Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Cartier - годинник з історією

Cartier - годинник з історією   Маленька ювелірна майстерня Cartier відкрилася у Франції в 1847 році Cartier - годинник з історією

Маленька ювелірна майстерня Cartier відкрилася у Франції в 1847 році. Вироби, виготовлені її майстрами, мали великий успіх в Парижі, на Всесвітній виставки 1867 року. З тих пір популярність Cartier стала зростати. У 1904 році з'явилася легендарна модель годинника, яка до сих пір перебувати в центрі уваги шанувальників годинникового мистецтва.

колекція Santos

Луї Картьє розробив спортивні годинник для свого друга - льотчика Альбера Сантос-Дюмона. Модель була названо в честь натхненника - Santos. Квадратні годинник зі сталі з ободом, прикрученим до корпусу гвинтами, відкрили еру техногенних швейцарських годинників .

серія годин Santos 100 була випущена через 100 років після виходу її предка. Моделі Santos стали не тільки спортивними, а й складними. Santos 100 Skeleton - прозорі годинник, видимі механізми яких складалися в римські цифри, вказуючи час. Жіночі Santos сяяли діамантами або прикрашалися пливуть рибками і квітами.

Сьогодні колекція Santos 100 також актуальна. У неї входять моделі з корпусом із сталі або з золота і з сапфіровим склом. На задній кришці гравірування - «Santos 100 1901-2004», а заводну головку вінчає кварцовий кабошон.

Годинники Tank і Pasha Годинники Tank і Pasha

Ще одна велика модель в стилі техніцизму досі є в продажу в своєму первозданному вигляді. Натхненником до створення колекції став справжній танк французької фірми Renault, який брав участь в I світовій війні. Сучасні моделі Tank Francaise, Tank Louis Cartier, Mini Tank Divan, Tank Solo - це кварцові чоловічі та жіночі годинники прямокутної форми з запальною голівкою незвичайної форми.

Свою історію має і колекція Pasha . Водонепроникні круглий годинник були розроблені в 1933 році спеціально для паші Марракеша, щоб він міг, не знімаючи їх, плавати в басейні. Перші години були з золота, тепер ці круглі автоматичні годинник поміщають і в сталеві корпусу. Заводна головка закривається спеціальною кришкою з різьбленням.

Примітною рисою годин Cartier є те, що практично кожна модель випускається, як в корпусі зі сталі, так і з золота різних відтінків. Заводні головки прикрашені кабошоном з кварцу або сапфіру. У циферблати деяких вбудована велика дата.

Новости