Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Безкоштовні дзвінки в WhatsApp

Артем Лутфуллін

Сталося важливе - оновився суперпопулярний у всьому світі сервіс для обміну короткими повідомленнями на всіх пристроях, крім сковорідок і чайників - WhatsApp. Якщо бути точним - за останні три місяці сервіс спіткало одразу кілька важливих оновлень, але про деякі з них ми вже розповіли, так що я зупинюся на самому останньому і лише побіжно зачеплю попередні.

Дуже багато користувачів дали веб-версії WhatsApp і вона нарешті була представлена ​​в січні. Ми розповідали про неї тут .

Веб-версія такого сервісу як WhatsApp - це дуже добре. Наприклад, у мене є кілька чатів, в які я пишу щодня і багато: робочий чат, чат з друзями і взагалі. Так ось, друкувати щось довге і осмислене на смартфоні в ці чати - жах як незручно. І часто саме факт того, що потрібно сидіти і набирати текст на смартфоні, зупиняв мене від передачі співрозмовникам якихось важливих думок через WhatsApp. Простіше було передати їх по електронній пошті або зателефонувати, на худий кінець, тільки б не друкувати на смартфоні. Не можу сказати, що розробники сервісу в підсумку запропонували витончене рішення, але краще щось, ніж нічого. Існуюча версія веб-сервісу працює через QR-код в хитрою зв'язці з конкретним смартфоном, на якому обов'язково мають бути включені (!) Інтернет, а сам апарат повинен бути прив'язаний «ку ер» кодом до веб-сервісу. Пропав інтернет на смартфоні - веб-сервіс виявиться недоступним. Рішення дуже дивне і, хочеться вірити, що такими темпами хоча б через пару років в компанії його переосмислять, запропонувавши нормальний окремий клієнт для Windows або хоча б просто окремий веб-сайт без необхідності виконувати шаманські танці з прив'язкою пристрою і вимогою його присутності в інтернеті для користування сервісом. Але, здається я відволікся.

Але, здається я відволікся

Буквально недавно WhatsApp отримав ще одне оновлення і нову можливість - здійснювати безкоштовні дзвінки всім контактам, у кого встановлена ​​в смартфоні програма. Поки найсвіжіша версія WhatsApp з дзвінками доступна тільки для користувачів Android, але розробники обіцяють додати функцію і в версію програми для iOS протягом найближчих тижнів. Додадуть чи ні - не важливо, головне, що у нас, власників Android, вона вже є. І не важливо, що голосові виклики WhatsApp додали останніми з розробників популярних клієнтів обміну повідомленнями (не рахуючи Telegram). Суть в тому, що саме WhatsApp є найбільш популярним в цьому букеті програм і, хто знає, наскільки серйозно додавання голосових викликів в цей сервіс вплине на операторів стільникового зв'язку, особливо, на їх доходи від користувачів в роумінгу. Я хочу сказати, що як мені здається, мало хто з власників смартфонів користувався голосовими дзвінками в програмах типу Hangouts або Facebook Messenger, проте з додаванням цієї можливості в WhatsApp все може змінитися.

Я хочу сказати, що як мені здається, мало хто з власників смартфонів користувався голосовими дзвінками в програмах типу Hangouts або Facebook Messenger, проте з додаванням цієї можливості в WhatsApp все може змінитися

Реалізована функція дзвінків просто - в програмі з'явилася нова вкладки «виклики», де зібрані всі контакти, якими ви здійснювали дзвінки, а при виборі профілю будь-якого контакту з адресної книги в WhatsApp ви тепер бачите не тільки іконку чату, а й іконку голосового виклику.

Реалізована функція дзвінків просто - в програмі з'явилася нова вкладки «виклики», де зібрані всі контакти, якими ви здійснювали дзвінки, а при виборі профілю будь-якого контакту з адресної книги в WhatsApp ви тепер бачите не тільки іконку чату, а й іконку голосового виклику

Під час розмови через WhatsApp ви бачите фотографію контакту і час, що минув з початку дзвінка, можна включити гучний зв'язок або відключити мікрофон, а також швидко перейти в вікно чату з співрозмовником, інших опцій немає. Тобто все зроблено дуже просто, буквально на базовому рівні. Якість передачі мови, проте, хороше, за моїми відчуттями. Причому, не тільки якщо ви говорите, використовуючи підключений до Wi-Fi мережі смартфон, але і якщо апарат працює в режимі 3G-підключення, головне, стабільне.

Причому, не тільки якщо ви говорите, використовуючи підключений до Wi-Fi мережі смартфон, але і якщо апарат працює в режимі 3G-підключення, головне, стабільне

Разом - хороша можливість в дуже популярному у всьому світі сервісі для обміну текстовими повідомленнями може зробити його також дуже популярним сервісом для дзвінків. Мені здається операторам стільникового зв'язку, які колись давно втратили виручку з SMS, саме час почати турбуватися знову. А ви як думаєте, «злетить або НЕ злетить»?

А ви як думаєте, «злетить або НЕ злетить»?

Новости