Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Турістенок.ру | Піші маршрути для походів

  1. Регіон: Північно-Західний.
  2. Регіон: Південний.
  3. Регіон: Центральна Європейська частина Росії.
  4. Район: Жигулівські гори.
  5. Регіон: Південно-Схід Росії.
  6. Район: Крим.
  7. Регіон: Україна.

У цьому розділі дані короткі описи найбільш популярних районів, відвідуваних туристами. Дано рекомендації щодо оптимальних термінів для походу в кожному районі, основні його визначні пам'ятки і можливі складнощі, з якими можна зіткнутися на пішому або гірському маршруті.

Більш детальну інформацію про маршрутах в соотв. регіонах можна знайти у звітах в кінці кожного розділу.
Повний список звітів про походи в різних регіонах дивіться на сторінці "Звіти про походи" .
Звіти та маршрути ПВД ​​на сторінці "Походи вихідного дня" .

Важливо пам'ятати, що маршрут треба вибирати так, щоб він відповідав можливостям дітей, які йдуть в похід.
Необхідно розрахувати ходове час і протяжність денних переходів, передбачити місця днювань і варіанти дострокового сходу з маршруту. Детальніше про це читайте в статті "Як організувати похід з дітьми" і в інших матеріалах колонки "ПІДГОТОВКА".

Регіон: Північно-Західний.

Район: Хібіни, Мурманська область.

Основні пункти початку і закінчення походу: м Кіровськ, ст. Хібіни, ст. Імандра.
Особливості маршрутів в районі. Район невеликий і тому все маршрути мають кільцевої або майже кільцевої характер. Залежно від віку дітей і досвіду дорослих можна робити маршрути різної складності.
Рекомендовані терміни: середина липня - середина серпня.
На початку літа багато мошки і комарів, в кінці серпня вже може бути прохолодно.
Пам'ятки і гідності маршрутів. Красиві невисокі гори, своєрідна заполярна природа. Щодо нескладні перевали, невелика віддаленість від цивілізації, багато зручних місць для стоянки, є можливість стояти базовим табором і робити радіальні виходи.
Основні складності. Дуже мінлива погода, місцями дуже багато мошки. Ретельніше готуйте маршрут у відповідності зі своїми силами, перед першим відвідуванням району важливо уважно ознайомиться зі звітами про походи пройдених в цьому районі в ті ж терміни, в які ви плануєте бути в Хибинах. У деяких місцях можуть бути проблеми з дровами, бажано мати газову або Мультипаливні пальники.

- Звіт про похід , Нефелінові Піски - пров. Юм'екорр - пров. Південний Чоргорр - база КСС - пров. Кукісвумчорр - Кіровськ, Липень-серпень 2007 року - Звіт про похід , Нефелінові піски - пров. Ю.Чорргор - база ПСС - Апатити, Август 2008 - Звіт про похід , Імандра - радий .: м Манепах, пров. Південний Чоргорр, пров. Юмьекорр, пров. Сівши. Чоргорр - Імандра, Липень-серпень 2011 року - Звіт про похід , Нефелінові піски - пров. Юм'екорр - пров. Чоргорр Ю. - пров. Рисчорр Ю. - пров. Ворткеуайв - Кіровськ, Липень-серпень 2012 р
Регіон: Південний.

Район: Західний Кавказ, Краснодарський край.

Основні пункти початку і закінчення походу: м Геленджик, Туапсе, Гарячий Ключ, Пшада, Убінське.
Особливості маршрутів в районі. Багато лісових доріг і стежок. Можна розробити безліч цікавих і нескладних маршрутів.
Рекомендовані терміни: травень - вересень.
Пам'ятки і гідності маршрутів. Мальовничі невисокі лісисті гори. На річках і струмках багато красивих водоспадів. Стародавні дольмени.
Основні складності. У травні і початку літа погода може різко змінитися, і можливі тривалі дощі і холодні тумани. У травні в лісі багато кліщів. У часто відвідуваних туристами і місцевими жителями місцях можуть бути проблеми з хорошими стоянками.

- Звіт про похід , П. Гуамка - плато Лагонаки - г.Оштен - турпритулок Фішт - узбережжі Чорного моря. Август 2009 г. - Звіт про похід , Яворова поляна - притулок Фішт - Псенодах - водоспадистий - Солох-Аул. Липень-серпень 2011 року - Звіт про похід , Чернігівська - скелі Семашко - м Шессі - ДХК - р.Бекішей - р. Бол. Псеушхо - Калеж. Червень 2012 року - Звіт про похід , С.Хребтовое - Каверзінскіе водоспади - - печера Велика Фанагорійська - р.Адова Щілина - г.Почепсуха - пер.Гранічний - р.Хошепс - пос.Небуг. Май 2016 р
Регіон: Центральна Європейська частина Росії.

Район: Валдайская височина.

Основні пункти початку і закінчення походу: м Осташків, м Валдай, м Боровичі, м Вишній Волочек
Особливості маршрутів в районі. Велика кількість лісових доріг, стежок, які часто мають броди через численні струмки і річечки. Район зручний для кільцевих і радіальних маршрутів.
Рекомендовані терміни: травень - вересень.
Пам'ятки і гідності маршрутів. Багато красивих озер і річок з чистою водою. Старовинні монастирі, історичні пам'ятники і багато цікавих природних об'єктів.
Основні складності. Часто зустрічаються заболочені місця, маршрут бажано прив'язувати до лісових дорогах позначеним на карті.


Район: Жигулівські гори.

Основні пункти початку і закінчення походу: с. Ширяєве, с. Зольне, Гаврилова Поляна
Особливості маршрутів в районі. Район зручний для кільцевих або радіальних маршрутів. Рекомендовані терміни: травень - вересень.
Пам'ятки і гідності маршрутів. Ліси, невисокі гори, красиві види, є скелелазні стінки, багато цікавих природних і історичних об'єктів.
Основні складності. Частина території обмежена для відвідування правилами Жигулівського заповідника та Національного парку "Самарська Лука".

Регіон: Південно-Схід Росії.

Район: Південний Урал, Уфімська обл., Челябінська обл.

Основні пункти початку і закінчення походу. м Златоуст, Карабаш, Зюраткуль, Тюлюк.
Особливості маршрутів в районі. Район багатий на цікаві маршрути, в тому числі нескладні. Багато лісових доріг і стежок.
Рекомендовані терміни:: червень - вересень.
Пам'ятки і гідності маршрутів. Красиві гірські пейзажі, "кам'яні річки", альпійські луки. Переважає хороша погода. Також багато стоянок.
Основні складності. Маршрути досить протяжні - 100-150 км. Можуть виникнути і труднощі в орієнтуванні.

Район: Крим.

Основні пункти початку і закінчення походу: Бахчисарай, Судак, Севастополь, Форос, Ялта.
Особливості маршрутів в районі. Район багатий на цікаві маршрути, в тому числі нескладні. Багато лісових доріг і стежок.
Рекомендовані терміни:: травень - жовтень.
Пам'ятки і гідності маршрутів. Унікальний клімат, численні історичні пам'ятники, цікаві природні об'єкти. Безліч стоянок.
Основні складності. Побори місцевих лісників, також можливі проблеми з водою і дровами.


Регіон: Україна.

Район: Карпати, Закарпатська область.

Основні пункти початку і закінчення походу: Ясиня, Яремча
Особливості маршрутів в районі. Велика кількість лісових доріг, стежок. Район зручний для кільцевих і радіальних маршрутів.
Рекомендовані терміни: травень - вересень.
Пам'ятки і гідності маршрутів. Радують око пейзажі - невисокі гори, альпійські луки. Місцеве населення до туристів ставиться дружелюбно. Багато стоянок.
Основні складності. Відносна складність закидання і виїзду з району.

Колектив авторів turistenok.ru

Повернутися в початок

На головну сторінку

Увага! Публікація матеріалу без нашої згоди заборонена. Часткове використання тексту можливо при наявності активного посилання. Дякую за розуміння.

Новости