Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Німеччина: кулінарні традиції

Н ікакіх єдності!

Перша асоціація, яка приходить при згадці німецької кухні, - це пиво і сосиски. І те, і інше, - важливі складові кулінарних традицій, проте думати про німецьку кухню тільки в «пивному і сосискова ключі» неправильно. Німецька кухня варіюється від регіону до регіону, і гастрономічне єдність знайти вкрай важко.

«Щорічно Національний туристичний офіс вибирає центральну маркетингову тему, яка об'єднує всі федеральні землі Німеччини. Це можуть бути як знакові для країни події, наприклад, 500-річчя Реформації в цьому році, так і загальні теми - природна краса, традиції і звичаї. Центральною темою наступного року стане кулінарія. Можна сміливо говорити, що характерна риса Німеччини - різноманітність, яке проявляється у всьому, в тому числі і в національній кухні. У кожному регіоні Німеччини можна спробувати щось особливе. Зараз Берлін стає кулінарної меккою країни, яка залучає мандрівників з усього світу. Тут широко представлена ​​кухня різних народів світу, стрітфуд, висока кухня, фьюжн, словом, відображені всі кулінарні тренди, - на будь-який смак і гаманець », - говорить Алла Белікова , Глава представництва Національного туристичного офісу Німеччини в Росії.

«Національна німецька кухня включає в себе величезну кількість регіональних кулінарних стилів і особливостей. Кулінарний ландшафт, від невеликих сільських трактирів до ресторанів високої кухні, - одна із сильних сторін Німеччини як туристичного напрямку », - розповідає Петра Хедорфер, глава Національного туристичного офісу Німеччини.

Наприклад, на півночі країни популярні не сосиски, а оселедець, морепродукти і баранина. Якщо ви подорожуєте по північних містах, обов'язково спробуйте лабскаус - традиційне блюдо моряків. В його основі - солона яловичина, маринована буряк, огірки, картопля і цибуля. Подається лабскаус з рольмопс, яєчнею і маринованим огірком.

Не забувайте і про німецькі солодощі. Один з найбільш «солодких» міст Німеччини - Любек , Який часто називають батьківщиною марципану. Тут можна не тільки купити марципанові цукерки і тістечка, а й зазирнути в музей марципанів. Чи не менше сподобається ласунам і баварський Нюрнберг , Який славиться своїми пряниками «лебкухен».

Окремої згадки заслуговує альпійська кухня. В регіоні Гарміш-Партенкірхен зверніть увагу на швайнбратен (Schweinebraten) - шматок запеченої або підсмаженої свинини з хрусткою скоринкою. Подається страва з капустою, картопляним пюре або шпецле (Spaetzle) - галушками з яєчно-мучного тесту.

І пиво, і вино

Німеччина вважається більше пивний країною, ніж винної, і даремно. Подорож по винних містах Німеччини може стати відмінною альтернативної звичайному туристичному маршруту.

Секрети німецького виноробства та пивоваріння традиційно привертають до Німеччини безліч справжніх цінителів якісного вина і традиційного німецького пива. Місцеві вина активно завойовують симпатії винних критиків, а Німецький інститут вина (DWI) знайомить найцікавіших з винними регіонами Німеччини і найпрестижнішими Винотека країни. Професійні гіди супроводжують гостей в «винних турах» по 13 виноробних регіонах Німеччини. Під егідою DWI в Німеччині успішно функціонують вісім клубів цінителів німецького рислінг.

Відома своїм вином, наприклад, Франконія - історична область на південному сході Німеччини.

Обов'язково загляньте в студентське містечко Вюрцбург. Виноград росте на підступах до міста, і в історичному центрі Вюрцбурга на кожному розі відкриті симпатичні ресторанчики і льохи, де можна спробувати місцеве вино.

Виноград росте на підступах до міста, і в історичному центрі Вюрцбурга на кожному розі відкриті симпатичні ресторанчики і льохи, де можна спробувати місцеве вино

Планування кулінарного подорожі

Дати загальні рекомендації, куди поїхати в Німеччині за смачною їжею, неможливо. Ресторани високої кухні чекають вас в Берліні, традиційні «біргартен» - в Баварії (і не тільки).

Зазвичай мандрівники спочатку вибирають місце призначення, а потім дізнаються, що спробувати, але в Німеччині можна сміливо робити навпаки і планувати поїздку згідно своїм кулінарним уподобанням. Все інше - архітектура, мистецтво, розваги - вас не розчарують.

Метою поїздки може стати і відвідування ринку або ярмарки. Регіональні продуктові ринки, кулінарні вуличні фестивалі та фестивалі фудтраков давно увійшли в повсякденний побут городян. Вони проводяться протягом всього року. Особливо цікаво на таких ярмарках восени, коли пройшов сезон збору врожаю.

Хештег кулінарного року - #EnjoyGermanFood

Ще більше цікавого в нашому каналі Яндекс.Дзен. Підпишіться!

Читайте також

Новости