Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кенігзеє, орлине гніздо і соляні шахти

Берхтесгаден і прогулянка на кораблику по Obensee Королівському озера, музей в соляній шахті або Орлине гніздо Гітлера

Берхтесгаден і прогулянка на кораблику по Obensee Королівському озера, музей в соляній шахті або Орлине гніздо Гітлера.
Один з найкрасивіших і найбагатших регіонів Південної Німеччини Берхтесгаденское Альпи. Поїздка на кораблику по найчистішому озера Німеччини Кенігзеє - королівське озеро, відвідування церкви Св. Бартоломея біля підніжжя легендарного гірського масиву Ватцман. Незабутня екскурсія в музей соляної шахти по слідах видобувачів "білого золота". ВBerchtesgaden одязі солекопів в спеціальних вагонетках Ви зійдіть в надра гір і дізнаєтеся, як добувають сіль в Баварських Альпах, пропливете на поромі по соляному озеру. У літній період замість музею можливе відвідування літньої резиденції Гітлера - Орлине гніздо (1843 м).

Ви не помилитеся, якщо замовите тур на південний схід Німеччини в курортний район Берхтесгаденнер Ланд до знаменитого «Королівському озера» (Konigssee). І справа навіть не в тому, що саме в цих краях знаходиться знамените «Орлине гніздо» - одну з будівель Ставки Гітлера на вершині гори Оберзальцберг. Привабливість Кенігзеє для туристів з усього світу полягає, перш за все, в практично не пошкоджене цивілізацією місцевої природи.

Досить сказати, що тут розташовується єдиний в Німеччині національний альпійський заповідник з рідкісними видами тварин - Берхтесгаден!
Саме краса ландшафтів, дивовижно чисте повітря і умиротворення тутешніх місць ось уже десятиліття буквально притягує до себе тисячі туристів.

А чого вартий багаторазове фантастичне відлуння, отражаемое високими горами навколо озера! Його демонстрація - неодмінний пункт в екскурсійній програмі: коли ви підете по Кенігзеє до знаменитої середньовічної Церкви Святого Варфоломія XII століття, десь на середині шляху для вас буде зроблена зупинка і хто-небудь з членів екіпажу видасть на трубі кілька звуків, щоб ви самі почули це неповторне відлуння над чашею Кенігзеє.

Відправившись сюди, ви отримаєте можливість опинитися в місцях, де сучасність тісно переплелася з минулим. Ви відвідаєте аквапарк «Ватцман Терме» і Соляні копальні XVI століття; Мисливський будиночок баварських королів XVIII століття і сучасний кліматичний курорт Шенау-ам-Кенігсзее, історичне укриття для кораблів в Вальмдахе і ресторани зі стравами кухні баварських Альп, Королівський замок Берхтесгадена і могилу рідної сестри вождя Третього Рейху Адольфа Гітлера - Паули Вольф.

Ви зможете зайнятися тут риболовлею і параглайдінгом, сноубордом і гірськими лижами, піднятися за допомогою канатної дороги «Йённер на Кенігзеє» на оглядовий майданчик на плато Йёнер і помилуватися сотнею гірських вершин не тільки Німеччини, але й сусідньої Австрії!
Хорошого вам відпочинку!

20 квітня 1939 року Націонал-Соціалістична робітнича партія Німеччини (НСДАП) на піввіковий ювілей свого вождя Адольфа Гітлера піднесла витончений «Чайний Будиночок» Кельштайнхаусе (Kehlsteinhaus), що став потім гірської резиденцією фюрера. Побудований був цей будинок архітектором Родеріха Фіком в рекордно короткі терміни на висоті 1834 м в важкодоступних місцях гірського району Баварії - Оберзальцберг.

Трохи пізніше свої резиденції в цих краях звели та інші видатні діячі Третього Рейху - наприклад, Герман Герінг, Мартін Борман, Альберт Шпер, але їх будинки були зруйновані під час бомбардувань, а Чайний Будиночок Гітлера дивом встояв.

До речі, «Орлиним гніздом» Кельштайнхаусе назвали американці, конфіскованих його 1 квітня 1946 року за свій штаб. Їх вразило незвичайне розташування будівлі серед гір і його зовнішня неприступність. До речі, в 1951 році влада Баварії намагалися прийняти рішення про знесення Кельштайнхаусе, але воно було своєчасно заблоковано владою округу Берхстенгаден.

І сьогодні колишній Чайний Будиночок, а нині - Орлине Гніздо, стало найпопулярнішою пам'яткою в околицях «Королівського озера» (Konigssee). «Гніздо» Гітлера обов'язково включається в туристичний тур по Національному парку Берхстенгаден нарівні з відвідуванням Соляний Шахти і озера Кенігзеє.
Рух транспорту до резиденції Гітлера дозволено тільки для спецмашин і туристичних автобусів. Дорога пролягає через 5 тунелів, причому перепад висоти відзначається в 700 м.
Від майданчика туристи рухаються пішки по тунелю протяжністю в 124 м до ліфта, який за 41 секунду піднімає на висоту 124 м до «Орлине гніздо» до 20 осіб.
Видовий майданчик, ресторан, сувенірний магазинчик, стенд з історичними фотографіями в вестибюлі - це основні об'єкти відвідування.

соляні шахти

У 1880 році недалеко від міста Зальцбург в містечку Берхтесгаден для відвідування всіма бажаючими була відкрита соляна шахта, видобуток солі в якій велася з середини XVI століття. З тих пір Соляні Шахти Берхтесгадена стали популярним пунктом екскурсійних програм для гостей Баварії.

З 2007 року в рамках зміни туристичної концепції тут було споруджено будинок рецепшен, і всіх відвідувачів в обов'язковому порядку стали переодягати в спеціальні комбінезони соледобитчіков. Потім всіх розсаджують на невеликі вагонетки і відправляють в подорож по тунелях шахти.

Треба відзначити, що сама ця поїздка доставляє масу незабутніх емоцій і дорослим, і дітям. Тільки уявіть собі, що ми мчимо по дуже вузьких і звивистих штольнях з низьким склепінням: вам доводиться міцно триматися і один за одного, і за вагонетку, при цьому намагаючись не набити гуль через якогось різкого руху головою або рукою.

Захоплююча поїздка закінчується в печері, звідки далі все відправляються пішки під керівництвом спеціально виділеного для цього фахівця шахти. Його завдання - не тільки показати знамениті копальні, але ще і розповісти про історію «соляного справи». Зрозуміло, лекції ведуться на німецькій мові, але в спеціальних місцях для зупинки і відпочинку туристичних груп встановлено телефони, за якими можна прослухати переклад цих лекцій на російську мову.

Ви побачите підземну каплицю, огляньте гірську техніку і навіть зійдіть на нижні рівні за спеціальними полози, на які вам доведеться сісти верхи, піднявши ноги.

Кінцевим пунктом цього цікавого і захоплюючого подорожі по Соляний Шахті Берхтесгадена стане вихід на берег фантастично красивого підземного озера. Тут для вас підготовлено цілу виставу: ви сядете на дерев'яний паром, який попрямує до протилежного берега під звук труби, що грає мелодію «релакс». У якийсь момент на кілька миттєвостей навколо вас почнеться лазерне шоу, а потім ви знову поринете в напівтемрява підземного світу ...

Це також може вас зацікавити: Хімзее, баварський Версаль

Рекомендуємо подивитися:
Вибрати екскурсію по Мюнхену
Пам'ятки і екскурсії по Баварії
Повернутися на головну: російське таксі, трансфер з аеропорту, екскурсії по Мюнхену і Баварії

Новости