Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Весілля по-італійськи

  1. Традиції
  2. церемонія
  3. Весільний день
  4. Весільні прикмети
  5. Схожі статті:

Танці до ранку, вино рікою, нескінченна веселість - це типова італійська весілля. На святі у італійців чудесним чином уживаються і стародавні традиції, і релігійні обряди, і сучасні тенденції.

Про всі національні особливості італійського весілля в ексклюзивному інтерв'ю розповіла Юлія Прокоф'єва, генеральний директор компанії Italy Lux Group.

JuliaProkofyeva

Italy Lux Group
italyluxwedding.com
Стаж роботи: 20 років в туризмі,
10 років в організації ексклюзивних весіль і подій в Італії.

- Юлія, розкажіть про головні весільні традиції Італії ...

- Італійська весілля славиться своїми веселощами, танцями, численними розвагами, смачною їжею, відмінним вином і безліччю традицій. Традиції та звичаї кожного регіону країни - це справжнє багатство, і кожен італієць намагається дотримуватися їх, щоб зберегти зв'язок з рідною землею. Більшість традицій поширені не тільки в Італії, але і в Європі, і навіть в Росії.

Традиції

- Весільна сукня нареченої має залишатися абсолютно секретним до дня весілля.

Весільна фата ще з часів Стародавнього Риму фата була традиційним елементом вбрання нареченої. У минулому фата призначалася для захисту нареченої від злих духів, і тільки в кінці церемонії наречений міг підняти фату нареченої.

Поширена традиція, коли нареченій потрібно надіти щось старе - це символізує минуле і зв'язок з її сім'єю, щось нове - що являє майбутнє подружжя, щось синього кольору - символ любові і вірності, і запозичене, бажано у щасливої ​​нареченої !

Істинно італійська традиція - наречена дарує гілочку оливкового дерева свекрухи в знак єдності і миру.

Поширена з XIV століття традиція - кидання підв'язки нареченої. І якщо раніше наречений розв'язував підв'язку, то сьогодні він повинен стягнути їх і кинути неодруженим друзям. Той, хто зловить підв'язку, скоро одружується, і його чекає танець з дівчиною, зловити весільний букет.

Широко поширений звичай в Сицилії: підготовка ложа подружжя довіряється лише молодим незаміжнім і цнотливим дівчатам, які символізують чистоту.

церемонія

- Читала, що найбільш щасливий день для весілля в Італії - неділя. З чим це пов'язано?

У італійців є ціла наука про щасливих і нещасливих днях тижня для весілля. Наприклад, не радять одружитися у вівторок і в п'ятницю. Неділя - це день Господній, а значить, ідеально підходить для вступу в шлюб.

Неділя - це день Господній, а значить, ідеально підходить для вступу в шлюб

- Чи правда, що крім танцю нареченого і нареченої в Італії нареченої обов'язково виконує окремий танець?

- Зараз ця традиція більше збереглася на півдні Італії, де нареченій пропонується виконати спекотний і швидкий танець «тарантела». Майстерно виконати «тарантелу» - мистецтво. На півночі і в центрі Італії є традиція танцю нареченої зі своїм батьком.

- Розкажіть про вимоги італійських наречених: що для них є найбільш важливим при організації весілля?

- Як і в усьому світі, на першому місці для італійських наречених виявляються місце проведення церемонії і весільну сукню. В Італії дуже багато красивих і романтичних місць на будь-який бюджет: старовинні вілли і середньовічні замки, королівські палаци і традиційні агротуризму. Також і з вибором сукні. Асортимент вишуканих моделей весільних суконь від відомих кутюр'є величезний, і може задовольнити будь-який смак. Є спеціальний тур до Італії, під час якого молоді їдуть в Італію до італійському дизайнерові для замовлення весільного плаття і костюма.

Весільний день

- Розкажіть про розпорядок весільного дня в Італії?

- Ранок нареченої, як правило, починається о 10:00. На підготовку треба досить багато часу, тому наречений відправляється до церкви або в мерію (в залежності від обраного типу церемонії) близько 15:00 і чекає там наречену з усіма запрошеними на весілля. Наречена прибуває під руку зі своїм батьком і направляється до нареченого, після чого батько проводжає наречену до нареченого і починається церемонія укладення шлюбу.

Наречена прибуває під руку зі своїм батьком і направляється до нареченого, після чого батько проводжає наречену до нареченого і починається церемонія укладення шлюбу

Після церемонії реєстрації молодят чекає дощ з рису, як побажання удачі і майбутнього повного щастя і благополуччя. У деяких регіонах Італії до дощу з рису додають монети, пелюстки троянд і конфетті. Широко поширена традиція розбивання тарілки при виході подружньої пари в знак процвітання і щастя. Зазвичай її наповнюють рисом, сіллю і зерном. Потім всі вирушають на місце святкування весілля. Тут гостей чекає багатий апаратів зі всілякими закусками, музикою, розвагами. Поки гості насолоджуються аперитивом, молодята фотографуються. Потім гості вітають молодих і свято починається. Як правило, на весілля запрошуються артисти, фокусники, музиканти, співаки: нудьгувати не доводиться! Свято завершується танцями, піснями, розрізанням весільного торта і барвистим феєрверком. На прощання гості отримують витончені бонбоньєрки з ароматним мигдалем в глазурі.

У 1700 році бонбоньєрки стала частиною італійської традиції: на весіллі принца Неаполя Вітторіо Емануеле і Олени Монтенегро гості отримали в подарунок коробочки з солодощами. В наші дні виготовлення бонбоньєрок в Італії вважається справжнім мистецтвом: коробочки можуть бути самих незвичайних форм і прикрашатися елементами зі срібла і золота, стаючи дуже цінним подарунком.

Весільні прикмети

- Є у женихів і наречених Італії особливі весільні прикмети?

Весільні прикмети - це ще одна цікава сторона укладення шлюбу. Їх існує безліч:

  • В день весілля до церемонії наречена не повинна виглядати в дзеркало у весільній сукні. Якщо вже дуже хочеться, то треба зняти одну туфлю, сережку або рукавичку.
  • Купівля в один і той же час кільця заручин і обручок приносить нещастя.
  • Чи не віщує нічого доброго одягання обручки на палець до укладення шлюбу.
  • Фата нареченої приносить удачу, коли вона подарована щасливою в шлюбі нареченою.
  • Наречений може подарувати нареченій в кінці обряду колос, як символ землі і родючості.
  • Наречений, вийшовши з дому, і прямуючи до церкви не повинен повертатися назад. Для цього краще мати поруч друга або свідка для допомоги в надзвичайних ситуаціях.
  • Не впускайте обручки на церемонії. Але якщо це сталося, їх повинен підняти людина, що здійснює обряд.
  • Sposa bagnata, sposa fortunata - ця приказка перекладається як «Промокла наречена, щаслива наречена» - дощ є символом багатства і родючості, яке «падає» на молодих з неба.

Росіяни в Італії

- Якщо пара з Росії захоче організувати весілля в Італії, за скільки часу їм треба почати підготовку? Чи є якісь складнощі при оформленні документів про шлюб?

- Підготовку до весілля в Італії бажано починати за рік. Особливо популярні місця проведення весіль і подій в Італії іноді бронюються і раніше.

Шлюб, укладений в Італії, вважається дійсним на території Росії. Документи треба підготувати заздалегідь і отримати в італійському генеральному консульстві дозвіл на укладення шлюбу. Крім того, для офіційної церемонії вибір місць проведення обмежений. Багато пар вважають за краще розписатися на батьківщині, а в Італії влаштувати красиву символічну весільну церемонію і торжество.

- Що ви порадите женихам і нареченим, які місця вибрати для весілля в Італії, що відвідати, що спробувати ...?

- Краса і різноманітність пейзажів, багату культурну спадщину, стародавні храми і середньовічні замки, смачна кухня, прославлені на весь світ вина - найкращі умови для ідеального весілля. Дуже популярні озера Північної Італії: Гарда, Комо і Маджоре. У період цвітіння вони перетворюються в райський куточок. Величезним попитом користуються старовинні замки і вілли на мальовничих пагорбах Ломбардії, Тоскани і Умбрії. Взимку це можуть бути Альпи, а для любителів морського відпочинку - величезний вибір майданчиків на узбережжях Італії або сонячної Сицилії.

Весілля в Італії - це не тільки казкова церемонія, це ще й захоплюючі поїздки по старовинним містечкам, екскурсії, дегустації смачних продуктів, які виробляються в агрогосподарствах, і благородного італійського вина. У кожного регіону Італії свої краси, своя кухня, свої м'ясні делікатеси, свій сир і своє вино. Італійці дуже пишаються і цінують це, передаючи своє багатство і майстерність із покоління в покоління.

Схожі статті:

Головне: залишатися друзями!
Юрій Антізерскій: «При виборі декоратора головне - не кидатися»
«Весільний вальс» стане ближче до надприродного!
Бренд DOMO ADAMI весільний символ Італії і всього світу
Ілля Глинников - ХОЛОСТЯК. інтерв'ю

З чим це пов'язано?
Чи правда, що крім танцю нареченого і нареченої в Італії нареченої обов'язково виконує окремий танець?
Розкажіть про вимоги італійських наречених: що для них є найбільш важливим при організації весілля?
Чи є якісь складнощі при оформленні документів про шлюб?

Новости