Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Міжнародні аеропорти Німеччини на карті

  1. Аеропорт Франкфурта-на-Майні
  2. аеропорт Мюнхена
  3. аеропорт Дюсельдорфа
  4. Тегель
  5. Шенефельд
  6. аеропорт Гамбурга
  7. аеропорт Штутгарта
  8. аеропорт Кельна
  9. аеропорт Ганновера
  10. аеропорт Нюрнберга
  11. аеропорт Дрездена

У Німеччині працюють близько 60 аеропортів. З них - 15 міжнародних, які приймають рейси з різних країн, у тому числі з Росії. Якщо знайти всі міжнародні аеропорти Німеччини на карті, то стає видно, що вони розташовані в великих ділових, культурних, туристичних та промислових містах: Франкфурті-на-Майні, Мюнхені, Дюссельдорфі, Гамбурзі, Ганновері і інших. У столичному Берліні є два міжнародні аеропорти. З нашої статті ви можете дізнатися про найбільших аеровокзалах Німеччини.

З нашої статті ви можете дізнатися про найбільших аеровокзалах Німеччини

Аеропорт Франкфурта-на-Майні

Найбільший аеропорт країни розташувався в п'ятому за величиною місті Німеччини. Щорічно Аеропорт Франкфурта-на-Майні обслуговує більше 60 мільйонів пасажирів, що робить його четвертим аеропортом Європи з пасажиропотоком - він уступає тільки Лондонському аеропорту «Хітроу», паризьким «Шарль-де-Голль» і аеропорту Амстердама "Шипхол". У рейтингу найбільших аеропортів світу 2018 року він розташувався на 14 сходинці.

Аеропорт обслуговує майже 300 маршрутів по всьому світу. З Росії сюди літають «Lufthansa», «Аерофлот» і «Уральські авіалінії».

Повітряні ворота мають чотири злітно-посадочні смуги, дозволяють приймати пасажирські і вантажні повітряні судна всіх типів. Термінальний комплекс складається з двох великих терміналів, з'єднаних монорельсової дорогою, і одного невеликого терміналу, призначеного для обслуговування VIP-рейсів.

До міста можна дістатися на таксі, електропоїзді або автобусі.

Код IATA: FRA

Код ICAO: EDDF

сайт аеропорту

аеропорт Мюнхена

У столиці Баварії - Мюнхені - розташований другий за пасажиропотоком аеропорт Німеччини. Він щорічно обслуговує понад 40 мільйона пасажирів і більше 200 напрямків. Аеропорт названий на честь колишнього прем'єр-міністра Баварії Франца-Йозефа Штрауса.

В аеропорту імені Франца-Йозефа Штрауса два термінали і дві злітно-посадочні смуги довжиною чотири кілометри, що дозволяє аеропорту приймати будь-які літаки. Прямі рейси сюди є з Москви, Санкт-Петербурга і Волгограда. До міста курсують електрички і автобуси.

На території аеропорту є «Парк відвідувачів», з пагорба якого відкривається чудовий вид на термінали. Тут же відвідувачі можуть подивитися на історичні літаки - в колекції парку Super Constellation, Douglas DC-3 і Junkers Ju 52. Ну і куди ж без пива - в аеропорту є своя пивоварня Airbrau, в якій варять кілька сортів пива. В очікуванні рейсу пасажири можуть замовити сюди екскурсію і покуштувати пінний напій.

Код IATA: MUC

Код ICAO: EDDM

сайт аеропорту

аеропорт Дюсельдорфа

Аеропорт Дюсельдорфа входить в трійку найбільших повітряних воріт Німеччини. Це сучасний і зручний аерокомплекс, що складається з трьох терміналів, розташованих в одній будівлі.

Всього тут обслуговується понад 170 напрямків, в числі яких прямі маршрути з російських міст - Москви і Санкт-Петербурга. Регулярні рейси є у «Аерофлоту» і «S7 Airlines».

Від міста його відокремлює лише 7 кілометрів, їх можна подолати на поїзді, автобусі, таксі або трансфер.

З мінусів можна відзначити лише не надто довгу злітно-посадкову смугу в 3 км, що вводить обмеження на прийом авіагігантів Boeing 747 і Airbus A380.

Код IATA: DUS

Код ICAO: EDDL

сайт аеропорту

Тегель

Головний міжнародний аеропорт Берліна розташований в районі Тегель і носить ім'я Отто Лилиенталя - інженера і піонера авіації. Комплекс складається з п'яти терміналів, пов'язаних переходами, і відрізняється першокласним сервісом.

Звідси відправляються рейси в багато точок світу - Європу, Азію, США та інші. Прямі рейси в Тегель є з Москви і Санкт-Петербурга. З російських перевізників в Тегель літають «S7 Airlines», «Utair» і «Перемога».

Аеропорт Тегель планується закрити після офіційного запуску нового аеропорту Берлін-Бранденбург імені Віллі Брандта. Врпочем, коли це станеться - сказати складно. Відкриття нових повітряних воріт Берліна відкладалося неодноразово, починаючи з 2011 року. Тепер його запуск планується на 2020 рік.

Код IATA: TXL

Код ICAO: EDDT

сайт аеропорту

Шенефельд

Ще один аеропорт столиці - Берлін-Шенефельд. На відміну від Тегель, він розташований далі від центру - в 22 км на південний схід. Незважаючи на це, транспортне сполучення з центром розвинене досить добре - доїхати можна на електропоїзді, автобусі або таксі.

До 1990-х років він був центральним повітряним вузлом НДР. Сьогодні Шенефельд приймає, в основному рейси бюджетних авіакомпаній і чартери. Аеровокзальний комплекс складається з чотирьох терміналів. Цікаво, що власна злітно-посадкова смуга аеропорту кілька років закрита на ремонт, для зльоту і посадки літаків використовується південна смуга будується поблизу аеропорту Берлін-Бранденбург.

Планується, що з відкриттям нового аеропорту в Берліні, Шенефельд також буде закритий.

Код IATA: SXF

Код ICAO: EDDB

сайт аеропорту

аеропорт Гамбурга

Міжнародний аеропорт Гамбурга «Фульстюттель» вважається найстарішим аеропортом Німеччини. Він був відкритий в 1911 році, коли авіація в Європі лише почала розвиватися.

Аеропорт розташований всього в 8,5 кілометра від центру міста, до нього ви доберетеся на таксі, автобусі чи метро. На початку 90-х років його хотіли закрити, побудувавши нові повітряні ворота далі від центру, але замість цього реконструювали.

Сьогодні аеропорт має дві злітно-посадочні смуги довжиною 3,2 км і 3,7 км, що дозволяє йому приймати всі типи повітряних суден. Комплекс складається з двох пасажирських терміналів, з'єднаних зоною видачі багажу і торгово-розважальним комплексом Airport Plaza.

Аеропорт обслуговує понад 100 напрямків. З Росії сюди літають «Аерофлот» (з Шереметьєва), «Росія» і «Lufthansa» (з Санкт-Петербурга).

Код IATA: HAM

Код ICAO: EDDH

сайт

аеропорт Штутгарта

Міжнародний аеропорт Штутгарта є шостим за важливістю аеропортом в Німеччині. Він знаходиться в 10 км на південь від міста, мандрівники можуть дістатися до центру будь-яким з трьох способів - на автобусі, поїзді або таксі.

Комплекс складається з чотирьох терміналів: три з них розташовані в одній будівлі і з'єднані між собою коридорами, четвертий термінал орієнтований на чартерні рейси, але також з'єднаний з іншими переходом.

Популярність аеропорту обумовлена ​​і тим, що неподалік знаходиться знаменита Штутгартська торгова ярмарок. Оскільки аеропорт знаходиться поблизу житлових районів, тут діють обмеження для нічних польотів.

Безпосадочні рейси звідси доступні в міста Німеччини, Європи, Африки, Близького Сходу і Північної Америки. З Москви літаки в Штутгарт відправляє авіакомпанія «Аерофлот».

Код IATA: STR

Код ICAO: EDDS

сайт

аеропорт Кельна

Міжнародний аеропорт імені Конрада Аденауера (першого канцлера ФРН) працює буквально на два міста. Він розташований в 15 км від Кельна і в 16 км від Бонна. З містами налагоджено залізничне і автобусне сполучення.

Свою історію аеропорт веде з 1913 року і на сьогоднішній день є сьомим аеропортом країни за пасажиропотоком. На відміну від багатьох аеропортів, які переривають авіасполучення в нічний час, він працює цілодобово, щорічно обслуговуючи близько 10 мільйонів пасажирів.

Комплекс складається з трьох терміналів - два з них обслуговують пасажирські рейси, третій призначений для бізнес-авіації.

В аеропорту Кельна / Бонна базуються бюджетні авіакомпанії «Eurowings», «Germanwings», TUIfly, «EasyJet» і «Wizz Air» і вантажні компанії «FedEx" і "UPS Airlines». З Москви і Санкт-Петербурга регулярні рейси сюди виконує російський лоукостер «Перемога».

Цікаво, що пасажирів в аеропорту зустрічає напис «Бонн. Кельн Бонн »(в дусі« агента 007 »). А на даху розташований оглядовий майданчик.

Код IATA: CGN

Код ICAO: EDDK

сайт

аеропорт Ганновера

Міжнародний аеропорт Ганновер-Лангенхаген є дев'ятим за значимістю в Німеччині. Це великий аеровокзальний комплекс з двома злітно-посадковими смугами, розрахованими на прийом всіх типів повітряних суден, і трьома пасажирськими терміналами. Є і четвертий термінал, який обслуговує тільки рейси Королівських військово-повітряних сил Великобританії.

Аеропорт співпрацює з безліччю авіакомпаній, в тому числі з «Аерофлотом» і «Utair» - вони виконують сюди рейси з Москви. До Ганновера ходить громадський транспорт - автобуси і поїзди.

Код IATA: HAJ

Код ICAO: EDDV

сайт

аеропорт Нюрнберга

Повітряні ворота Нюрнберга замикає десятку найбільших аеропортів Німеччини. Це другий аеропорт в Баварії (після мюнхенського). Він щорічно обслуговує близько п'яти мільйонів пасажирів.

Це сучасний і зручний аеропорт з одним терміналом і однієї злітно-посадковою смугою. Розташований він за все в п'яти кілометрах від міста. Сюди доходить гілка міського метро, ​​так що дістатися до міста можна на цьому виді транспорту. Інший варіант - на автобусі. Дорога до центру займає близько півгодини.

Код IATA: NUE

Код ICAO: EDDN

сайт

аеропорт Дрездена

Аеропорт Дрезден (також відомий як Аеропорт Дрезден-клаптями) розташований в 9 км від столиці області Саксонії.

Оскільки Дрезден - відомий туристичний центр, сюди щороку прилітають тисячі мандрівників. Аеропорт приймає майже всі типи літаків і співпрацює з багатьма авіакомпаніями. З Москви сюди кілька разів на тиждень літає «Аерофлот».

Комплекс складається з одного великого терміналу, в якому є все для комфортного перебування пасажирів. З містом його з'єднує залізниця і автомагістралі, тому дістатися з аеропорту до центру можна на електричці, автобусі або таксі.

Код IATA: DRS

Код ICAO: EDDC

сайт

На завершення відзначимо, що всі міжнародні аеропорти країни пропонують весь необхідний спектр послуг. На їх території є магазини і кафе, банкомати і пункти обміну валют, зали відпочинку, розраховані на різних пасажирів. У той же час, не всі аеропорти приймають і відправляють літаки в нічний час. Тому в багатьох повітряних гаванях є готелі, де пасажири можуть відпочити в очікуванні свого рейсу.

Новости