Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чехія

  1. Прага Багато писати про Прагу немає сенсу - тут були або побувають майже все. Мені в 2007-му здався...
  2. Карлові Вари
  3. Кутна Гора

Прага

Прага

Багато писати про Прагу немає сенсу - тут були або побувають майже все. Мені в 2007-му здався чудовим і дешевим містом, наші земляки і не здогадуються як їм пощастило що можна зганяти туди всього за пару сотень грошей. Я ж і зовсім поїхав безкоштовно - за перемогу в конкурсі . У той час це було важливо.

Я б з радістю повернувся сюди, але через Атлантику це не так просто.

Екскурсовод сказав, ось це сходи на вежу собору Святого Віта, але туди ми не підемо тому що це високо і довго. Це був останній раз коли я бачив екскурсовода в цей день, тому що пропустити таке не можна.

Нагорі мене застав спочатку проливний дощ, потім сонце, а пробув-то я там всього півгодини.

На відміну від Парижа і Амстердама історичний центр дуже локалізований а не розкиданий по всьому місту і вельми насичений. Дуже зручно: можна швидко все обійти.

Дуже зручно: можна швидко все обійти

Обов'язково потрібно в найкраще ранок на світанку і прийти на Карлів міст.

Обов'язково потрібно в найкраще ранок на світанку і прийти на Карлів міст

10 Речей, які потрібно зробити в Празі

1. Побродити по Старому Місця, по королівському шляху від Порохової вежі до Староміської площі, до Малої площі, до Йозефова і далі, не поспішаючи, роздивляючись будинки, вежі, пам'ятники, ресторанчики, сувенірні лавки, людей. Намагатися гуляти поперек основного «туристичного течії» і не боятися заблукати. Чи не уникнувши натовпи туристів, подивитися з ними уявлення на астрономічному годиннику на ратуші. Є й пити в самому центрі не варто.

2. Гуляючи по історичному центру, спробувати спечений в наметі на відкритому вогні трдельнік - трубочку з тіста в горіхах і цукровій пудрі. Тут же з'їсти смажену сосиску і запити її пивом. Все це треба зробити, сівши на вільну лавочку і насолоджуючись навколишніми картинами. Взимку пиво можна замінити гарячим глінтвейном або грогом.

3. Швидко (спробувати) перейти Карлів міст в сторону Малі Країни і спуститися в «Празьку Венецію», на острів Кампа до річки-каналу Чертовка. Знайти тут стіну Леннона і Велкопржеворскую млин. У музеї сучасного мистецтва оцінити «провокаційні» твори празького скульптора Давида Черни.

4. Пообідати-повечеряти в «правильному» празькому повному закладі. Ознаки такого - дешеве і смачне пиво і їжа і переважання місцевих серед відвідувачів. Спробувати поспілкуватися з офіціантом по-чеськи. Перейти на англійську. Перейти на російську. Спробувати знамениті страви чеської кухні, такі як «печене вепрево коліно» і часниковий суп в хлібі. Кнедлики теж треба спробувати. Ну треба.

5. Прийти на Празький Град, спускаючись від зупинки трамвая або метро, ​​годині о трьом-чотирьом дня. Фотографувати види Праги з оглядового майданчика, пробігтися, якщо є бажання, по музеям Граду, спробувати зробити фотографію Собору Св. Віта так, щоб він повністю увійшов в кадр, заглянути на Злату вуличку. Вийти з Граду і погуляти по Градчанами. Обов'язково знайти вулицю Новий Світ, маленьку і романтичну, з такими ж будиночками, і схожу на неї вулицю Чернінська. Повернутися на Град, на Злату вуличку, після шостої вечора, коли охорона і туристи вже пішли, але ворота відкриті. Спробувати відшукати на ній Будинок у останнього ліхтаря і привидів алхіміків, в'язнів Білій вежі і Даліборка та інших колишніх жителів.

6. Доїхати до колишнього робітника району Жижков (хвилин 15 від центру) і бродити по ньому, заходячи в численні місцеві автентичні пивні бари. Вибрати один найбільш вподобаний, засісти в ньому, пробувати всі сорти пива, познайомитися з барменом, познайомитися з місцевими завсідниками, обговорити з ними всі життєві філософські проблеми. У готель дістатися на нічному трамваї.

7. На наступний день обплавати на кораблику до Празького зоопарку. Гуляти по ньому, нікуди не поспішати, розглядати тварин (особливо цікаво спостерігати за горилами), що живуть в умовах, близьких до природних, насолоджуватися спокоєм. Вечір провести з живою музикою і пивом в одному із знаменитих празьких джаз-клубів. Ну або в рок-клубі, або танцювальному клубі, або на концерті симфонічної музики в одному з соборів, вибір великий.

8.Прійті на Карлів міст рано вранці, коли тут мало народу, сфотографуватися з кожним святим, загадати бажання біля статуї святого Яна Непомуцького. Сам Непомуцкий виконує тільки духовні, нематеріальні бажання, а собачка на барельєфі поруч зі статуєю - мирські. Останнім часом, у зв'язку з завантаженістю, термін виконання бажань трохи збільшився.

9. Прогулятися по набережній Влтави від Старого місця, повз Танцюючого будинку, до Вишеграду. Побродити по садам замку, насолоджуючись пам'ятками, природою і видами на місто з Вишеградської скелі. Доїхати на метро до станції «Малостранська» і від Малостранськой площі дійти по вулиці Нерудова і відвозять, фотографуючи будинкові знаки, до Страховськи монастиря, з оглядового майданчика біля якого знову ж відкриваються прекрасні празькі пейзажі. У монастирі вас може потрясти бібліотека зі 130 тисячами книг, якщо ви любите читати, або місцеве пиво «Св. Норберт », якщо ви любите пиво.

10. Погуляти по Новому місця, Національному проспекту, Вацлавській і Карловой площами, знайти будинок того самого Фауста. На Вацлавській площі постояти «під хвостом» біля пам'ятника Св. Вацлаву і оцінити інший пам'ятник йому ж - в пасажі Люцерна, де він сидить вже на перевернутої коні. У кафе «Славія» випити чашку кави з тістечками. На вулиці на Пршікопе - головному празькому торговому променаді - купити додому сувеніри, наприклад знаменитих чеських маріонеток, пиво і бехерівку. У музей комунізму на цій же вулиці заходити не треба, нічого нового для вас там немає.

У музей комунізму на цій же вулиці заходити не треба, нічого нового для вас там немає

Карлові Вари

Карлові Вари

Майже неможливий знімок: джерела Карлових Вар аж кишать туристами і це - рідкісний момент коли двоє сховалися за колоною, а інший ще не вийшов з-за них.

Кутна Гора

Кутна Гора

Місто відоме Костніца - колись дощі розмили церковний цвинтар і старанний чернець (не пам'ятаю, здається він був чи то глухий, чи то аутист, загалом, не придатний особливо до іншої роботи), зібрав все і склав в підвалі.

Місто відоме Костніца - колись дощі розмили церковний цвинтар і старанний чернець (не пам'ятаю, здається він був чи то глухий, чи то аутист, загалом, не придатний особливо до іншої роботи), зібрав все і склав в підвалі

Новости