Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де відсвяткувати Новий рік, Новорічні корпоративи, Новий рік-2013, Кафе і ресторани Мінська, Скільки коштує новорічний банкет, Замовлення столика в ресторані, Громадське харчування, Кафе Мінська, Ресторани Мінська, Клуби Мінська, Новорічне меню

  1. Спасибі уряду за зайвий день
  2. Краще цигани під боком, ніж Стас Михайлов по телевізору
  3. Меню: або банкет, або «комплекс»
  4. Ціна питання

Сезон новорічних корпоративів в мінських кафе і ресторанах в 2012-му починається 1 грудня Сезон новорічних корпоративів в мінських кафе і ресторанах в 2012-му починається 1 грудня. Пікове навантаження об'єктів громадського харчування - за два тижні до свята, і вже за півтора місяці до торжества підібрати підходяще місце для численної вечірки, причому за прийнятними цінами і в пристойному місці, вже проблематично. оглядач порталу interfax.by прозондував грунт і з'ясував, почому нині салат «Олів'є» і культурна програма під прикрашеною ялинкою.

Спасибі уряду за зайвий день

Вечори 27 і 28 грудня в більшості закладів були заброньовані ще в кінці жовтня - початку листопада. Винятки - або дорогі ресторани, або ті, що знаходяться далеко від потужних транспортних потоків, або закладу, адміністрація яких пізно визначилася з цінником на свої передноворічні послуги. Трохи пізніше почала активно бронюватися субота, 29 грудня. Пов'язано це головним чином з тим, що лише в листопаді уряд Білорусі прийняв рішення про перенесення робочих днів у грудні . Відлуння постанови Радміну відчуваються і досі: в ряді ресторанів остання субота 2012 року поки вільна.

В іншому ж ситуація з вільними місцями для проведення корпоративів, як вже повідомляв свого часу портал interfax.by , Досить складна: попит перевищує пропозицію.

Краще цигани під боком, ніж Стас Михайлов по телевізору

Склалося таке враження, що столицю Білорусі напередодні Нового року відвідає гігантський табір голосистих циган Склалося таке враження, що столицю Білорусі напередодні Нового року відвідає гігантський табір голосистих циган. У культурній програмі близько двох десятків кафе і ресторанів значаться виступи артистів в жанрі «До нас приїхав, до нас приїхав ...». Наприклад, кафе-вітальня «Чехов» пропонує пізнати «справжнє російське веселощі разом з неповторним і феєричним циганським шоу». У раубічском ресторані вірменської кухні «Оазис» серед святкової мішанини також затесалися цигани.

З інших поширених «фішок» новорічних корпоративів - цілком традиційні вогняні шоу, східні танці (рідше - стриптиз), шоу мильних бульбашок, музичні колективи з «кращими танцювальними світовими хітами», танцювальні анімації та ін. Є і «спеціальні пропозиції-2013»: «Зміїне шоу» (ресторан Fashion Club). Ряд закладів - наприклад, кафе Blackberry - пропонує на вибір три варіанти програми тематичних корпоративів. А кафе «Кушавель», ресторан «Тадж» та ін. - організацію і проведення новорічних свят «під ключ». Вартість подібних ексклюзивів по телефону не видають, проте відзначають, що «співпрацюють з провідними святковими агентствами».

Меню: або банкет, або «комплекс»

Вартість меню складає, як правило, від 50 до 70% загальної вартості всієї вечірки. Як правило, в передноворічний місяць кафе і ресторани практикують банкетне меню з недешевої м'ясною нарізкою, салатами, один з яких обов'язково традиційний, а другий - з «наворотами».

Ось як, наприклад, виглядає один з трьох варіантів меню на 8 осіб в корпоративний період в одному з мінських кафе:

При цьому вартість банкету - $ 60, з шоу-програмою - $ 80 (в цінник також входять напої).

Або ось вам інший варіант, але вже з розрахунку на 1 особу: млинці по-королівськи (млинці, масло вершкове, ікра лососева, зелень, 37/10/2 г), асорті м'ясне (90/5/2), овочеве (90 / 5/10/2), фруктове (1/150), салат з яловичої вирізки, печериць, помідорів, перцю, пекінської капусти, вершків, зелені, 1/150), гаряче блюдо (стейк, куряча грудка-гриль, філе хека ) на вибір, гарнір, барна продукція. Ціна задоволення - від Br350 000.

Ціна питання

На початку листопада заступник голови Мінського міськвиконкому Володимир Колтович озвучив приблизну вартість новорічних корпоративів в столичних закладах громадського харчування: «Ціни на передноворічні свята в закладах громадського харчування столиці починаються від Br400 000 з персони».

Але насправді розкид найширший Але насправді розкид найширший. Цінник на саме жвавіше час - з 20 грудня - починається від Br350 000 з людини (замовлення по меню) без програми. Шоу - плюс Br50 000. В середньому просте поглинання їжі без шоу обійдеться учаснику передноворічного засідання в $ 60-70. Наявність додаткових музично-розважальних бонусів слід уточнювати додатково.

Ряд закладів взагалі не практикує «збірних» вечірок і пропонує орендувати зал повністю. Скажімо, один з ресторанів з караоке пропонує відзначити вечірку на 100 персон за $ 4500.. Оптом, звичайно, дешевше, ніж «в роздріб», але не кожна організація або просто компанія готова до настільки численному святкування.

Ресторани т.зв. преміум-класу заряджають цінник від $ 90 до 100. Сума в $ 110 передбачає або наявність шикарною шоу-програмою, або меню, після якого звичайну їжу протягом наступних чотирьох тижнів в рот брати не захочеться.

І ще одна особливість новорічних корпоративів. Вибираючи заклад, слід врахувати, що як меню, так і шоу-програма, як правило, відповідають тематиці і особливостям кухні того чи іншого кафе / ресторану. Іншими словами, в закладі кавказької кухні навряд чи станцюють канкан, а в закладі з європейською кухнею постараються дистанціюватися від танців з шаблями. Втім, в ТАКІ дні може трапитися все що завгодно ...

Якщо та чи інша організація виконала річний план достроково і має можливість відпочити вже на початку грудня, то в такому випадку вартість корпоративів починається з $ 25-30 на людину. Подібні пропозиції діють в більшості більш-менш демократичних закладів до 10-15 грудня.

Але в даному випадку варто пам'ятати про те, що навряд чи вам вдасться продовжити задоволення за північ: до середини грудня (якщо з адміністрацією закладу, звичайно, не досягнута додаткова домовленість) кафе і ресторани працюватимуть за звичайним графіком Але в даному випадку варто пам'ятати про те, що навряд чи вам вдасться продовжити задоволення за північ: до середини грудня (якщо з адміністрацією закладу, звичайно, не досягнута додаткова домовленість) кафе і ресторани працюватимуть за звичайним графіком.

Як повідомили оглядачеві порталу intefax.by в Головному управлінні споживчого ринку Мінміськвиконкому, тільки з 15 грудня по 1 січня при наявності замовлень на проведення святкових заходів для всіх об'єктів громадського харчування вирішено встановити режим роботи без вихідних днів. При цьому ресторани і кафе повинні будуть приймати відвідувачів до 06.00, за винятком тих, що розташовані в приміщеннях, вбудованих у житлові будинки.

І наостанок одне важливе зауваження. Незважаючи на те, що в більшості столичних закладів самі «ходові» дні вже розібрані, в грудні можливі відмови від броні. Так що, якщо ви ще не встигли подбати про передноворічному корпоративі, має сенс не полінуватися і обдзвонити кафе і ресторани пізніше. Можливо, в щільному графіку роботи закладів громадського харчування з'явиться вільне «вікно».

Олександр Нестеров

Новости