Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Новій Зеландії помер самотній олуша Найджел

Він п'ять років жив на безлюдному острові і лише кілька тижнів тому обзавівся сусідами Він п'ять років жив на безлюдному острові і лише кілька тижнів тому обзавівся сусідами   Олуша Найджел на новозеландському острові Мана   Фото: Chris Bell / Friends of Mana Island   Москва

Олуша Найджел на новозеландському острові Мана

Фото: Chris Bell / Friends of Mana Island

Москва. 2 лютого. INTERFAX.RU - Одинокий олуша Найджел помер на безлюдному новозеландському острові Мана, пише газета The Guardian.

У 2013 році Найджел став першою за 40 років особиною олуші, що оселилася на острові Мана. Для залучення уваги птахів і збільшення популяції на острові були встановлені 80 бетонних фігур олуш з вбудованими динаміками на сонячних батареях, через які відтворювалися голоси птахів. Однак Найджел залишався на самоті, повідомляє видання.

Як розповів газеті співробітник Департаменту охорони природи Кріс Белл (Сhris Bell), Найджел знайшов собі обраницю серед бетонних статуй і рік за роком без відповіді доглядав за нею і займався облаштуванням гнізда.

Всього кілька тижнів тому до Найджела, нарешті, приєдналися три олуші, але, як зазначає The Guardian, спільної мови він з ними так і не знайшов, вважаючи за краще спілкуватися з бетонними птахами.

За словами Белла, життя Найджела не пройшла марно, так як олуші вважають за краще вибирати місця, де їхні родичі вже мешкали раніше, і, таким чином, пташка самотня зробила свій внесок в розширення популяції олуш на острові Мана.

Олуші - великі морські птахи, вони гніздяться колоніями і мешкають переважно на островах і узбережжях Атлантичного, Тихого і Індійського океанів.

Новости