Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Великий переполох в Штирії». Приїзд Путіна в Австрію на весілля глави МЗС розбурхав європейську пресу

Подарунком Карін Кнайсль і її обранцеві стане виступ козачого хору. Цим також незадоволені ЗМІ, як і безпрецедентними для цього регіону заходами безпеки. Міністра вже закликали подати у відставку за запрошення президента Росії Подарунком Карін Кнайсль і її обранцеві стане виступ козачого хору

Володимир Путін і Карін Кнайсль. Фото: Heinz-Peter Bader / Reuters

Володимир Путін піднесе в якості подарунка на весілля глави МЗС Австрії Карін Кнайсль пісні у виконанні козачого хору. Десять чоловік з ансамблю донських козаків виконуватимуть для молодят народні пісні. Про що ще пише австрійська і німецька преса?

Приїзд Путіна в якості гостя на весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль наробив дуже багато шуму. «Великий переполох в Штирії» - так назвало цей приїзд видання Der Spiegel, саме в цьому регіоні відбудеться весілля Кнайсль і бізнесмена Вольфганга Майлінгера. І в невеликому готелі серед зимових терас і всього ста гостей торжества буде і президент Росії Володимир Путін.

Візит сама Кнайсль називає приватним, це закритий захід, нічого спільного із зовнішньою політикою він не має. Але як це може не мати відношення до зовнішньої політики, якщо сама Кнайсль не просто політик, а міністр закордонних справ Австрії? Таким питанням тут задаються в пресі, причому в усій Європі. І критики на адресу глави австрійського МЗС дуже багато.
По-перше, пишуть про те, що цей візит здійснить Австрії величезний політичний збиток. Австрію відкрито назвали в пресі «троянським конем Росії в Євросоюзі», тобто тепер очевидно, що так чи інакше Австрія в ЄС відстоює і дотримується інтересів Росії. А Австрія з цього року ще й головує в Євросоюзі, і цей факт просто розбурхує місцеві ЗМІ.

У німецькій і австрійській пресі задаються питанням, що цей візит означає і для Путіна: просто дружнє вітання або якийсь політичний сигнал? Є різні точки зору. Наприклад, одна - Путін хоче показати, що він не був виключений з європейського суспільства і його вітають і охоче чекають в самому центрі Європи.

Це такий позитивний для іміджу російського лідера крок, його фактично забезпечила йому Австрія. І, що найцікавіше, в гості до глави МЗС Австрії він заїде прямо перед зустріччю з Ангелою Меркель. І, як тут пишуть: «Що, власне кажучи, Путін взагалі робить в Штирії, якщо він повинен бути в замку Мезеберг під Берліном?»
Австрійська газета Кurier також повідомляє, що Путін везе з собою подарунок - козачий хор, близько 10 осіб повинні приїхати. І ось цей факт, здавалося б цілком звичайний, він тут теж наробив багато шуму. Фактом такого подарунка, якщо він, звичайно, відбудеться, незадоволені. Пишуть, що в Європі козаки завжди асоціювалися з найманцями, які поклонялися Росії і царю, що зараз вони коштують на ідеологічній лінії Путіна і являють собою частини воєнізованих груп, які фінансуються державою.

Більше мільйона людей - це охоронці держустанов, і деякі навіть воюють на сході України, тому ось до цього подарунку на весілля тут поставилися вкрай скептично. Правда, потім додають, що, можливо, це теж без будь-якого підтексту, а просто всього лише російський національний фольклор.

І ще, що також дуже вразило і навіть трохи налякало європейців, це те, що приїзд Путіна перевернув все з ніг на голову: дороги перекриють, в аеропорту Граца - це столиця регіону - вже почалися додаткові перевірки, затримки рейсів. Сам готель і всі під'їзди до нього закриють, що, можливо, навіть перекриють частину автобану і заборонять літати приватної малої авіації і також будь-яким дронам. Загалом, це повністю порушує той клімат тиші і самоти, якими якраз і славиться Штирія.

В Єврокомісії відмовилися коментувати майбутню поїздку Володимира Путіна на весілля Карін Кнайсль, порадивши звернутися до австрійської влади. Раніше депутат Європарламенту від партії «зелених» Міхель Раймон закликав Кнайсль покинути свій пост через приїзд російського президента.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Про що ще пише австрійська і німецька преса?
Але як це може не мати відношення до зовнішньої політики, якщо сама Кнайсль не просто політик, а міністр закордонних справ Австрії?
У німецькій і австрійській пресі задаються питанням, що цей візит означає і для Путіна: просто дружнє вітання або якийсь політичний сигнал?
І, як тут пишуть: «Що, власне кажучи, Путін взагалі робить в Штирії, якщо він повинен бути в замку Мезеберг під Берліном?
Ru в ваші джерела новин?

Новости