Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вулкан Везувій - діючий або згаслий (15 фото)

  1. vulkan-vezuviy-1
  2. Фото вулкана Везувій в Італії
  3. Історичне минуле Везувію
  4. Везувій зараз
  5. Екскурсії на Везувій
  6. Мапа
  • vulkan-vezuviy-1

    http://www.sun-expo.ru/wp-content/uploads/2014/12/vulkan-vezuviy-1.png
  • vulkan-vezuviy-2

    http://www.sun-expo.ru/wp-content/uploads/2014/12/vulkan-vezuviy-2.png
  • vulkan-vezuviy-3

    http://www.sun-expo.ru/wp-content/uploads/2014/12/vulkan-vezuviy-3.jpg
  • vulkan-vezuviy-4

    http://www.sun-expo.ru/wp-content/uploads/2014/12/vulkan-vezuviy-4.jpg
  • vulkan-vezuviy-6

    http://www.sun-expo.ru/wp-content/uploads/2014/12/vulkan-vezuviy-6.jpg
  • vulkan-vezuviy-7

    http://www.sun-expo.ru/wp-content/uploads/2014/12/vulkan-vezuviy-7.jpg
  • vulkan-vezuviy-9

    http://www.sun-expo.ru/wp-content/uploads/2014/12/vulkan-vezuviy-9.jpg
  • vulkan-vezuviy-10

    http://www.sun-expo.ru/wp-content/uploads/2014/12/vulkan-vezuviy-10.jpg
  • vulkan-vezuviy-12

    http://www.sun-expo.ru/wp-content/uploads/2014/12/vulkan-vezuviy-12.jpg
  • Previous Image

    Next Image


    Везувій - це єдиний діючий вулкан на території континентальної Європи і один з трьох діючих вулканів на території Італії. Він вважається одним з найнебезпечніших вулканів світу.

    Знаходиться Везувій на березі Неаполітанської затоки, в області Кампанія, приблизно в 15 км на південний схід від Неаполя.

    Вулканічний комплекс Сомма-Везувій лежить в межах Середземноморського рухомого пояса, який простягнувся на 15 000 км між Західною Європою і Індонезією. Він входить в Апеннінського гірську систему і має висоту 1 281 м.

    Фото вулкана Везувій в Італії

    Вулкан Везувій: широта і довгота відповідно 40.8167 ° і 14.4333 °.

    4333 °

    Підйом на вулкан Везувій

    Історичне минуле Везувію

    За всю історію свого існування Везувій вивергався понад 80 разів. Найвідоміше виверження відбулося в 79 році нашої ери, і воно призвело до загибелі чотирьох міст Римської Імперії: Помпеї, Геркуланум, Стабія і Оплонтія.

    Місто Помпеї було знищено повністю, його накрив шар попелу товщиною близько трьох метрів, при цьому загинуло більше 2 000 жителів. В середині XVIII століття були розпочаті розкопки Помпеї, зокрема була розкопана вулиця, яку археологи назвали «вулиця скелетів» через знайдені там численних останків загиблих.

    Місто Геркуланум, що розташовувався з іншого боку Везувію, також зник з лиця землі, хоча велика частина населення вчасно встигла піти. Величезна кількість попелу накопичилося високо на схилах Везувію, і коли почався проливний дощ, він почав розмокати і зсуватися вниз, при цьому глибина окремих потоків досягала 15-и метрів. Вони і накрили Геркуланум.

    Останнє історичне виверження цього вулкана було в 1944 році. Лавовий потік зруйнував міста Маса і Сан-Себастьяні, загинули 27 людей. Фонтан лави з центрального кратера піднімався в висоту на 800 м, при цьому вулканічна колона над вулканом досягала висоти в 9 000 м.

    Везувій зараз

    Вулкан Везувій, Неаполь

    Який зараз вулкан Везувій - діючий або згаслий?

    Незважаючи на те, що з 1944 року Везувій не проявляє активності, його як і раніше вважають одним з найбільш небезпечних вулканів на нашій планеті. Ситуація ускладнюється ще й тим, що на прилеглій території живе понад 3 000 000 чоловік - це найбільш густонаселений вулканічний регіон в усьому світі.

    Після недавно проведених досліджень вчені дійшли висновку, що Везувій, можливо, навіть більш небезпечний, ніж вважалося раніше.

    На сайті san-expo.ru ви знайдете багато інформації про інших, не менш цікавих вулканах нашої планети, таких як Кіліманджаро , Йеллоустоун , Ельбрус , Фудзіяма та інші.

    Зараз вулкан має вигляд трьох конусів, немов пірамідка, вставлених один в одного. Зовнішній конус, Монте-Сомма, дуже сильно зруйнований. В результаті геофізичних досліджень під Везувієм було виявлено кілька магматичних камер: та, що найближче знаходиться до поверхні, розташовується на глибині 3 км, а більш глибинна - на глибині 10-15 км.

    У лютому 2014 року на Везувій були зафіксовані сплески сейсмічної активності, що тривали дві доби - це було підтверджено сейсмологічними службами Італії.

    Перше міні-землетрус, що характеризується дуже слабкою магнітудою в 1,8 бала, стався вранці 11 лютого. Другий поштовх, магнітудою в 1,9 бала, спостерігався приблизно через добу. Через кілька годин мав місце третій підземний поштовх такої ж магнітуди з епіцентром практично на поверхні гори.

    Такий сплеск активності не представляє небезпеки для місцевого населення, він просто служить нагадуванням, що гігантський вулкан заснув остаточно.

    Екскурсії на Везувій

    Багато туристів з різних країн, знаючи, вулкан Везувій де знаходиться, приїжджають в Неаполь, щоб подивитися і «підкорити» цю легенду, піднявшись на саму її верхівку.

    До майданчика, яка розташована на висоті 1 000 м, можна доїхати на громадському транспорті або власному автомобілі, а далі потрібно підніматися пішки.

    Піднявшись на саму вершину, можна побачити не тільки кратер, діаметр якого становить майже 750 м - звідси відкривається захоплююча панорама Неаполітанської затоки, острова Капрі, Неаполя і невеликих поселень біля підніжжя гори.

    Мапа


    Новини: останнє виверження вулкана Кракатау віднесло 200 000 життів! Дізнайтеся коли наступне!

Новости