Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новорічні традиції в Росії

Зима - хоч і холодне, але досить веселий час року. Зимових розваг в цю пору більш ніж достатньо: тут тобі і гри в сніжки, і катання на санях і лижах, ковзани, сноуборд ... А ще тільки взимку в Росії найдовші офіційні канікули, під час яких люди відзначають відразу кілька свят, часом навіть не знаючи їх історії.

У нашій країні починає низку святкових днів усіма улюблений Новий рік. Ми задовго до нього готуємося і чекаємо в новорічну ніч чогось незвичайного. Але за довгоочікуваним торжеством незмінно наступає 1 січня, і святковий настрій випаровується, як бульбашки шампанського в келиху. А дарма! Адже попереду ще багато не менш цікавих свят зі своєю історією, традицією і магією.

Один з найбільших релігійних свят, яке відзначається в усьому світі - Різдво - доводиться на 7 січня, продовжуючи тим самим низку зимових свят. У Росії Різдво за ступенем значущості стоїть поруч з Новим роком, багато в цей день відвідують церковні служби, купаються в ополонках, очищаючи себе від гріхів. У різдвяну ніч прийнято ворожити - є повір'я, що саме в цю ніч всі прогнози обов'язково збудуться.

Продовжує народні гуляння Старий Новий рік - свято з незвичайним словосполученням і стійкої російської традицією Продовжує народні гуляння Старий Новий рік - свято з незвичайним словосполученням і стійкої російської традицією. З'явився він майже сто років тому, в 1918 році, під час зміни літочислення від юліанського календаря до григоріанським. Різниця між ними становить 13 днів. Старий Новий рік молодший брат головного зимового свята, тому і відзначають його за всіма традиціями - з салатом олів'є і шампанським.

Дванадцять днів з Різдва до самого Хрещення, ще одного великого християнського свята, проходять Святки, які супроводжуються колядуванням, ворожінням, зустріччю з близькими і рідними. Святки - це час «від зірки до води», тобто з першої появи зірки в переддень Різдва і до водохресного освячення води.

Щоб насолодитися красою зимових свят, багато хто вирушає в подорожі Щоб насолодитися красою зимових свят, багато хто вирушає в подорожі. Одним з популярних напрямків є тури по Золотому кільцю. Володимир, Псков, Суздаль, Ярославль і інші міста з древньою історією зустрічають гостей з воістину російським гостинністю. Тут кожен зможе зануритися в атмосферу веселощів, відчути дух старовини і краще пізнати традиції своєї країни. Свята проходять з широким розмахом: народні гуляння з піснями і танцями, катання на санях, російська лазня. Окремим пунктом варто виділити відвідування місцевих визначної - в цих краях є на що подивитися! У Суздалі, наприклад, це музей дерев'яного зодчества і безліч монастирів, Псков славиться старовинним Кремлем, Ярославль дозволить помилуватися стародавніми посадами, слободами і Спаським монастирем, а у Володимирі - місто з тисячолітньою історією - Успенський і Дмитрієвський собор, церкви і монастирі. Така подорож надовго запам'ятається не тільки дорослим, але й дітям. Але найбільше дітлахам, напевно, сподобається в стародавньому російською місті Великий Устюг, де є незвичайний ліс, чарівні герої з улюблених казок дитинства і ... справжні чудеса. Побувати в гостях у самого Дідуся Мороза і його внучки Снігуроньки - таке залишиться в пам'яті на все життя. любить відвідувати діда Мороза і його далекий родич Mister Christmas: він завжди приїжджає з чудовим мішком новорічних подарунків. Тепер кожен, хто відвідає гостинний терем, може забрати з собою частинку казки у вигляді сувеніру, який буде зігрівати навіть «в найсіріші» будні.


Новости