Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ісландія: Льодовикова Лагуна Jökulsárlón

  1. Льодовикова Лагуна Jökulsárlón
  2. Чорний пляж Diamond Beach

У цьому пості ми розповімо про Ісландію, яка виправдовує свою назву - сьогодні ніяких зелених полів і водоспадів! Нас чекає Ледниковая лагуна Йокулсарлон, в якій безтурботно курсують крижані айсберги - воістину величне видовище, яке не залишить байдужими нікого.

Льодовикова Лагуна Jökulsárlón

Льодовикова Лагуна Йокульсарлон (Jokulsarlon Glacier Lagoon) знаходиться на південно-сході Ісландії, між національним парком Скафтафетль і містечком Гепн, знаменитим своїми лобстерами. У льодовиковий лагуну краще їхати на заході. Парковка якраз розташована на східній частині лагуни, так що ви зможете помилуватися крижаним шоу в м'яких променях ісландського заходу. Не забудьте, що в Ісландії бувають полярні дні і ночі, і години заходу постійно змінюються 🙂

Рухаючись по окружній дорозі №1 на схід, відразу за мостом з'їжджає до парковці. Кажуть, вдень у лагуні Jokulsarlon є життя: наприклад, кафе і інші радощі для голодного туриста). Однак в травні сонце сідає досить пізно, тому на заході нічого не працювало.

Питання, яке цікавить багатьох - як з'явилася Ледниковая лагуна? Відповісти на нього легко, якщо подивитися на лагуну зверху:

Відповісти на нього легко, якщо подивитися на лагуну зверху:

льодовик Ватнайекюдль тане і відступає вниз, до берега, утворивши низовина, яка згодом стала льодовиковим озером. Тут від нього відколюються брили льоду, які рухаються по лагуні до невеликого протоці, через який вони можуть вийти в море. Перед вузьким протокою ці айсберги скупчуються, і ми маємо можливість бачити те, що сьогодні називають лагуною Йокульсарлон.

Перед вузьким протокою ці айсберги скупчуються, і ми маємо можливість бачити те, що сьогодні називають лагуною Йокульсарлон

Ось так це виглядає вживу:

Ось так це виглядає вживу:

Дуже красиве видовище! Цим льодів вже багато сотень і тисяч років, адже зовсім недавно вони були частиною стародавнього льодовика. А зараз вони з тихим тріском розколюються у вас на очах і занурюються у воду ...

Зверніть увагу, що частина айсбергів чорна. Це не бруд, а наслідки виверження вулкана Ейяфьядлайекюдль, що покрив сажею поверхню льодовиків на багато кілометрів навколо.

Вікіпедія каже, що все це справа прийнято називати «примарною процесією світяться айсбергів по Йокульсарлону» 🙂

Вікіпедія каже, що все це справа прийнято називати «примарною процесією світяться айсбергів по Йокульсарлону» 🙂

Незважаючи на те, що Ледниковая лагуна в Ісландії - справжнє царство льоду, вона наповнена життям. Над айсбергами кружляють птахи, а в воді можна побачити смішних тюленів, спритно снують серед величезних крижин.
На фотографії внизу якраз відображена зграйка тюленів:

На фотографії внизу якраз відображена зграйка тюленів:

Якщо вам пощастить і туристів в льодовиковий лагуні не буде, ви зможете почути голоси айсбергів - тихе поскрипування, а часом і гучний тріск, коли частини крижин падають в крижану воду лагуни Jokulsarlon.

На задньому плані видно мову льодовика Ватнайекюдль, постійний постачальник крижин в лагуну.

Льодовик продовжує танути, а Крижана лагуна Йокульсарлон - збільшуватися в розмірах. Зараз її глибина становить близько 200 метрів. Це друге за глибиною озеро в Ісландії.
Адже ми бачимо тільки верхівки айсбергів. Уявляєте, як глибоко ці крижані брили йдуть під воду?

Уявляєте, як глибоко ці крижані брили йдуть під воду

Льодовикова Лагуна залишила найяскравіші враження від поїздки в Ісландію . Зовсім неймовірна і романтичне видовище. Ми вже бачили весільну фотозйомку на чорному пляжі Вик . Так ось, на мою думку, лагуна набагато більше підходить для таких романтичних пригод!
Майте на увазі 😉

Майте на увазі 😉

Дуже красиве і вражаюче місце!
Не дивно, що в лагуні Йокульсарлон неодноразово знімали фільми і рекламні ролики: «Помри, але не зараз», «Бетмен: Початок» і інші.

Чорний пляж Diamond Beach

Відвідування Льодовиковий лагуни в Ісландії буде неповним без алмазного пляжу Diamond Beach. Звичайно, ніяких алмазів тут немає, а пляж так поетично називають через численні крижинок, розкиданих тут і там по чорному оксамиті вулканічного піску.

Пройти від лагуни до пляжу Diamond Beach можна пішки - просто йдете повз міст в сторону узбережжя приблизно кілометр. Можна проїхати і на машині, залишивши її на маленькій парковці біля чорного пляжу.

На Алмазному пляжі нам пощастило опинитися єдиними гостями. Ми були зовсім одні! На Алмазному пляжі нам пощастило опинитися єдиними гостями

«Алмази» на пляжі Diamond Beach в Ісландії:

«Алмази» на пляжі Diamond Beach в Ісландії:

Лід на Алмазному пляжі і правда дуже гарний, кристально чистий. Можна залипнути надовго, розглядаючи химерні льдишкі.

Можна залипнути надовго, розглядаючи химерні льдишкі

У цей день ми були просто переповнені враженнями! За один лише день ми подивилися неймовірне за своєю красою Південне узбережжя Ісландії - казкові водоспади Сельяландсфосс і Скогафосс , чорний пляж Вік і останки літака Solheimasandur Plane Wreck , Химерні лавові поля кольору залёного чаю ...

Гестхаус на цю ніч недалеко від Хёбна. Фотографія була зроблена вже вночі, так що можна оцінити, наскільки світло в Ісландії вночі в травні.

До слова, готелі близько Льодовиковий лагуни виявилися найдорожчими в Ісландії! Середній цінник в цьому регіоні - 200 євро за ніч. Тому, якщо хочете заощадити, вибирайте і бронюйте готелі біля Льодовиковий Лагуни заздалегідь.

На наступний ранок - ранній підйом і дорога в національний парк Скафтафетль, гуляти по льодовику !

Уявляєте, як глибоко ці крижані брили йдуть під воду?

Новости