Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лікування в Естонії на курорті Пярну: Реабілітаційний центр Estonia, Пярнуського грязелікарня, Санаторій Soprus

  1. Естонія: Санаторії та СПА Готелі в Пярну
  2. Лікувальні санаторії та центри:

Пярну - абсолютно унікальне місто в Естонії, в якому органічно переплітаються стародавнє середньовіччя, стиль радянського періоду і модна сучасність. Розкішні вілли тут є сусідами з доглянутими садами, а жителі особливо культурні та гостинні.

Старовинний Ганзейського місто, літня столиця Естонії з прекрасним пляжним променадом, курорт зі 170-річною історією - все це Пярну, розташований всього в 129 кілометрах від столиці нашої країни.

Пярну - один з найкрасивіших історичний курорт на самому березі моря в південно-західній частині Естонії, знаменитий своїми спа-центрами, мілководним пляжем з білим піском і красивими парками. Пярну також популярне місце проведення конференцій, театральних вистав, фестивалів і концертів.

Любителям старовини, які вирішили здійснити тур до Естонії, тут напевно буде цікаво відвідати церкви Святої Катерини та Святої Єлизавети, побудовані в XVIII столітті
Відпочинок в літньому Пярну, в місті яскравого сонця, солоного моря, освіжаючих західних вітрів, чарівних алей, прекрасних пляжів, сучасних лікувально-оздоровчих установ, в місті музики і доброзичливих людей, здатний стерти тіні тривоги про завтрашній день з осіб сучасного нервового покоління, як б високі не були його вимоги.
Неформально це місто вважається «літньою столицею Естонії», оскільки в теплу пору року більшість багато жителів Естонії, Росії, Скандинавії, Німеччини та Польщі, вважають за краще відпочивати саме тут.

З 1996 року Пярну носить титул літньої столиці Естонії. Згідно естонському крилатим висловом, якщо ви не бачили своїх друзів цілий рік, ви обов'язково зустрінете їх влітку в Пярну. Пляжне життя, десятки фестивалів, літні кафе, ресторани з відритими терасами, нічні клуби, великі свята, концерти і ярмарки - все це ви знайдете в Пярну.

У червні 2006 року було відкрито Пярнуський пляжний променад, круглий рік пропонує можливість для романтичних прогулянок по пляжу. З будівництвом променаду розширилася пляжна зона, а сам пляж став більш сучасним і привабливим. Вода в Пярнуському затоці прогрівається влітку до 22-23 градусів, мілководна берег пропонує відмінну можливість купання для дітей.

Перша оздоровниця була відкрита в Пярну в 1838 році, і на цей момент місто є оздоровчим курортом міжнародного масштабу. Будучи членом Європейської спа-асоціації, Пярну щорічно приймає гостей з п'ятдесяти країн.

Традиція курортного лікування, висхідна до початку XIX століття, міцно закріпилася в місті Пярну і властива йому. Пярну здобув популярність як місто, де можна відмінно підправити здоров'я.

Сенс курортного лікування в тому і полягає, щоб вибратися зі своєї звичайної середовища, на деякий час забути про повсякденні турботи, дозволити досвідченим фахівцям позалицятися за вами, поплавати в басейні, насолодитися оздоровчої та спокійною атмосферою міста. А потім повернутися додому зовсім новою людиною.

З кожним роком Пярнуського центри відновного лікування стають все більше і розкішніше. Де відкривається новий корпус, де модний бар, і все в ім'я сучасного, безпечного і більш ефективного обслуговування.

Центри відновного лікування стають фешенебельними, додаються нові види послуг, підвищується якість обслуговування. Все це служить свідоцтвом того, що потік відпочиваючих і людей, охочих в Пярну поправити своє здоров'я, продовжує зростати.

Приємно констатувати, що з кожним роком все більше молоді бере взимку або навесні на тиждень відпустку, щоб замість далекого сонячного узбережжя підбадьоритися в тому чи іншому Пярнуському бальнеологічному закладі. Протягом року центри відновного лікування в Пярну відвідує близько 60 000 чоловік.

Пярну - гарне місце не тільки для відпочинку, але і для лікування ряду захворювань, адже це ще й знаменитий приморський курорт з лікувальними грязями, який скоро відзначатиме свій 170-річний ювілей. Гостям міста давно полюбився його довгий піщаний пляж, парки з тінистими алеями, фешенебельні готелі, санаторії та будинки відпочинку.

Естонія: Санаторії та СПА Готелі в Пярну

Готель Emmi Spa: навесні 1999 року 60-місний готель "Emmi" був повністю реставрований і відкритий знов. Восени того ж року в будівлі було відкрито лікувальне відділення, де клієнтам пропонують ручний масаж, водний масаж, перлинні ванни з фітодобавками, парафино- і грязьове лікування по аерозольному методу. На Ваш вибір пакети лікування і відпочинку з різною тривалістю.

Стан здоров'я клієнтів знаходиться під постійним наглядом лікаря. Oтель має ресторан і бар. Автомобілі та автобуси можна залишити на стоянці, що охороняється у дворі готелю. Готель "Emmi" пропонує, перш за все, приватність і орієнтоване на клієнта обслуговування.
Strand Spa & Conference Hotel Strand: в готелі 187 номерів. Готель має 120-місцевий Brasserie, де є вибір на будь-який смак, починаючи з легкого сніданку до обіду з кількох страв. На мансардному поверсі знаходиться нічний клуб Cafe Marina - чудове місце для зустрічі з друзями, насолоди живою танцювальною музикою і хорошими коктейлями.

Унікальна можливість насолоджуватися водою в СПА центрі готелю. У СПА є 16-ти метровий плавальний басейн, дитячий басейн, масажний басейн і 2 сауни, як для чоловіків, так і для жінок.

У готелі знаходиться найбільший і найсучасніший серед готелів Пярну центр краси та прекрасний тренажерний зал.
Розслаблюючі процедури пропонують: масажисти, косметики, манікюрниці, педикюрші і перукарі. Вас чекає солярій і насолоду різними ваннами.


Курортний готель & аквапарк Tervise Paradiis SPA Hotel 4 *: це оздоровчий комплекс-готель недалеко від Пярнуського пляжу. Він складається з 8-ми поверхового курортного готелю і 2-х поверхового аквапарку.

В готелі розташований зал для проведення конференцій на 70 учасників і VIP-комплекс - 15-місне приміщення для нарад, бар, сауни і басейн.
У найбільшому в Прибалтійських країнах аквапаркe є закриті водні гірки, басейн пригод, стінка для лазіння в басейні, трамплін для стрибків, гірська річка і водоспади, бульбашкові ванни, парні і парові лазні, обігрівається басейн під відкритим небом і тераса для насолоди сонцем ранньою весною.

У кабінетах курортного лікування пропонують масаж, водотерапія, електротерапію і озокерито-парафінотерапія, працює галокамера. Розслаблюючу дію надають енергетичний кокон, інфрачервона сауна, гідромасажна ліжко hydro jet і 25-метровий басейн.

У розпорядженні відвідувачів боулінг, настільний теніс, зал аеробіки і тренажерний зал, салон краси і солярій. Вечорами пропонується можливість послухати концерт або потанцювати під живу музику в центрі культури санаторію Tervis або спробувати щастя в Казино Paradiis.

Лікувальні санаторії та центри:

Реабілітаційний центр Estonia: може прийняти до 400 гостей.
У реабілітаційному центрі, який діє вже більше 50-ти років, працюють професіонали з медичною освітою. Лікарі цілодобово стежать за Вашим благополуччям і здоров'ям.

Лікувальні процедури проводяться шість разів на тиждень, а тривалість періоду лікування можете вибрати самі.

Дуже популярні серед пацієнтів різні процедури лікувальної гімнастики, як в басейні, так і в залі, а також унікальний вид лікування - холодотерапіі. Список традиційних лікувальних процедур недавно доповнився лікуванням в галокамере і в фізіотерапевтичної капсулі, яка стає все більш популярною.


Більше 30-ти різних процедур пропонуються для лікування практично всіх хвороб і полегшення недуг. Для кожного пацієнта персонально складається більш відповідний пакет лікування за порадами кращих фахівців у своїй галузі.
У ресторанах центру, крім смачних страв, пропонуються також різні розваги. У Вашому розпорядженні тренажерний зал, сауни, бари, салон краси і приміщення для проведення конференцій.
Пярнуського грязелікарня: Формування Пярну як міста-курорту почалося в 1837 році, коли кілька найбільш освічених місцевих підприємців вирішили перебудувати самотньо стояла на березі моря корчму в купальне заклад.

Це дерев'яна будівля корчми і стало попередником нинішньої грязелікарні. Відкрите в 1838 році заклад спочатку мало 5-6 ванних приміщень, в яких відвідувачі приймали ванни з підігрітою морською водою, а взимку купальне заклад перетворювалося в баню.


Під час Першої світової війни дерев'яна будівля повністю згоріло, в 1927 році на тому ж місці було побудовано нинішнє кам'яна будівля Пярнуського грязелікарні (Parnu Mudaravila), пізніше до нього було прибудовано крило для відділення ванн і басейну.


Сьогодні в Пярнуського грязелікарні головним чином проводиться лікування функціональних порушень органів опорно-рухового апарату периферичної та центральної нервової системи, а також гінекологічних захворювань. Пропонується водолікування, грязелікування, процедури з озокеритом, масаж, лазерне лікування, електролікування, лімфотерапія, інгаляційні процедури, аромотерапія, голкотерапія, ЕКГ.
В готелі грязелікарні є 134 місць.
Санаторій Soprus: затишний, оточений парками і бульварами 170-ти місцевий курортний готель, який знаходиться в прибережному районі Пярну, в 100 метрах від пляжу і в десяти хвилинах ходьби від центру міста.


Якщо ви бажаєте уникнути хвороб, прискорити одужання або просто відпочити на березі моря, кращого місця, ніж "Soprus", вам не знайти.


Крім лікування серцево-судинних захворювань, ми пропонуємо лікування захворювань суглобів і кісток, периферичної нервової системи. Вам із задоволенням допоможуть професіонали з медичною освітою.


До ваших послуг і салон краси, і кафе для романтичних і приємних зустрічей. Є також можливість брати участь в екскурсіях, замовляти квитки в театр і на концерти.
Санаторій Tervis: знаходиться в гирлі річки Пярну, в безпосередній близькості від знаменитого піщаного пляжу і молу. А центр міста знаходиться в десяти хвилинах ходьби

Для перевірки стану здоров'я в санаторії є клінічна та біохімічна лабораторія, кабінет рентгено-та сонографії, функціональної діагностики. У спорткомплексі знаходяться басейн, спортивний і тренажерний зал.

У санаторію 3-и з'єднаних між собою скляними галереями, будівлі для розміщення відвідувачів. Два перших будівлі були оновлені в 1994-2002 роках, а третє було побудовано в червні 2002 р

Всього в комплексі 277 номер з усіма зручностями.
У центрі конференцій знаходиться 286-місцевий повністю оснащений необхідною технікою зал театрального типу для конференції, 40-місний зал для конференції з прекрасним видом на море і річку, а також 25-місцевий зал з круглим столом.

У культурному центрі кожен день проводяться концерти і танцювальні вечори під живу музику. Також можна приємно провести час в затишних барах і кафе. Крім цього влаштовуються екскурсії по Пярну і одноденні подорожі. Можливо взяти напрокат велосипеди і пограти в більярд.
Готель - реабілітаційний центр Viiking: пропонує Вам можливість на вигідних умовах відновити своє здоров'я і приємно відпочити.

«Viiking» відчинив свої двері в 1993 році, а в 2003 році став до ладу сучасний оздоровчий комплекс з 120 номерами.

У сучасному світі з його стрімким темпом життя велику роль відіграє профілактика серцевих захворювань.

Після проходження пропонованих обстежень серця, Ви дізнаєтеся про наявність і розміри ризику інфаркту міокарда. Тут також проводяться обстеження внутрішніх органів і щільності кісткових тканин.

У «Viiking» можна провести курс лікування Ваших суглобів, радикуліту, гіпертонії, стресів і різних хронічних запалень. Також пропонується реабілітаційний курс після інфаркту міокарда і операцій на коронарних судинах серця.

Відвідувачів чекає наш ресторан і лобі-бар, а в літній час тераса з грилем, також можете пограти в теніс і більярд або насолоджуватися сауною.
Вілла Medica: 15-місне будівля побудована в 1997 році. Тут пропонуються різні види масажу і лікування (за винятком водного лікування).

Охочих приймає спортивний лікар-ортопед і хірург-косметолог, в рамках денного стаціонару хірургії здійснюються ортопедичні, хірургічний і косметичні операції.

Вілла «Medica» пропонує лікувальні пакети клієнтам з порушеннями опорно-рухового апарату, спеціальні пакети клієнтам зі сколіозом, порушеннями кровообігу, проблемами захворювань м'язів і суглобів.

На вибір відвідувачів пакети косметичних процедур з тривалістю від чотирьох до семи днів. Як новинки пропонується тижневий антицелюлітний пакет. Для ефективного його лікування застосовується метод Parafango.

Можна замовити різні послуги косметика і придбати косметичні вироби. На віллі є баня, солярій і тренажерний зал.

Приблизні відстані до найближчих столиць:
Таллінн129 км
Рига 189 км
Гельсінкі 210 км
Вільнюс 490 км
Варшава 895 км
Москва 1150 км
Берлін 1 475 км
Брюссель 2272 км

Між Пярну і Таллінном, Тарту і Ригою дуже гарне автобусне сполучення. Розклад автобусів по всій Естонії можна подивитися тут: www.bussireisid.ee або запитати інформацію по телефону 12550. Через Пярну проходять і автобуси Eurolines, які мають гарне сполучення з усією Європою. Додаткову інформацію можна подивитися тут: www.eurolines.ee або запитати по телефону +372 680 0909.
Інформацію про міських і внутрішніх автобусних маршрутах в межах Пярнумаа можна знайти тут: http://www.bussipark.ee/ Інформацію про місцеві автобусних маршрутах можна дізнатися по телефону 12012.

Залишити заявку

Новости