Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Королівські замки Нойшванштайн і Хоеншвангау

  1. Замок Нойшванштайн
  2. замок Хоеншвангау

подорожуючи по Баварії , Потрібно обов'язково відвідати королівські замки Нойшванштайн (Neuschwanstein) і Хоеншвангау (Hohenschwangau), розташовані в селі Швангау! Дістатися до замків зручно з Фюссена , Який сам по собі дуже цікавий. від Фюссена до замків близько 3,5 км і, в гарну погоду, можна прогулятися пішки. Але нам не пощастило, лив дощ і було не дуже багато часу. Тому, добиралися на автобусі.

По прибуттю в Швангау, ми, відстоявши півгодинну чергу, купили квитки на екскурсії в замки і пішли бродити по околицях, тому що наш час відвідування замків було через пару годин. Ми скоротали час очікування катаючись на човні по Лебединого озера і споглядаючи околиці. Виявилося, квитки в замки можна було заздалегідь замовити через Інтернет .

Виявилося, квитки в замки можна було заздалегідь   замовити через Інтернет

Лебедине озеро Лебедине озеро   Лебедине озеро Лебедине озеро

Знизу до замків можна дістатися пішки, в кінному возі або на автобусі.

Замок Нойшванштайн

Замок Нойшванштайн по праву вважається одним із символів Баварії. Замок будувався з 1869 по 1886 рік «казковим королем» Людвігом II.

Замок будувався з 1869 по 1886 рік «казковим королем» Людвігом II

Замок Нойшванштайн Замок Нойшванштайн   Замок Нойшванштайн Замок Нойшванштайн

Ексцентричний король успадкував трон в 18 років. Він був романтичним, любив легенди і музику. На той момент Людвіг жив в замку своє батька, Хоеншвангау. Він вирішив втілити легенду в реальність, побудувати замок в стилі старовинних німецьких лицарських фортець. Місце для будівництва було створено в результаті підриву скелі, в результаті чого вона опустилася на 8 метрів і утворилося плато. Після чого почалася споруда замку, що завершилася через 17 років. Внутрішній розпис стін навіяна мотивами з опери Ріхарда Вагнера, друга короля. Навіть виконана імітація скелі. З чуток, Чайковський надихнувся написанням балету «Лебедине озера» після відвідин цього замку.

замок Хоеншвангау

Другий замок, замок батька короля - Хоеншвангау - не менше цікавий. Замок був побудований в 1839 році на руїнах фортеці Швангау баварським королем Максиміліаном II як родове гніздо династії Віттельсбахів.

Замок був побудований в 1839 році на руїнах фортеці Швангау баварським королем Максиміліаном II як родове гніздо династії Віттельсбахів

замок Хоеншвангау замок Хоеншвангау   замок Хоеншвангау замок Хоеншвангау

Інтер'єри замку прикрашені фресками на теми німецьких легенд. Зверху відкривається гарний вид на округу.

Вид на околиці з замку Хоеншвангау

Фотографувати в замках забороняється, тому фоток інтер'єрів ми не зробили :-(

Далі наш шлях лежав до Боденському озеру, в містечко Ліндау , Але, спочатку, в контору по прокату машин .

Новости