шерпом вдалося спустити її до південного сідла. Вона провела в «зоні смерті» 31 годину. На наступний день, 21 травня, вона втратила свідомість на відрогу «Женева» і більше не прокинулася.
Чоловік Марії після спроби спустити її тіло з гори потрапив до лікарні. Зараз його життю нічого не загрожує.
Субхаш Пал (43 роки) досяг вершини Евересту в суботу, 21 травня, разом з Sunita Hazra, Paresh Nath і Goutam Ghosh. Пал знепритомнів на спуску по ступені Хіларі між головною і південній вершиною Евересту. Шерпа допоміг йому спуститися, але Пал загинув між IV і III таборами. Інші члени команди роздяглися імовірно через різке погіршення погоди. Paresh Nath і Goutam Ghosh вниз так і не спустилися.
згідно з даними CNN , Рятувальники виявили Harza і доставили в безпечне місце.
Тіла Paresh Nath, Goutam Ghosh і Субхаш Пал виявили і спустили в табір II , Звідки їх заберуть на вертольоті, коли трапиться нагода.
Успіху і погоди всім, хто зараз на горі.

Новости