Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Топ-10 турбаз Алтаю преміум-класу

  1. 1. Туристичний комплекс «Алтай Resort»
  2. 2. База відпочинку «Турсиб»
  3. 3. екокурорт «Мар'їна острів»
  4. 4. Туристичний комплекс «Ведмежа гора»
  5. 5. Готельний комплекс «Ареда»
  6. 6. Готельний комплекс «Лесотель»
  7. 7. Еко-готель «АлтікА»
  8. 8. Туристичний комплекс «Орлине гніздо»
  9. 9. Туристичний комплекс «Царське полювання»
  10. 10. Парк-готель «Ая»

Для тих, хто ще не вибрав, де провести відпустку, редакція «КС» спільно з трьома туроператорами Новосибірська - «АКРІС», «Бекар-турс» і «Сибір-Алтай» - склала список найбільш комфортабельних баз відпочинку на Алтаї з сегмента преміум класу. Експертам було запропоновано назвати десять туристичних баз і проранжувати їх відповідно до пропонованими умовами проживання, місцем розташування та комплексом послуг, що надаються.

Незалежними експертами, які разом з «КС» взяли участь в складанні рейтингу, виступили: директор департаменту розвитку турпродукту туроператора «АКРІС» Олена Фісічко, провідний менеджер туроператора «Бекар-Турс» Катерина Кузнєцова та старший менеджер турагентства «Сибір-Алтай» Олена Фефелова.

Варто відзначити, що отримані списки були досить різноманітні. Всього редакція «КС» зіткнулася з 23 претендентами, з них були відібрані всього 10, які зайняли лідируючі позиції в списках трьох туроператорів. При цьому перше місце було віддано одному і тому ж туристичного комплексу, якість послуг якого визнали двоє з трьох експертів і поставили його почесним лідером рейтингу.

Нижче ми наводимо рейтинг цих баз з коротким описом і вартістю послуг, що надаються.

1. Туристичний комплекс «Алтай Resort»

На думку опитаних експертів, цей туристичний комплекс можна вважати кращим серед всіх інших учасників рейтингу. Він розташований в Чойский районі Гірського Алтаю в заплаві річки Майма. Комплекс має в своєму розпорядженні великий територією, що охороняється, штучними озерами з рибою (рибалка здійснюється за додаткову плату), є власний маральнік, стрільбище, вертолітний майданчик. «Персонал в« Алтай Resort »працює бездоганно, що, на жаль, рідкість в Росії», - зауважує пані Кузнєцова.

Відповідають рівню послуг, що надаються і ціни туркомплексу. Згідно прайсу, який можна знайти на сайті «Алтай Resort», найдешевший одномісний номер коштуватиме 6900 рублів на добу, з можливістю організації додаткового спального місця за 1500 рублів, а найрозкішніший - чотиримісні апартаменти «люкс гранд» - 34 900 рублів, ціна вказана також за добу перебування.

2. База відпочинку «Турсиб»

База належить компанії ВАТ «Російські залізниці» і займає велику територію - близько 20 гектарів. Будинки з кедра ручної рубки розташовані на пристойній відстані один від одного, що створює ефект самоти і сприяє віддаленості від галасливих сусідів. «Це елітний комплекс на березі Катуні, престижне місце відпочинку для солідних клієнтів. Тут зручно проводити MICE-заходи (заходи, спрямовані на розвиток, мотивацію, навчання персоналу, партнерів і клієнтів компанії, а також на представлення компанії, її цінностей. - «КС») », - розповідає Олена Фісічко. Станом на 22 червня 2012 року вартість проживання на базі варіюється від 2600 рублів за стандартний одномісний номер до 24 000 гривень за дворівневі апартаменти підвищеної комфортності загальною площею 74 кв. метра, розраховані на чотирьох мешканців.

3. екокурорт «Мар'їна острів»

Курорт розташований в Чемальський долині Гірського Алтаю, належить страховій компанії «Росенерго». «Це відокремлене місце, приховане від сторонніх очей», - зауважує Олена Фефелова. Крім звичайного відпочинку, сюди потрібно їхати за лікуванням. «Мар'їна острів» має в своєму розпорядженні мінеральною водою з власного артезіанського джерела з вмістом срібла, селену, кремнію, магнію та інших мінералів. Вона підведена в усі номери і використовується для приготування їжі та лікування », - каже Катерина Кузнєцова.

Дізнатися вартість номерів екокурорт через сайт виявилося неможливо - тільки після введення особистих даних і вибору кращого варіанту розміщення з клієнтом зв'яжуться представники курорту і повідомлять необхідну інформацію. Самостійно ж можна дізнатися лише приблизні ціни на відпочинок за лікувальними програмами. Так, двотижнева програма «Витончений силует» при проживанні в номері «Прем'єр +» на одну людину обійдеться в 45 764 рубля без врахування харчування.

4. Туристичний комплекс «Ведмежа гора»

Розміщення туристів здійснюється в дерев'яних котеджах VIP-рівня. Сам комплекс розташований на території маральніка, в Усть-Коксинский районі Республіки Алтай, в 10 км від села Тюгурюк.

Згідно прайсу комплексу, двомісний літній будиночок на добу обійдеться в 1000 рублів з можливістю організації додаткового спального місця для дорослого або дитини за 350 або 200 рублів відповідно. Найвище за ціною пропозицію по «Ведмежої горі» спостерігається в котеджі «Російський стиль», добове проживання в якому обійдеться в 35 000 рублів.

5. Готельний комплекс «Ареда»

«Це дорогий готель європейського стандарту, з фінською сауною з басейном, камінним залом, супутниковим ТБ «Це дорогий готель європейського стандарту, з фінською сауною з басейном, камінним залом, супутниковим ТБ. Розташований в мальовничій ущелині на березі річки Куба », - пояснює Олена Фісічко.

На думку іншого нашого експерта Катерини Кузнєцової, активним туристам тут буде трохи нудно: «Готель призначений для солідного сімейного відпочинку». Згідно сайту готелю, однокімнатний номер на березі річки Куба коштує 1800 рублів за добу. Верхня цінова планка - окремий дворівневий котедж на шість чоловік із загальним балконом за 13 200 рублів.

На відміну від інших баз на сайті «ареду» можна прочитати відгуки гостей: «Я недавно побувала в цьому комплексі і залишилася задоволена: виявляється, і в сільській місцевості можуть бути сучасні будинки відпочинку. З мінусів - відсутність половини ресторанного меню та непрацюючий ТБ у всіх люксах «Ареда-3». Дивитися DVD або програми все збираються в коридорі », - пише гостя комплексу на ім'я Вікторія.

6. Готельний комплекс «Лесотель»

Комплекс розташований в 15 км від озера Манжерок, поруч з Чуйским трактом. «Ідеальне місце для проведення корпоративних заходів, семінарів, конференцій, а також сімейних свят - банкетів, весіль», - каже Катерина Кузнєцова.

Житлові корпуси «Лесотеля» виконані з кедра в староруської стилі, з безліччю альтанок, костровіще, місць для пікніків і барбекю. Кожен корпус має свою назву, наприклад, «Червоний корінь», «Відчуваючи», «Орляк». На території є російська лазня з великою купіллю. А ось нирнyть в річку після неї не вийде - територія комплексу огороджена парканом. Мінімальна вартість проживання становить 3500 рублів за одномісний котедж без додаткового місця. Максимальна - 14 000 рублів за двомісні апартаменти з двома додатковими місцями.

7. Еко-готель «АлтікА»

Це абсолютно нова база відпочинку в шведському стилі Це абсолютно нова база відпочинку в шведському стилі. Самі котеджі почали будуватися в 2012 році, а повне завершення всіх робіт планується до 1 вересня цього року. Розташована на березі Катуні, в крокової доступності від води. При цьому «АлтікА» має в своєму розпорядженні 36 стандартними номерами, по два номери категорії напівлюкс, напівлюкс з каміном і люкс. Є апартаменти «для гостей, які бажають мати більше особистого простору». На території еко-готелю також є ресторан, SPA-центр, конференц-зал та дві лазні.

Внутрішнє оздоблення номерів здебільшого складено з каталогу товарів відомого магазину IKEA, що, втім, не заважає готелю виділятися з загальної маси турбаз і виглядати стильно і сучасно.

Продажі номерів категорії стандарт починаються тільки з 1 липня, ціна - 2600 рублів за двомісний номер на добу. Апартаменти актуальні вже зараз, їх ціна - 15 000 рублів, розміститися в такому номері можна вчотирьох.

8. Туристичний комплекс «Орлине гніздо»

«Орлине гніздо» - один з нових комплексів Алтаю, розташований на правому березі річки Катунь. Він має у своєму розпорядженні чотирма котеджами і 57 літніми будиночками в класичному стилі російською. Є також можливість розміщення в наметах. Є дитячий майданчик, відкритий басейн з підігрівом, дві лазні, більярд, настільний теніс.

На сайті даного готелю, як і попереднього, є рубрика «Відгуки клієнтів», в якій виключно позитивні коментарі і захоплені відгуки, що змусило кореспондента «КС» засумніватися в їх правдивості. Ціни в туристичному комплексі варіюються від 750 рублів на добу до 7000 рублів за люкс, розрахований на чотирьох дорослих.

9. Туристичний комплекс «Царське полювання»

Комплекс розділений річкою Катунь на дві відокремлені території - садиба на правому березі (прямо на Чуйському тракті) і садиба на лівому березі (в зоні, що охороняється лісів). На думку Олени ФЕФЕЛОВА, комплекс ідеально підходить для молодіжного відпочинку: «У комплексу є свій підвісний пішохідний міст над гірською річкою Катунь, єдиний в цьому районі водоспад. До того ж в «Царську охоту» часто привозять відомих артистів ».

Розрахунок на молодіжну аудиторію підтверджують дані на сайті комплексу: працюють цілодобовий бар «Бляха-муха» і ресторан з каміном, є танцмайданчик у води і відкритий басейн. Відпочиваючих розміщують у дерев'яних будиночках, правий берег призначений для галасливого відпочинку, лівий - більш спокійний.

Ціни в туристичному комплексі досить демократичні: від 2400 рублів за добу проживання в однокімнатному мисливському «Теремки» до 21 200 рублів в дворівневому номері впорядкованого котеджу «Царський будиночок».

10. Парк-готель «Ая»

Готель розташований в селищі Катунь, в безпосередній близькості з унікальним озером Ая, в якому можна купатися. «На мій погляд, парк-готель більше підходить для корпоративного відпочинку, але в той же час компаніям понад 50 осіб відмовляють в заселенні», - розповідає Катерина Кузнєцова.

«Парк-готель« Ая »вважається респектабельним. Велика паркова територія (12,75 га. - «КС») для чогось прикрашена світлодіодним кислотно-зеленим підсвічуванням. Корпуси виконані в європейському міському стилі, що зовсім не сприяє зміні обстановці для міських жителів. При цьому парк-готель орієнтований як на сімейний, так і на молодіжний відпочинок », - продовжує Катерина.

Вартість номерів в Парк-готелі «Ая» варіюється від 2900 рублів за одномісний номер до 13 100 рублів за дворівневий люкс в добу.

Новости