Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

фазан | Український Сервер Мисливця

азан - птах загону курячих азан - птах загону курячих. Постійно він проживає в лісах біля річок, де велика кількість вологи. Підходять йому і умови низинних і горбистих областей. Фазан потребує інтенсивної підгодівлі, інакше стає бродячим і залишає мисливські райони. Він частіше пересувається пішки, уникає зайвий раз піднятися в повітря. Харчується швидше в полях, ніж в лісах. Ночує на деревах, а петом - і в пшеніце.Его вирощують в областях, розташованих на висоті 400, 500, максимально 600 вітрів над рівнем моря. Його поголів'ю кілька зашкодило усунення межей (черезсмужжя) на полях, проте він швидко звик до нових умов. А в районах, де поряд з полями зустрічаються ліси і гаї, в останні роки його стало помітно більше. Фазани з'явилися в Україні ще в середні століття. Відбуваються з Азіі.Фазана відрізняє ненажерливість, він невтомний збирач комах, особливо шкідливих, не гребує лісовими та польовими мишами, равликами, харчується дичками, пшеницею і насінням культурних і диких рослин, іноді заглядає і на виноградники.

Фазан, фазанка і фазанята - так підрозділяються ці птахи. Довжина фазана 80-90 см, хвіст до 40 см, з 18 керманичами пір'ям. Розмах крил 75-80 см. Самець чорно-коричневого забарвлення з золотистими плямами. Пір'я блискучі, з чорною облямівкою, а на голові і шиї зелені з сталевим відливом. Крила рудо-жовті, клиноподібний хвіст сіро-бурий з чорними поперечними смугами.

Самка завдовжки близько 65 см, хвіст 30 см. Розмах крил досягає 60-65 см. Забарвлення сіро-коричневий, з темними плямами і смугами. Ноги у фазанів безпері, лускаті, у молодих жовто-коричневі, пізніше - темні. На задній частині ноги у самця шпора, з роками що стає все більш міцною. У самки шпора відсутня. У самця близько очей гола червона бородавчаста еалисінка. На потилиці, особливо в роздратованому стані, видно ріжки з пір'я. Деякі види, в тому числі помісі, відрізняються білим нашийником, вираженим повністю або з розривом ззаду.

Самці влітку живуть Одинцов. У кожного своя територія, яку він ревниво охороняє Самці влітку живуть Одинцов від інших фазанів. Самки тримаються групами. Фазани живуть в полігамії. Взимку збираються разом. Навесні, коли починають токувати, видають гортанний голос як-Крк-як і махають крилами. На цей заклик збираються самки. Фазани доглядають за ними, опускають крила, втягують лею, на голові пір'я дибки, забавно танцюють. Незабаром після запліднення півні перестають піклуватися про самиць і потомство.

Фазанка відкладає яйця в ямку на узліссі, при дорозі і на інших сонячних місцях. Гніздо вистилає травою, сухим листям або перьямі.Кладка складається з 8-18 яєць оливково-бурого кольору з різними відтінками. Іноді можна виявити і 25-30 яєць в одному гнізді від різних самок. Якщо кладка гине, через три тижні самка зносить ще 6-8 яєць. Інкубаційний період в квітні-травні триває 26 днів. Фазанята народжуються рудого кольору з темними смужками, рухливі і самостійні, але перші два тижні дуже сприйнятливі до заболеваніям.Наілучшее співвідношення статей в Фазанарій 1: 5-7, т. Е. 5-7 самок на одного півня. Поза мисливських районів допускається співвідношення 1: 3, у менших Фазанарій 1: 3-5.Врагамі фазанів, крім бродячих собак я кішок, є хижі звірі й птахи, з хвороб - особливо холера, куряча чума, сінгамоз і т. Д.Фазан важить від 1,2 до 1,8 кг, самка близько 1 кг. Фазанята досягають розмірів дорослих птахів в жовтні-листопаді в рік народження. До цього часу всі фазани стають вельми вгодованими і м'ясо їх набуває відмінний вкус.Вопросамі корисності і шкідливості фазана не раз займалися вчені. Всі прийшли до висновку, що шкода, що наноситься їм поїданням пшениці, набагато менше користі, принесеної цієї птіцей.Унічтоженіем шкідників, наприклад довгоносиків і колорадських жуків (як личинок, так і дорослих комах), він відчутно допомагає сільському господарству. Тому працівники сільського господарства самі докладають зусиль для розведення фазанов.Как мисливська птах, фазан підрозділяється на наступні види, підвиди і варіанти: колхидський звичайний фазан, без ошийника (Phasianus colchicus L.); Китайський звичайний кільчастий фазан (Phasianus colchicus torqatus Gm.), у якого добре помітний білий нашийник, часто переривчастий в одному або декількох місцях; монгольський звичайний фазан (Phasianus colchicus mongolicus Brandt), нашийник якого часто переривається або взагалі позначається декількома пір'ям, головка темно-зеленого кольору, без р ожек, хвіст і надхвостние пір'я темно-каштанове, з зеленою облямівкою; строкатий фазан (Phasianus colchicus versicolor Gray)); темний фазан (Phasianus colchicus colchicus var. tenebrasus); зустрічається ікоролевскій фазан (Syrneticus reevisii Gray) .Найбільш відомі види: золотий фазан, срібний фазан, алмазний фазан і т. Д.В даний час в мисливських районах республіки практично немає жодного фазана чистої породи, всі пройшли через схрещування. У практиці важко встановити, які знаки від якої породи він успадкував. Тому прийнятий єдиний термін - мисливський фазан.

Новости