Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури до Єгипту для росіян - виліт з Мінська, Києва та інших міст

  1. Коли відкриють Єгипет для росіян
  2. Тур до Єгипту з Мінська
  3. Організаційні моменти
  4. Тури до Єгипту через Білорусію: ціна питання
  5. Як дістатися з Москви до Мінська
  6. Путівка в Єгипет через Україну
  7. В Єгипет самостійно

Чи існує для росіян можливість потрапити до Єгипту після заборони чартерів? Звичайно, і не одна, а, як мінімум, три. Ми розглянемо всі варіанти, вам залишиться тільки вибрати найбільш підходящий.

Примітка. Ми тримаємо руку на пульсі, відстежуючи новини Єгипту по відновленню польотів з Росією, а також пропозиції турфірм. Стаття зберігає актуальність станом на середину квітня 2019 року, містить всі необхідні посилання. Після прочитання цього матеріалу тільки ледачий не зможе потрапити в улюблений Шарм-ель-Шейх або Хургаду. Настійно рекомендуємо почитати коментарі під статтею (найсвіжіші - на початку), вони містять відгуки і безліч корисних порад від росіян, які вже побували в Єгипті після заборони.

Коли відкриють Єгипет для росіян

Багатьох росіян цікавить, коли відкриють Єгипет для туристів, станеться це в 2019 році, і про що говорять новини сьогодні. Протягом двох років в пресі раз у раз з'являлися повідомлення, припущення, заяви чиновників в ранзі міністра з прогнозами, навіть офіційні прогнози. Всі ми пам'ятаємо заяву колишнього міністра транспорту РФ Максима Соколова, коли відкриття Єгипту було обіцяно на початок 2017 року. Однак, на жаль, прогнози високопоставленого чиновника не збулися.

Проте, після візиту В. Путіна до Єгипту, все-таки є почуття, що крига скресла. На зустрічі міністра транспорту РФ і міністра цивільної авіації Єгипту, що відбулася 15 грудня 2017 року Москві, був підписаний міжурядовий протокол про співпрацю.

Міністри заявили, що буде вестися робота по відновленню регулярного сполучення між Москвою і Каїром на рейсах авіакомпаній Аерофлот і Egypt Air. Що ж щодо наших улюблених і доступних чартерів в аеропорти Хургади і Шарм-ель-Шейха? А ось це - «завдання на 2019 рік», як обтічно заявили міністри після зустрічі.

Фатхі: «Ми також домовилися продовжити свої контакти навесні, приблизно в квітні місяці. Переговори щодо рішення по іншим аеропортам Єгипту триватимуть »

Примітно, що саме після зустрічі російських і єгипетських чиновників в квітні, регулярне авіасполучення між країнами все-таки було налагоджено. Правда, поки тільки одна авіакомпанія - російський Аерофлот - буде літати тільки в єгипетську столицю. З приводу чартерного авіасполучення поки немає ні новин, ні навіть натяків.

У квітні, після новин про переговори і відкритті регулярного сполучення, більшість оглядачів виражало стриманий оптимізм і прогнозувало відкриття чартерного повідомлення на початок осінньо-зимового сезону (і після закриття високого сезону на російських курортах), приблизно на кінець вересня - початок квітня 2019 року. Як бачимо, на жаль цього не сталося. З огляду на відсутність не тільки переговорів, але і навіть анонсів, заяв, тепер абсолютна більшість аналітиків констатує реалізацію негативного сценарію: відкриття чартерного повідомлення відкладається на невизначений термін.

Схоже, що питання налагодження масового турпотоку до Єгипту пов'язаний з відновленням світу і економіки, контролю над безпекою на всьому Близькому Сході і в Північній Африці після активної фази сирійського конфлікту і боротьби з терористами. Мабуть, поки російська влада не будуть твердо переконані в тому, що ситуація цілком під контролем легітимної влади, і при цьому, взаємні державні інтереси з економічного і військового співробітництва дотримані, чекати відновлення чартерних польотів не слід. Жоден аналітик не зможе дати більш-менш конкретних прогнозів на цей рахунок, але, з упевненістю можна сказати, що ці процеси можуть йти роками і десятиліттями.

Найбільші туристичні оператори формують тури в Єгипет на основі регулярного перевезення Москва-Каїр-Москва, але, через дорожнечу квитків, популярністю у росіян такі пакети не користуються. Прямий переліт Москва-Каїр коштує близько $ 600 туди-назад, плюс $ 150 переліт до курорту та інші витрати.

Як варіант, російський турист може сформувати собі тур самостійно, забронювавши перельоти, готель і трансфер на сайтах авіакомпаній і готельних агрегаторів. Ми спробували сформувати кілька таких туристичних «пакетів» з перельотами, і, в цілому, вийшли на вартість близько 90-120 тисяч рублів за 7-10 днів відпочинку в готелі класом 4 * на все включено з перельотом на курорт з Москви через Каїр.

Що ж робити тим, хто скучив за відпочинку на Червоному морі ? Чи не відмовлятися ж від задоволення, тим більше, що знайти гідну альтернативу за прийнятні гроші не так-то просто. Чекати ж невідомо скільки - теж не найприємніший варіант, тим більше, якщо відпочити хочеться прямо зараз. Єгипет традиційно був найбільш популярним масовим напрямком відпочинку в період Нового року, Різдва і новорічних канікул, травневих свят для наших співвітчизників, і заміну йому, як по бюджету, так і за іншими параметрами, знайти зовсім непросто.

Тур до Єгипту з Мінська

Винахідливі росіяни знайшли цю лазівку буквально на другий день після введення заборони. Однією з перших турфірм Білорусі, які організували тури в Єгипет з Мінська для росіян, стала компанія Travelhouse .

Обдзвонивши близько десятка білоруських турфірм, вибір редакції як приклад для статті припав саме на цю компанію. Сервіс «повернуть» віч-на-російському туристу, все засоби дистанційного комунікації як слід налагоджені. Є прямий московський номер, онлайн оплата в російських рублях, передбачена зустріч з табличкою прибувають на поїздах з міст Росії, трансфер в аеропорт до вильоту або в готель для ночівлі, бронювання готелю або недорогих квартир в Мінську для комфортного транзитного проживання.

Співробітники компанії з радістю розповіли про все докладно. Як виявилося, процедура покупки туру з Росії досить проста. Слідуючи покрокової інструкції, ви переконаєтеся, що купити путівку в Єгипет через Білорусію громадянам РФ так само легко, як зробити це в Москві. Сумніваєтеся? прочитайте, докладне інтерв'ю з представником компанії Travelhouse про організацію турів до Єгипту через Мінськ .

Крок 1: вибір путівки

Насамперед, слід вибрати на сайті компанії відповідний готель. З огляду на, що Travelhouse пропонує тури в Єгипет з Білорусії від всіх туроператорів, проблем з вибором не повинно виникнути. Майте на увазі, що можна купити путівки з вильотом з Мінська та інших міст Білорусі, а також з Києва, Вільнюса і Варшави.

Білоруські оператори непогано зорієнтувалися, на сезон 2019 року суттєво розширена польотна програма як в Хургаду, так і в Шарм ель Шейх. Крім того, тепер росіянам можна потрапити до Єгипту також з таких регіональних міст, як Вітебськ, Могильов і Гомель. Але найголовніше, за законами ринку, раз кількість пропозицій збільшилася - ціни помітно знизилися, що, звичайно, громадяни РФ по достоїнству оцінять.

Тури до Єгипту з вильотом з України, Литви і Польщі також користуються попитом. У компанії процедура продажу і організації турів з Києва, Вільнюса і Варшави давно налагоджена - самі білоруси часто користуються «закордонними» пропозиціями через більш вигідної ціни, наявності «горящих» пропозицій і щоденних вильотів.

Крок 2: оформлення договору

Для оформлення договору потрібно буде надіслати електронною поштою скани закордонних паспортів всіх мандрівників. Отримавши і підписавши договір, таким же способом відправляєте його копію назад.

Крок 3: оплата

Оплатити путівку в Єгипет через Мінськ, Вітебськ, Могильов або Гомель росіянам можна двома способами. Перший - безготівкова оплата. Вам буде виставлено рахунок в російських рублях, ви оплачуєте його за допомогою онлайн-банкінгу або в будь-якому відділенні.

Другий спосіб - онлайн-оплата, безпосередньо на сайті компанії. Варто відзначити, що онлайн-оплата також відбувається в російських рублях, таким чином туристи не платять ні комісію банку за переказ, ні крос-валютну конверсію. З банківської карти списується саме та сума, яка вказана в рахунку.

Після отримання грошей туроператором (1-2 доби), вам на електронну пошту вишлють підтвердження. Мінімум за два дні до вильоту ви отримаєте всі необхідні документи: копію договору, електронний квиток, ваучер для заселення в готель, страховий поліс.

Організаційні моменти

Тури до Єгипту з Мінська для росіян, по суті, мають єдиний нюанс, який слід врахувати, - страховка. Можна, звичайно, не особливо заморочуючись, використовувати білоруський страховий поліс, який включений до складу пакетного туру. Однак, з огляду на обставини, розумніше буде купити страховку в російській компанії.

Спеціально для зручності клієнтів, Travelhouse організовує трансфер «залізничний вокзал м Мінськ - Національний аеропорт Мінськ». Дана послуга надається безкоштовно сім'ям і компаніям від 4-х чоловік. Також можна замовити трансфер за розумною ціною, за 20 $ (близько 1200 рублів). Фахівці із задоволенням допоможуть з вибором готелю або недорогої квартири для ночівлі або проживання в Мінську, забронюють за вигідною ціною, як обіцяють - не дорожче «букінг».

Тури до Єгипту через Білорусію: ціна питання

Тури до Єгипту з Мінська і міст Білорусії в 2019 році починаються від $ 357. Часто зустрічаються і зовсім чудові варіанти, майже як в старі добрі часи:

В цілому, ціна на тури в Єгипет з Білорусії для росіян в 2019 році трохи вище старої російської, але так було завжди. Багато білоруси раніше купували путівки з вильотом з Москви. По-перше, так було дешевше, як мінімум, на 100-200 доларів з людини, по-друге, була можливість полетіти в будь-який день.

У Хургаду з Мінська чартери вилітають тепер майже кожен день, в Шарм-ель-Шейх - 4-5 разів на тиждень, з'явилися вильоти з регіональних білоруських міст: Вітебська, Могильова та Гомеля. Проте, рейси на найпопулярніші періоди відпочинку непогано заповнюються. Тому, якщо ви летите в «високий сезон», щоб забронювати путівку за вигіднішою ціною - краще це робити завчасно, як мінімум, за 2-3 тижні до вильоту.

Раніше, коли в Шарм-ель-Шейх було всього кілька рейсів на місяць, а в Хургаду 4-5 в тиждень, місця на найпопулярніші дати доводилося «ловити» 1,5-2 місяці, а ціни шокували в зневіру. Зараз польотна програма серйозно розширена, і ми вже бачимо, що це позитивно позначається на цінах. Іноді у білоруських операторів (як і у російських колег) також починають «горіти» місця, радуючи, а часом і дивуючи цінами розпещених в минулому росіян. Тому, якщо є задумка злітати-розвіятися «по-палаючого» в цьому сезоні - є цілком реальний шанс її здійснити, причому зробити це вигідно.

Як дістатися з Москви до Мінська

Не забуваємо, що до вартості путівки в Єгипет через Білорусію громадянам РФ потрібно додати ще дорогу в столицю країни. З Росії щодня виконується більше 10 авіарейсів. З 2016 року білоруський перевізник відкрив рейси з підмосковного Жуковського до Мінська з квитками за смішними цінами - 63 євро (близько 4000 рублів) в обидві сторони, з урахуванням всіх зборів.

Багато росіян, особливо москвичі, відправляються в Мінськ на особистому авто. Відстань - менше 700 км, відмінна швидкісна автодорога, виїзд по Кутузовському проспекту і Можайському шосе, потрібно зробити всього один поворот до аеропорту, який зручно розташований поруч з московською трасою. На території є як мінімум 2 сучасні парковки, вартість більш ніж прийнятна, наприклад, за 10 діб зберігання авто з вас візьмуть 60 білоруських рублів (близько 1900 російських рублів).

квиток на автобус Москва - Мінськ обійдеться приблизно в 1200 рублів, можна купити квитки і дешевше 1000 рублів. У будь-якому випадку, такий варіант виходить вигідніше, ніж будь-яка з альтернатив, пропонованих росіянам вітчизняними туроператорами.

Путівка в Єгипет через Україну

Скажете, добре вам говорити з Москви, коли Мінськ «за першим поворотом». А що робити іншим, кому добиратися далеко і невигідно? Хоча, мабуть, ви й самі вже здогадалися. Відпочинок в Єгипті через Білорусію наведений лише як приклад. З таким же успіхом, можна летіти, скажімо, через Україну.

Якщо відкинути політичну складову, цікаву лише жменьці маргіналів по обидва боки кордону, цей варіант цілком має право на існування. У зв'язку з відсутністю росіян, єгипетські готелі опустили ціни до мінімуму. Купуючи путівку в Єгипет через українську турфірму, можна відпочити в пристойному готелі по абсолютно смішною ціною, від $ 250-300.

Теоретично, можна купити тур в будь-якому українському турагенції. При підготовці статті було обдзвонити близько десятка фірм, і, як не дивно, жодна з них не відмовилася продати путівку громадянам РФ. Процедура практично нічим не відрізняється від покупки туру через Мінськ.

Найбільш сприятливе враження справила компанія Misto.Travel . Мабуть, це єдина турфірма України, повністю працює в онлайн-режимі. Тур можна оплатити прямо на сайті, не вдаючись до сумнівних операцій на кшталт перерахування грошей на картку співробітнику фірми і тп.

З додаткових витрат - дорога до Києва, Харкова, Одеси чи будь-який інший місто, з якого вам зручніше вилітати. На відміну від авіаперельотів, поїзди і автобуси ходять справно, росіян через кордон пропускають без будь-яких проблем. Автобус Москва - Київ обійдеться від 1000 рублів.

Як ви зрозуміли, головне - принцип, як потрапити до Єгипту через інші країни, інше - справа техніки. Ви можете здійснити цей план з будь-якої сусідньої держави. І поки інші гарячково шукають альтернативу, ви зможете насолоджуватися повноцінним відпочинком.

Навіть якщо до найближчої межі іншої країни вам сильно далеко - це ще не привід засмучуватися. Існує ще один спосіб потрапити до берегів Червоного моря.

В Єгипет самостійно

На перший погляд, цей спосіб може здатися дещо складним, однак, якщо розібратися, то це не набагато важче, ніж купити путівку. Ви ж все одно шукаєте найвигідніші ціни, гарячі пропозиції, читаєте відгуки про готелі, правда? Тут практично те ж саме. А винагородою «за труди» буде відпочинок в Єгипті і незабутнє відчуття самостійного подорожі, на заздрість всім «пікетники» (любителям пакетних турів). Всього 5 простих кроків - і ви біля теплого моря.

Крок 1: Купуємо авіаквитки за допомогою метапоісковіка Aviasales.ru . Особливу увагу слід звернути на рейси авіакомпанії Turkish Airlines. Саме у неї часто можна знайти найдешевші квитки. В основному, вони летять з пересадкою в Стамбулі, не потрібно цього лякатися. Навпаки, багато хто з тих, хто вже літав до Єгипту самостійно за таким маршрутом, рекомендують підбирати рейси з максимальним запасом часу на пересадку. Так у вас буде кілька годин, щоб помилуватися чудовим турецьким містом. Нижченаведена форма допоможе знайти оптимальний квиток.

Вам слід лише вписати місто вильоту і потрібні дати. Якщо числа не критичні, найдешевші квитки в Єгипет можна знайти за допомогою календаря низьких цін . Клікнувши на потрібному вам місяці, ви зможете побачити, на які з днів є недорогі авіаквитки.

Крок 2: Вибираємо готель за відгуками на Tripadvisor , Який порівнює ціни у всіх великих системах бронювання і видає найвигідніший варіант.

Крок 3: Купуємо страховку. Простіше і дешевше за все це можна зробити за допомогою онлайн-сервісу Cherehapa.ru

Крок 4: Плануємо трансфер. Можна, звичайно, по прильоту самостійно взяти таксі з аеропорту в готель. Але, після 10-годинного перельоту з пересадкою навряд чи у вас буде достатньо сил торгуватися з єгипетськими таксистами. Тому, краще скористатися спеціальним сервісом трансферів KiwiTaxi . Вас зустрінуть з табличкою в аеропорту і привезуть до порогу готелю за фіксованою ціною.

Крок 5: Збираємо валізи і вирушаємо на відпочинок до моря.

Що ж щодо наших улюблених і доступних чартерів в аеропорти Хургади і Шарм-ель-Шейха?
Сумніваєтеся?
А що робити іншим, кому добиратися далеко і невигідно?
Ви ж все одно шукаєте найвигідніші ціни, гарячі пропозиції, читаєте відгуки про готелі, правда?

Новости