Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ключі для намотування струн

  1. Ключ для намотування струн Аксесуари для музичних інструментів полегшують життя музикантів і техніків,...
  2. Використання ключа для намотування струн
  3. Вибір і покупка ключа для намотування струн

Ключ для намотування струн

Аксесуари для музичних інструментів полегшують життя музикантів і техніків, які обслуговують музичні інструменти і прискорюють багато рутинних процеси, такі, як, наприклад, заміна струн на гітарі.

Намотувати струну на кілочок вручну, по-перше - незручно, по-друге - вимагає багато часу і терпіння, які кожен свідомий музикант краще витратить на додаткові заняття. Для того щоб прискорити процес установки нових струн був створений ключ для намотування - простий і дуже корисний аксесуар для гітари .

Для того щоб прискорити процес установки нових струн був створений ключ для намотування - простий і дуже корисний   аксесуар для гітари

Конструкція і використання ключів для намотування струн

Конструкція ключа для намотування струн має в своїй основі вісь швидкого обертання, завдяки якій на один поворот ручки ключа доводиться кілька оборотів кілочка. Ключ складається з:

  • фіксатора для кілочка;
  • обертового коліна;
  • пластикової ручки.

Існує кілька модифікацій ключів від різних виробників, однак принцип робота їх залишається аналогічним. Обертається вісь, як правило, виготовляється зі сталі, тому ключ має великий запас міцності - його вистачить на кілька років регулярного використання, і він буде дуже корисний тим, хто часто змінюється струни на своєму інструменті.

Головна перевага цього аксесуара полягає в тому, що він дозволяє провести рутинну заміну струн на гітарі в кілька разів швидше, а якість намотування струни на кілочок буде вище.

Існує кілька різновидів ключів:

Всі вони призначені для швидкої заміни струн на акустичних і електроінструментах. Ключі для гітари і баса розрізняються розміром фіксатора, надівається на кілочок. У басового ключа він більше - відповідно до розмірів кілочка.

Ключ для зняття бріджевого шпильок дозволяє просто і безпечно зняти шпильки, не пошкодивши їх. Ключі такого типу виготовляються з пластика, оскільки він не пошкоджує бридж і шпильки при контакті, навіть якщо необхідно застосувати невелике зусилля. Швидше за все, саме з цієї причини переважна більшість ключів для намотування струн виготовлено з міцного пластику, а не металу.

Використання ключа для намотування струн

Для установки нових струн на гітару витрачається в середньому близько півгодини, сорока хвилин. Більше часу йде на інструменти з машиною Флойд Роуз. Використання ключа для намотування струн скорочує цей час практично в три рази, і до того ж - економить зусилля, які доводиться докладати для акуратної намотування струни на кілочок.

Використовувати ключ для намотування струн дуже просто. Для цього необхідно:

  • закріпити фіксатор на кілку;
  • кілька разів провернути ручку за годинниковою стрілкою.

Всього кілька простих оборотів дозволяють швидко і акуратно намотати струну на кілочок і потім вже вручну зробити налаштування інструменту.

Найімовірніше, створення ручних механічних ключів для намотування струн стало логічним продовженням спеціального електронного пристрою, що використовується на гітаростроітельних заводах для швидкого намотування струн.

Найімовірніше, створення ручних механічних ключів для намотування струн стало логічним продовженням спеціального електронного пристрою, що використовується на гітаростроітельних заводах для швидкого намотування струн

Вибір і покупка ключа для намотування струн

В інтернет-магазині Музлайн представлені всі найпопулярніші моделі аксесуарів, струн для гітари, чохлів, кейсів, ключів для намотування струн для гітар і бас-гітар. Оскільки кілки на всіх інструментах (в тому числі і акустичних) переважно однакові, то і ключі випускаються стандартні, універсально підходять для будь-яких моделей сучасних і вантажних гітар.

Ви можете порівняти кілька моделей з різних цінових категорій і переконатися в тому, що кожна з них має свої переваги.

Якщо у вас виникнуть питання про продукцію або оформленні замовлення на сайті, ви можете скористатися консультацією фахівців Музлайн. У нас є все, щоб зробити ваші заняття музикою продуктивними і корисними.

Новости