Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Водонепроникність годин, таблиця

  1. Годинники, що не забезпечують водонепроникність
  2. Звичайна водонепроникність - до 30 м
  3. Звичайна водонепроникність - до 50 м
  4. Водонепроникність до 100 м
  5. Водонепроникність до 200 м
  6. Детальніше про водонепроникності годин, різних стандартах водонепроникності, маркування на годиннику...

Багато сучасні годинник, що володіють захистом від вологи, мають маркування, яке вказує на ступінь цієї захищеності. І при виборі водонепроникної моделі, варто знати про значення позначок. Це забезпечить вам практичну і розумну покупку.

Зверніть увагу на значок водонепроникності на циферблаті або на задній кришці годинника. При використанні такого годинника необхідно дотримуватися таких правил.

Годинники, що не забезпечують водонепроникність

Це годинник, які не призначені для використання в воді. Постарайтеся не тримати їх у вологих місцях і берегти від випадкового попадання води або бризок, дії пара і т.п.

Зверніть увагу, що годинник, що не забезпечують водонепроникність, зазвичай не мають жодних спеціальних позначень на циферблаті або задній кришці.

Звичайна водонепроникність - до 30 м

На такому годиннику є напис "WATER RESISTANT" ( "водонепроникні"). Це означає, що годинник здатні витримати статичний тиск 30-метрового водяного стовпа (3 атмосфери), але не означає, що в них можна пірнати на глибину 30 м. Сенс цього напису в тому, що годинник не зіпсуються від попадання крапель при умовно, у час дощу і т.п. Конструкція цього годинника дозволяє використовувати їх в повсякденному житті - наприклад, при умовно або під дощем, проте в такому годиннику не варто купатися, приймати ванну або мити машину.

Звичайна водонепроникність - до 50 м

На такому годиннику є напис "WATER RESISTANT 50M" або "50M" (або "5 bar"). Це означає, що годинник здатні витримати статичний тиск 50-метрового водяного стовпа (5 атмосфер), але не означає, що в них можна пірнати на глибину 50 м. Така водонепроникність дозволяє працювати з водою в годиннику. Цей годинник не можна використовувати для пірнання, стрибків у воду, віндсерфінгу і т.п.

Водонепроникність до 100 м

Годинник має напис "WATER RESISTANT 100M" або "100M" (або 10 bar). Це також означає, що годинник витримують статичний тиск 100-метрового водяного стовпа, але зверніть увагу, що пірнати на глибину 100 м в них не можна. На практиці ця водонепроникність допускає потрапляння води на годинник або навіть занурення годин в воду, але не дозволяє щогодини витримувати тиск води при купанні в басейні або в морі, де на годинник може потрапити хвилі.

Водонепроникність до 200 м

Годинники з такою водонепроникністю називаються "дайверскими" ( "годинами для нирців"). У цьому годиннику можна безбоязно купатися в морі або в басейні, однак необхідно з обережністю приймати душ під тиском або займатися стрибками у воду. Крім того, краще уникати купання в гарячій воді, тому що під її дією може зіпсуватися мастило усередині годинника.

Водонепроникність годин (Water Resistant) Призначення Обмеження Water Resistant 3ATM або 30m для повсякденного використання. Чи витримають невеликий дощ і потрапляння бризок не підходять для прийняття душу, купання, пірнання. Water Resistant 5ATM або 50m Чи витримають короткочасне занурення в воду. плавати не рекомендується. Water Resistant 10ATM або 100m Водні види спорту не використовувати для дайвінгу та підводного плавання Water Resistant 20ATM або 200m Професійне заняття водним спортом. Пірнання з аквалангом. тривалість перебування під водою не більше 2 годин Diver's 100m Мінімальна вимога ISO 6425 для пірнання з аквалангом Таку маркування носять застарілі годинник. Чи не підходять для тривалого пірнання. Diver's 200m або 300m Підходять для пірнання з аквалангом Типова маркування для сучасних годин для пірнання. Diver's 300 + m для пірнання з газовою сумішшю в аквалангу. Підходять для тривалого пірнання з аквалангом з газовою сумішшю в аквалангу. Мають додаткове маркування DIVER'S WATCH LM або DIVER'S LM

Детальніше про водонепроникності годин, різних стандартах водонепроникності, маркування на годиннику можна прочитати в новій статті про водонепроникності.

Огляд виробників які роблять водонепроникні годинники для екстремалів можна почитати тут.

Ось таблиця водонепроникності годин від Casio яка ілюструє ступеня водозащити:

Ось таблиця водонепроникності годин від Casio яка ілюструє ступеня водозащити:

У деяких вартових майстерень, можна виконати спеціальний тест на водонепроникність годин, знайти місце протікання води всередину годин і усунути причину.

Я, до речі, вже втопив одні водонепроникний годинник, які за описом повинні були пережити навіть кінець світу, з цієї історій можна ознайомитись тут .

На тему вибору годин для активного відпочинку, походів і іншого альпінізму є ціла стаття, так що, якщо вам цікава дана тема, можете почитати - Як вибрати наручний годинник для туризму та альпінізму

А якщо ви вже придбали стійкі до вологи годинник, варто взяти на замітку деякі рекомендації, пов'язані з їх експлуатацією:
1. Водозахисні прокладки, які забезпечують герметичність корпусу, страждають від впливу поту, прямих сонячних променів і косметики.
2. Як і будь-яка інша річ, водозахисні прокладки зношуються. Тому рекомендують міняти їх кожні 3 роки.
3. Під час перебування таких годин під водою, не варто проводити будь-які маніпуляції, а саме - натискати кнопки або крутити заводну головку.

Новости