Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Основні принципи катання і навчання гірським лижам

Найголовніший принцип катання на гірських лижах полягає в тому, що немає межі досконалості! Поки Ви катаєтеся на гірських лижах, Ви будете весь час удосконалювати техніку катання на гірських лижах і навчатися новим елементам.

Основи катання на гірських лижах

Перш за все, Ви повинні до автоматизму відпрацювати свою техніку катання на гірських лижах. Адже на схилі немає часу згадувати, як потрібно робити той чи інший елемент з техніки катання на гірських лижах. І основа навчання гірським лижам полягає в тому, що на кожному тренуванні відпрацьовуються одні й ті ж елементи з техніки катання на гірських лижах.

Запам'ятайте! По прямій лінії їдуть тільки спортсмени-гірськолижники на змаганнях. Звичайні любителі гірських лиж виписують повороти уздовж або поперек уявної лінії падіння. Катання на гірських лижах - це повороти з прослизанням і різані повороти. В тому числі, і геометрія гірських лиж розрахована на виконання поворотів!

Суворо дотримуйтеся правил безпеки на гірських лижах! Забирайте зі схилів сміття, в черзі на підйомнику будьте чемні і терплячі, не зловживайте алкоголем, а також не заважайте руху інших гірськолижників, дивіться по сторонам.

Постійно покращуйте свою техніку катання на гірських лижах. Практикуйтеся і відпрацьовуйте техніку катання на гірських лижах при будь-якому зручному випадку.

У небезпечних ситуаціях використовуйте прості техніки гальмування і поворотів, не втрачайте самовладання і контроль над лижами.

При виконанні поворотів «відчувайте» свої ступні. Тільки через них Ви контролюєте гірські лижі і можете ними управляти.

Принципи навчання гірським лижам

Навчання катання на гірських лижах ділиться на кілька етапів: початковий етап і наступні етапи вдосконалення техніки.

На самому початку Ви повинні навчитися надягати і знімати гірські лижі, правильно тримати палиці, знати вправи для розминки м'язів ніг і рук.

Навчання гірських лиж починається з освоєння базової стійки. Більшість людей відразу відчуває, як потрібно встати, щоб було комфортно і зручно в гірськолижних черевиках. Але навіть якщо у Вас це вийде не відразу, то не переживайте, базову стійку Ви все одно освоїте. Нічого хитрого тут немає. Тренувати базову стійку можна не тільки на схилі, але і вдома. Просто надіньте гірськолижні черевики, ступні розташуйте паралельно один одному, ноги злегка зігніть в щиколотках і колінах і трохи розведіть їх для додання тілу стійкості. І базова стійка готова!

Наступний етап навчання гірським лижам - це відпрацювання навичок і техніки руху на гірських лижах по снігу. Звикнете до гірських лиж і черевиків, і Вам буде легше навчатися далі. Відчуйте свої гірські лижі і черевики, в цьому випадку Ви зможете без праці їх контролювати.

Почніть навчання гірським лижам на горизонтальній ділянці схилу, не лізьте відразу на самий крутий схил! Відпрацьовуйте базові елементи техніки катання на гірських лижах «плуг» і базову стійку на пологих схилах. У міру навчання базових елементів ускладнюйте завдання і скачуйтеся з більш крутих схилів.

Навчіться гальмувати на гірських лижах! Для гальмування на гірських лижах передбачені металеві канти, за допомогою яких можна швидко скинути швидкість з 120 км / год до повної зупинки. Використовуйте для цього поворот плугом. А потім практикуйтеся і практикуйтеся техніці плуга. Але не захоплюйтеся катанням плугом на широко розставлених ногах, це фізично втомлює, допомагайте собі палицями.

Навчайтеся, як потрібно правильно падати на гірських лижах. Чим більше падаєш, тим більше вчишся. Запам'ятайте це! У початківців гірськолижників падіння закінчуються невеликими синцями і подряпинами. Так що падайте і вчіться! При падінні розслабтеся, це допоможе полегшити силу удару. Вмійте також вставати після того, як впали.

При навчанні гірським лижам Ви повинні відпрацювати і техніку підйому вгору по схилу і пересування поперек схилу, рух спиною до спуску.

Щоб уникнути травм і неприємних ситуацій вивчите основні правила безпеки катання на гірських лижах, використовуйте тільки справні спорядження, вибирайте траси, які Вам по плечу, правильно користуйтеся підйомниками, попереджайте зіткнення.

Якщо ви втомилися, роздратовані або замерзли, то краще катання на гірських лижах припинити. Це не принесе Вам задоволення і може привести до травм і захворювань.

Регулярне катання на гірських лижах і навчання базовим елементам перетворить Вас з новачка в любителя із середнім рівнем катання. А подальше вдосконалення зробить з Вас просунутого любителя, а може і професіонала.

Що потрібно робити, щоб підвищувати свій рівень катання на гірських лижах? Проводьте більше часу на схилах, відпрацьовуйте свою техніку катання на гірських лижах.

Проводьте більше часу на схилах, відпрацьовуйте свою техніку катання на гірських лижах

Навчайтеся зв'язаних поворотів, зв'язкам поворотів, нахилів тулуба назад. Відпрацьовуйте свій карвінг на спеціальних трасах. Вчіться екстреного гальмування (по-хокейному), спробуйте могул (катання на гірських лижах по горбах), а також освоюйте спуски з крутих схилів. Але пам'ятайте, що для катання з крутих схилів необхідна відмінна технічна підготовка. Для подальшого навчання катанню на гірських лижах застосовуйте розворот на місці, катання поза трасами і по пухнастому снігу.

Якщо Ви - відчайдушний екстремал, то вчіться спуску між деревами, спробуйте скітурінг (гірськолижний туризм) і телемарк.

Як Ви вже зрозуміли, катання на гірських лижах - це постійне навчання, відпрацювання навичок і отримання нових емоцій.

Удачі вам!

гірські лижі навчання

катання на гірських лижах

Що потрібно робити, щоб підвищувати свій рівень катання на гірських лижах?

Новости