Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ростуризм складе «чорний список» готелів, які завищують ціни під час ЧС-2018 / Новини на Profi.Travel

Ростуризм складе чорний список готелів, які будуть завищувати ціни під час проведення чемпіонату світу з футболу в 2018 році, повідомляє РБК. Попадання в перелік порушників загрожує готелям в першу чергу іміджевими втратами, пояснили в Ростуризму.

Як заявив керівник відомства Олег Сафонов, спроби деяких представників бізнесу отримати надприбутки йдуть врозріз з державною політикою, метою якої є просування країни як популярного туристичного напрямку. На думку пана Сафонова, завищення цін на розміщення в готелях в містах, де пройде ЧС, на період проведення матчів «абсолютно неприпустимо».

Глава Ростуризму додав, що відомство «у взаємодії з Росспоживнаглядом і Федеральною антимонопольною службою (ФАС) буде проводити моніторинг цін в готелях в містах-організаторів чемпіонату». При виявленні завищення цін Ростуризм «клопотатиме про прийняття уповноваженими органами заходів реагування».

У прес-службі оргкомітету «Росія-2018» (відповідає за підготовку і проведення ЧС-2018) РБК підтвердили, що контроль за цінами на проживання в готелях ведуть ФАС і Росспоживнагляд. У Росспоживнагляді заявили, що простежать за тим, чи перевищує вартість готельних номерів під час проведення чемпіонату гранично допустимі значення.

Очікування різкого зростання попиту на тлі проведення наступного літа в Росії ЧС з футболу змусило готельєрів, власників апартаментів і хостелів різко підвищити тарифи. Вартість розміщення на період проведення матчів в червні-липні 2018 року в середньому в два рази вище, ніж в травні. У найскладнішому становищі опиняться уболівальникам, які планують зняти апартаменти: їх вартість в деяких містах зросла майже в п'ять разів.

Обговорюйте новини туризму з колегами!

Приєднуйтесь до найбільшої спільноти турпрофі в телеграм

Приєднуйтесь до найбільшої спільноти турпрофі в телеграм

Новости