Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Танзанія Навесні, Улітку, Восени, Взимку - Сезони і Погода в Танзанії по місяців, Клімат, Температура

  1. Туристичний сезон в Танзанії
  2. Високий сезон в Танзанії
  3. Низький сезон в Танзанії
  4. Кращий час для екскурсій
  5. Пляжний сезон в Танзанії
  6. сезон дайвінгу
  7. рибальський сезон
  8. сезон сафарі
  9. Пора свят і фестивалів
  10. Клімат в Танзанії
  11. Танзанія навесні
  12. Танзанія влітку
  13. Танзанія восени
  14. Танзанія взимку

Найбільша держава Східної Африки і найцікавіший для вивчення регіон континенту Танзанія - туристична перлина, розташована на південь від Кенії і омивається на сході водами Індійського океану. Читайте нашу статтю на Тур-Календарі, де ми розповідаємо, чому найкращий час для відвідування цього царства дикої природи - з середини червня по жовтень, а для деяких її регіонів також з грудня по березень.
Найбільша держава Східної Африки і найцікавіший для вивчення регіон континенту Танзанія - туристична перлина, розташована на південь від Кенії і омивається на сході водами Індійського океану

Тури в Танзанію - це дотик до світу дикої природи і море екзотичних пригод, від яких навіть '' бувалі '' мандрівники приходять в дитячі захоплення


Туристичний сезон в Танзанії

З точки зору допитливого мандрівника, охочого до природних чудес, Танзанія, що вважається найбільш безпечним регіоном Африки, являє собою унікальний куточок землі, буквально нашпигований пам'ятками світової популярності. В рамках турів до Танзанії великою популярністю користуються пакети, що включають в свою програму сафарі по національним паркам і трофейну рибалку. Держава також завойовує увагу прихильників екологічного та етнографічного типів туризму, професійних альпіністів, дайверів, а також любителів екзотичного пляжного відпочинку. Туристична індустрія Танзанії на даний момент знаходиться в процесі становлення, відчувається брак готелів і відсутність високого рівня сервісу. Проте останнім часом спостерігається непогане зростання зацікавленості даним напрямком з боку мандрівників, серед яких чимале число і наших співвітчизників. В активний сезон, що триває в Танзанії з травня по жовтень, сюди приїжджає кілька десятків тисяч чоловік.

Високий сезон в Танзанії

Високий сезон в Танзанії спостерігається влітку - в найбільш сухий період в році, коли стоять більш помірні температури, і кількість опадів, що випадають практично зводиться нанівець. В цей час сюди прилітають забезпечені мандрівники, інші сюди просто не їздять - більшу частину бюджету з'їдає довгий стикувальний переліт з пересадкою в аеропорту базування однієї з європейських авіаліній, чималих грошей коштує і пристойний лодж (так званий готель пристойного рівня), в «двушках» і «трёшках» умови залишають бажати кращого. В умовах крайньої нестачі коштів розміщення готельні номери в літній сезон можуть виявитися повністю зайнятими. Але дана проблема може торкнутися лише окремих самостійних мандрівників. Як правило, в Танзанії поки ще їдуть в рамках організованих турів. З недавніх пір її уряд стало позиціонувати країну в якості напрямку для захоплюючого відпочинку всією сім'єю, завдяки періодично проводиться маркетинговій політиці даний «посил» знайшов свій відгук серед цієї категорії туристів.

Низький сезон в Танзанії

Терміни низького сезону в країні регулюються її кліматичними особливостями, в конкретному випадку - періодом дощів. З листопада по травень, за винятком на півночі і заході періоду з грудня по березень, Танзанія відзначає спад туристичної активності, що ускладнюється зливовими опадами, що приводять до сильного розмиття доріг і цілих місцевостей, високими температурами, а так само збільшенням випадків захворювання на малярію і інфекціями шлунково кишкового тракту. Однак є поодинокі туристи, які не бояться можливих небезпек, і ризикують, купуючи квитки на зимовий період - як правило, на січень і лютий, які є щось середнім між «самим несприятливим і« більш-менш сприятливим »часом для подорожі в Танзанію. Сказати про те, що в дані терміни можна добре заощадити можна, все залежить від обраного готелю, і навіть днів тижня, на які випадає Ваш рейс, але те, що загальна вартість путівки буде хоча б на 10% нижче, це однозначно. Якщо Ви дійсно обмежені в бюджеті, Тур-Календар порадив би Вам відслідковувати гарячі путівки в Танзанію з вильотом в літній сезон, які все частіше пропонуються туроператорами.

Кращий час для екскурсій

Планувати знайомство з країною найкраще на літо або ачало осені

Подорож до Танзанії здатне викликати сильну бурю емоцій навіть у мандрівника, об'їздив екзотичні країни вздовж і впоперек. Практично до кожної топової пам'ятки країни можна застосувати займенник «самий»: найвища точка Африки гора Кіліманджаро, найвідоміший в світі заповідник Серенгеті, найбільше озеро континенту Вікторія - перераховувати можна до нескінченності. Крім того, в Танзанії туристів чекає знайомство з самобутньою культурою і традиціями древніх племен, поїздки за стародавніми селах і містах «з історією», сходження до кратера Нгоронгоро, польоти на повітряній кулі, захоплюючі драйв-сафарі по національним паркам і багато іншого. Кращий час для огляду визначних пам'яток - з липня до початку вересня, хоча в окремих регіонах країни ці терміни розширюються за рахунок березня (на півночі, заході, островах Мафія і Занзібар) і травня (на заході). Взимку погода реалізовує не найсприятливіші сценарії, тому краще не ризикувати.

Пляжний сезон в Танзанії

Найбільш сприятливі умови для купання стоять в Танзанії в наш літній сезон

Великі можливості для шикарного пляжного відпочинку обіцяє в Танзанії острів Занзібар. Білосніжна узбережжі архіпелагу з кришталево чистими водами ідеальні для купання і заняття різними видами спорту. В принципі, пляжний сезон з урахуванням температурних позначок триває цілий рік - від +25 ° C до +28 ° C, але найкращий час для купання - африканська зима, вірніше її частина - з червня по жовтень, коли хвилювання океану мінімально, мало дощів і коштує не дуже спекотна погода.

сезон дайвінгу

Дайвінгом в Танзанії прийнято займатися з початок осені до початку весни

Одним з популярних видів спорту в Танзанії вважається дайвінг. Кількість дайв-сайтів в країні позамежне, але «кращі з кращих» слід шукати на островах архіпелагу Занзібар, на островах Пемба і Бангойо. Під час занурення Вас чекає зустріч з смарагдовими кораловими рифами, величезними білими акулами, муренами, гігантськими омарами, барракудами, великою різноманітністю тропічних риб і затонулими піратськими кораблями, останки яких лежать на дні океану вже кілька сотень років. Вважається, що найкращий час для занурень - з вересня по березень. Однак у кожного дайв-центру є свої особливості. Наприклад, в бухті Чоле, що на острові Мафія, часто спостерігаються припливи і відливи. Під час останніх дайвінг небажаний через дуже погану видимість.

рибальський сезон

Пік рибальського сезону доводиться тут на зимові місяці

Танзанія - прекрасне місце для участі в глибоководній риболовлі. Як улову, якщо пощастить, можна мати блакитного Марлін, барракуду, рибу-вітрильник, рибу-пилу і ін. Найпоширеніші місця для ловлі - острова Занзібар і Пемба, а також атол Мненба. Загальний рибальський сезон триває з вересня по листопад. Але в залежності від виду риби ці терміни можуть трохи коректуватися. Наприклад, марлин найкраще трапляється на гачок з листопада по березень, а риба-вітрильник - з липня по листопад.

сезон сафарі

Сафарі - мабуть, головний '' аттракшн '', заради якого сюди спрямовується переважна більшість туристів, їхати можна в будь-який час року, адже як такого сезону не існує

Мало хто знає, що саме Танзанія є справжньою батьківщиною класичного драй-сафарі, що представляє для приїжджають сюди туристів головний інтерес. У деяких місцях цієї країни з 1 квітня по 30 червня офіційно дозволено полювання на лева, леопарда, буйвола-буффало, слона і носорога, також привертає не мала кількість заможних «чужинців». Кращий час для сафарі в Танзанії залежить від сезону переміщення тих чи інших тварин. Так, «на антилоп» доцільніше приїжджати з квітня по листопад. Крім цього, багато що залежить і від географії спостереження за тваринами і птахами: активний період в парку Руаха відзначається в період з липня по листопад, а в Серенгеті - з червня по жовтень (в північній частині парку і в західному коридорі) і з грудня по березень (в південній частині парку). В останньому в квітні-травні влаштовується яскраве свято на честь міграції копитних тварин, які прагнуть на північний захід в пошуках їжі. В цей час сюди стікаються кілька тисяч туристів, тому місцеві готелі стають забитими під зав'язку.

Пора свят і фестивалів

Свят в Танзанії відзначається дуже багато, влітку і восени влаштовуються різні фестивалі з розрахунком на туристичну публіку

Основна маса свят з споконвічними традиціями місцевих народів відноситься до закритих типів заходів, на яких потрапити простому мандрівникові дуже складно. Інша справа - державні урочистості і фестивалі, орієнтовані на масового туриста: 25 грудня - Католицьке Різдво; 7 днів до Нового Року - афроамериканський свято Кванза; 9 грудня - День незалежності; 1 січня - День посадки дерев і Новий рік, перші вихідні лютого на Занзібарі - Фестиваль культури суахілі; 12 січня - День занзібарська революції; березень-квітень - Католицьке Великдень у православних; 1 травня - Міжнародний день праці; другу неділю травня - День матері; 1 червня - Міжнародний день захисту дітей; перші два тижні липня на острові Занзібар - Міжнародний кінофестиваль «ZIFF»; початок липня - Фестиваль культурної спадщини «Доу-Кантрі»; 7 липня - День створення правлячої партії ТАНУ, липень - «Мар-Мвака-КОГВ» / Новий рік по зороастрийскому календарем; 26 квітня - День об'єднання, коли утворилася об'єднана республіка Танзанія; 8 серпня - День фермерів / Нані-Нані, в Дар-ес-Саламі влаштовується найбільша тематична виставка; серпень-вересень - священний місяць Рамадан у мусульман; 14 жовтня - День смерті Джуліуса Ньерере, першого президента Танзанії; кінець жовтня - Занзібарський фестиваль культури.

Клімат в Танзанії

З огляду на те, що Танзанія розташована в південній півкулі, тут панує екваторіальний клімат мусонного типу. Причому на узбережжі яскраво виражений підвищений рівень вологості повітря, а на центральному плато випадає найменша кількість опадів. З березня по початок червня триває сезон зливових опадів, період з жовтня по листопад - другий сезон дощів, однак вони вже носять короткочасний характер. Залежно від географії місцевості дані терміни можуть дещо змінюватись. Влітку температура повітря трохи нижче, ніж взимку.

Танзанія навесні

Весняна погода в різних регіонах Танзанії досить різниться

Південну частину країни до половини весняного сезону заливає опадами, в той час як на островах Занзібар і Мафія, а також на півночі країни до кінця березня зберігається чудова погода. Але вже на початку-середині квітня повсюдно, за винятком півдня, куди приходить посушлива погода, починається сезон «довгих дощів». У цей час дуже душно, зберігається температурний режим африканського літа. Ризик підчепити кишкову інфекцію дуже великий, до того ж в цю пору дуже активні малярійні комарі.

Температура і погода в Танзанії навесні

Танзанія влітку

Влітку виснажлива спека спадає, а разом з цим припиняються і дощі

Літо в Танзанії - кліматична зима, коли денні температури повітря стають більш помірними, а ночі починають приносити прохолоду. У столиці, розташованої на східному узбережжі острова, максимальні екстремуми становлять +28 .. + 29 ° C, з настанням сутінків стовпчик термометра падає до +24 .. + 25 ° C. У північних гористих і центральних областях ці позначки значно стриманіше: в світлий час доби - +22 .. + 25 ° C. Літо - ідеальний час року для відвідування цієї частини Африки, так як кількість опадів стає несуттєвим, а температура води опускається до комфортних для купання температур - до +25 ° C в столиці Дар-ес-Салама і до +27 ° C на островах Пемба і Занзібар. Пляжний сезон - в самому розпалі, можна не тільки купатися, але і сміливо займатися всіма водними видами спорту.

Температура і погода в Танзанії влітку

Танзанія восени

До середини осені в Танзанії панує суха комфортна погода

З приходом вересня температура повітря в Танзанії трохи збільшується, проте кількість опадів, що випадають до початку-середини жовтня на всій території країни залишається несуттєвим. Ночі і раніше приносять цілющу прохолоду, хоча вони трохи тепліше, ніж в літній період. У другій половині місяця дощі, за винятком південних областей, починають частішати, однак вони досить помірні і тривають зовсім недовго. Їх сезон в більшій частині острова добігає кінця вже в листопаді. Тим часом на півдні Танзанії стартує вологий сезон, що завершується лише в квітні.

Температура і погода в Танзанії восени

Танзанія взимку

Взимку в країні дуже жарко, поїздки не рекомендовані людям, що погано переносять високі температури і великий рівень вологості повітря

З грудня по лютий триває самий жаркий період в році, коли температура повітря досягає +33 .. + 35 ° C. Кількість опадів, що випадають різниться в залежності від розташування місцевості і висоти над рівнем моря. Наприклад, на півдні Танзанії кліматичне літо - це черговий сезон дощів, який триває тут до квітня. Через високого рівня вологості повітря дихати стає вельми важко, не рятують навіть прохолодні океанічні бризи. Часто сильні опади призводять до розмиття доріг, роблячи недоступними цілі області країни. На заході і півночі цей сезон, навпаки, вважається одним з найбільш сприятливих періодів в році, дощі тут ніяк не перешкоджають туристичного відпочинку. Що стосується столиці, найменша кількість опадів припадає на січень і лютий. Незважаючи на те, що температура води в океані дуже тепла - близько +29 ° C, купатися в ній практично неможливо: рвучкі вітри, каламутність і велика кількість планктону в воді.

Температура і погода в Танзанії взимку

Кращий час для поїздки в Танзанії визначається головним чином сезоном дощів і районом країни, куди планується подорож. Однак існує загальний період часу, коли погодні умови на всій її території є задовільними. Тур-Календар радить Вам планувати свою поїздку з середини червня до середини жовтня.



Новости