Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сім перлин Геленджика

Геленджик сьогодні - унікальне місце відпочинку європейського рівня на будь-який смак. До складу муніципального освіти входить 21 населений пункт, 8 з яких розташовані на березі моря і сформувалися як самостійні курорти. Це: м Геленджик, с. Дивноморське, с. Архипо-Йосипівка, х. Джанхот, с. Прасковеевка, с. Криниця, х. Бетта.

Курортне село Кабардинка

Село Кабардинка розташоване в 13 км від Геленджика на березі Цемеської бухти в широкій долині, що плавно опускається в сторону моря Село Кабардинка розташоване в 13 км від Геленджика на березі Цемеської бухти в широкій долині, що плавно опускається в сторону моря. З південного заходу Кабардінку від вітрів і штормів прикриває далеко виступаючий в море мис Дооб, з північного сходу - відроги Маркотхского хребта.ПО кількості сонячних днів і відсутності туманів Кабардинка нагадує Південний берег Криму. Середньорічна температура + 12,40С. Море, гори і ліси підготували Кабардинці дивовижний клімат. Він сприятливий для лікування і отдиха.На в'їзді в с.Кабардінку з 2009р. на кордоні міста-героя Новоросійськ і міста-курорту Геленджик зведе найвищий в Краснодарському краї десятиметровий поклінний хрест, який є символічним оберегом курорту. Поруч з пам'ятним знаком зведена балюстрада, розбиті клумби, покладена плитка і зроблено освітлення. Кабардинка - саме сухе місце не тільки в Геленджику, але і в більш південних районах узбережжя Чорного моря.

село Прасковеевка

Маленьке курортне село Прасковеевка бере свій початок від грецького поселення, що з'явився в середині XIX століття Маленьке курортне село Прасковеевка бере свій початок від грецького поселення, що з'явився в середині XIX століття. Кажуть, що перші поселенці прибули сюди з Прасковьін день. Звідси і назва села. Він розташований серед гір, так званої Прасковьіной щілини. Від села до моря 1,5 км. Дорога веде прямо до пляжу. Тут розташовано кілька баз відпочинку. В околицях села Прасковеевка знаходиться знаменита пам'ятка курорту Геленджик - оповіді Парус - унікальний пам'ятник, над яким природа працювала не одне тисячоліття. При товщині трохи більше метра ця кам'яна брила має висоти 30 метрів, а ширину 28 метрів. Дійсно, парус!

Курортне село Дивноморське

Приблизно в 9 км по березі моря на південний схід від Геленджика перебуває курортні село Дівноморское Приблизно в 9 км по березі моря на південний схід від Геленджика перебуває курортні село Дівноморское.Ещё в середині XIX століття на цьому місці був адигейський аул Мезиб ( «многоселье»). Інша назва, міцно за ним закріпилося, - «Фальшивий Геленджик». Його село носило більш 100 років і було перейменовано в Дивноморське лише в 1964 році. Клімат в Дивноморське м'який. Дихається тут легко і вільно, оскільки звідси вздовж моря в сторону Джанхота на багато кілометрів тягнеться знаменитий бор пицундской сосни. Мелкогалечний просторий пляж упорядкований і обладнаний всім необхідним для відпочинку інвентарем. Великий вибір розваг припаде до смаку відпочиваючим різного віку. Тут навіть в сильну негоду вода моря залишається дивно чистою і прозорою, плагодаря природним пластів мергемя і відсутності глини і піску. У селі Дивноморське, дійсно, Дивне Море!

Курортне село Криниця

У 32 км на південний схід від Геленджика, в нижній частині річки Пшада в 1886 році виникло село Криниця. Відкрите море і річка Пшада створюють хороші умови для якісного відпочинку та приємного проведення часу.

хутір Джанхот

Мальовничий Джанхот розташований на узбережжі в 20 км на південний схід від Геленджика практично в самому центрі заповідника «Джанхотскій бор» Мальовничий Джанхот розташований на узбережжі в 20 км на південний схід від Геленджика практично в самому центрі заповідника «Джанхотскій бор». Невеликий затишний дрібногалечний пляж укладає підковою мальовничу бухту. Це улюблене місце відпочинку багатьох гостей курорту. Джанхот потопає в пицундской соснах. Завдяки цьому він відрізняється виключно сприятливим чистим повітрям, наповненим фітонцидами - біологічно активними речовинами, що вбивають шкідливі мікроорганізми. Саме у пицундской сосни фітонциди найбільш сильні серед інших хвойних рослин, тому повітря тут практично стерильне.

Джанхот зачарував своєю мальовничістю, щедрістю природи відомого російського письменника В.Г. Короленка, який назвав його «зеленим раєм близько Геленджика». Тут він відпочивав, багато і плідно працював у своїй садибі, побудованої на початку XX століття. З 1964 року в ній створено музей імені В.Г.Короленка. Архітектура подвірних ландшафтів Джанхота нікого не залишає байдужим. Тут зустрічаються рифи і уламки скельних порід, морські артефакти.

Це улюблене місце відпочинку гостей курорту, що вважають за краще екологічний та історико-культурний туризм.

хутір Бетта

В 6 км від Криниці та в 16 км від Сухумі шосе, в 300 м від відкритого моря в мальовничому куточку природи розташований хутір Бетта В 6 км від Криниці та в 16 км від Сухумі шосе, в 300 м від відкритого моря в мальовничому куточку природи розташований хутір Бетта.

Це «математичне» назву з адигейського перекладається, як «Горбатий», швидше за все таку назву хутір отримав через мису на східній стороні невеликої бухти, яка нагадує сплячого на березі моря велетня. Таку ж назву носить невелика річка, в гирлі якої розташувався хутір.

Чистий гальковий пляж довжиною 300 метрів оточений затишними барами і кафе.

Бетта - рай для дайверів. Дно моря тут нерівне, з підводними ущелинами і рифами, з багатим підводним світом.

В беті пропонують великий вибір екскурсій. Сьогодні Бетта нагадує невеликий грецький або італійський приморське містечко.

Курортне село Архипо-Йосипівка

Курорт Архипо-Йосипівка розташований в гирлі двох річок - Вула і Тешебс, в 103 км від Новоросійська і в 51 км на південний схід від Геленджікской групи курортів Курорт Архипо-Йосипівка розташований в гирлі двох річок - Вула і Тешебс, в 103 км від Новоросійська і в 51 км на південний схід від Геленджікской групи курортів. Широка долина оточена півкільцем гір, одягнених в зелене мереживо хвойних і широколистяних лісів, обриваються біля берега моря оголеними скаламі.Еті місця мають помірно теплим кулеметів, великим кількістю сонячних днів, ласкавим морем, чистим повітрям і відсутністю сильних північно-східних вітрів, від яких село захищене гірським вузлом з вершинами р Шамраєва (385 м) і г. Гебеус (735 м). Великий морський пляж, довжиною близько 1 км, складається з дрібної гальки і піску, зручний для купання і манить тисячі відпочиваючих. Дно неглибоке і піщане, тому вода тут добре прогрівається.

Новости